STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι άτυχοι της ιστορίας

Οι άτυχοι της ιστορίας
INTIME SPORTS

Με αφορμή τον Κώστα Χαραλαμπίδη, το Sport24 συγκέντρωσε όλους τους σοβαρούς τραυματισμούς, τους οποίους αντιμετώπισαν έως τώρα οι ομάδες της ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Η ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα που έπαθε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, στο ματς του ΠΑΟΚ στην Πολωνία, με τη Ζιελόνα Γκόρα ήταν η τελευταία σημείωση στη λίστα με τους σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν αντιμετωπίσει φέτος οι ομάδες της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. To Sport24 έκανε μια έρευνα και σας θυμίζει τι έχει προηγηθεί στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο άτυχος Νέλσον

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον είναι από τους πιο άτυχους παίκτες της φετινής σεζόν. Ο Αμερικανός, που ήρθε το καλοκαίρι στην Αθήνα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί, μέχρι στιγμής, σε κανένα παιχνίδι της ομάδας, λόγω προβλήματος τραυματισμού στην κνήμη. Ήταν τέτοιος ο τραυματισμός, μάλιστα, που τον ανάγκασε να μεταβεί στις ΗΠΑ, με σκοπό να κάνει επέμβαση. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με το "τριφύλλι".

Οι "ερυθρόλευκοι" τραυματίες

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Η σεζόν ξεκίνησε άσχημα, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να είναι εκτός δράσης από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. Η λίστα των απουσιών μεγάλωσε με τα ονόματα των Τρεμέλ Ντάρντεν, Γιώργου Πρίντεζη και Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο δεξί χέρι στις 17 Σεπτεμβρίου και αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, από την άλλη πλευρά, αποκόμισε τραυματισμό στον αστράγαλο από το World Cup της Ισπανίας, ο οποίος υποτροπίασε στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (09/10). Παράλληλα, υπέστη οστικό οίδημα, κάτι το οποίο καθυστερεί την επιστροφή του στα παρκέ για αρκετό διάστημα. Τελευταίο όνομα στην "ερυθρόλευκη" λίστα είναι ο Ματ Λοτζέσκι. Ο 29χρονος φόργουορντ τραυματίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ (03/11) και το αποτέλεσμα των εξετάσεων έδειξε θλάση οπίσθιου μηριαίου. Ακόμα ο Βέλγος φόργουορντ βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης.

Ο Τόμας, η θλάση και ο Αντεγκμπόγιε

Για σημαντικό χρονικό διάστημα έμεινε εκτός δράσης και ο Τόρεϊ Τόμας. Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε το καλοκαίρι στον Άρη, ως ο βασικός κουμανταδόρος των "κίτρινων", όμως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό, τραυματίστηκε. Η διάγνωση έδειξε πως υπέστη θλάση Β' βαθμού και για διάστημα ενός μήνα δεν βοήθησε την ομάδα του. Έτσι, αποκτήθηκε ο Στεφάν Αντεγκμπόγιε, ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στη θέση "1". Την 1η Νοεμβρίου ο 29χρονος γκαρντ επέστρεψε στη δράση, όμως ο Άγγλος play maker παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Η γκαντεμιά του Σάφτενααρ

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη και ο Ρόναλντ Σάφτενααρ. Ο Ολλανδός φόργουορντ του Ρεθύμνου είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, μετρώντας σε 4 παιχνίδια 16,6 πόντους και 6,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ένας τραυματισμός, όμως, ήρθε να φρενάρει την πορεία του. Ο τραυματισμός, μάλιστα, αποδείχθηκε πολύ σοβαρός. Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς έδειξε η διάγνωση με τον χρόνο που θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης να φτάνει τους τέσσερις μήνες. Οι Κρητικοί δεν έμειναν αδρανείς, αποκτώντας τον Φάχρο Αλίχοντζιτς στη θέση του Ολλανδού.

Η... καρδιά του αρχηγού

Ούτε στα Τρίκαλα γλίτωσαν από τους σοβαρούς τραυματισμούς. Ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Δεληγιάννης, ήταν ο μεγάλος άτυχος. Μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (02/11) ο Έλληνας σέντερ αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει πρόβλημα στη μυοπερικαδίτιδα, με τον χρόνο ανάρρωσης να μην έχει γίνει γνωστός. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, για να καλύψει το κενό του 30χρονου σέντερ, απέκτησε τον Άντναν Χόντζιτς.

Ο Παπαντωνίου και η ρήξη

Τελευταία -και πιο πρόσφατη- περίπτωση τραυματία αυτή του Νώντα Παπαντωνίου. Ο 24χρονος γκαρντ της ΑΕΚ τραυματίστηκε στο δεξί πόδι στην απογευματινή προπόνηση της περασμένης Τρίτης (25/11) και τα νέα δεν ήταν ευχάριστα. Η διάγνωση έδειξε πως έχει υποστεί ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου δεξιάς ποδοκνημικής και για τον επόμενο μήνα δεν θα μπορεί να ενισχύει την Ένωση.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ