STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Oι δηλώσεις των δύο "αιωνίων"

Oι δηλώσεις των δύο "αιωνίων"

Τι ειπώθηκε σήμερα (06/06) στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τα ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Για τους μικρούς τελικούς μίλησαν οι Σούλης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Πρίφτης, Γιώργος Δέδας και Σπύρος Μούρτος

Στη "μάχη" της τρίτης θέσης αναφέρθηκαν το Σάββατο οι τεχνικοί του ΠΑΟΚ και του Αρη, Σούλης Μαρκόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης αλλά και οι Γιώργος Δέδας και Σπύρος Μούρτος.

Αναλυτικά

Μαρκόπουλος: "Όποιος θα είναι πιο έτοιμος..."

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος ανέφερε: "Είναι ευχάριστο πως δύο ομάδες από την Θεσσαλονίκη διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη. Παλαιότερα τα ματς αυτά είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά πάντα ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αρης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρέπει αυτό το ενδιαφέρον να είναι μόνο αγωνιστικό. Το γήπεδο ξέρουμε πως δεν είναι εκκλησία αλλά δεν είναι και αρένα για να δημιουργούνται επεισόδια. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και ο καλύτερος να κερδίσει".

Για τα ματς των πλέι οφ σε σχέση με αυτά της κανονικής περιόδου: "Σε αυτά τα ματς δεν μπορείς να διορθώσεις κάτι. Είναι άλλα παιχνίδια από εκείνη την περίοδο".

Για τα αγωνιστικά προβλήματα ( τραυματισμός Βον ): "Όταν αλλοιώνεται το ρόστερ της ομάδας σου, καλείσαι να αλλάξεις κάποια πράγματα. Το ευχάριστο θα είναι να αντεπεξέλθει η ομάδα. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό που πιστεύεις να το διατηρήσεις στο παιχνίδι. Όταν χτίζεις μια ομάδα και ειδικά ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που δεν έχουν βαθιά ρόστερ, τότε πρέπει να αλλάξεις κάτι ή να έχεις διάρκεια σε αυτό που κάνεις".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί: "Φαβορί δεν υπάρχει σε ένα ντέρμπι. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη να πάρει το ματς, αυτή θα το πάρει".

Για το αν περιμένει κόσμο στο γήπεδο όπως έγινε στο χάντμπολ και στο βόλει του ΠΑΟΚ: "Εγώ θέλω το γήπεδο γεμάτο σε όλα τα ματς και οι φίλαθλοι να υποστηρίζουν την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ εκτός από το να περιορίσει τον Βεζένκοφ: "Ο Άρης δεν είναι μόνο ο Βεζένκοφ. Στηρίζεται στη σκληρή του άμυνα, έχει δείξει σθένος και επιθετικό πλουραλισμό και είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα είναι αντίπαλος".

Δέδας: "Το 100% των δυνατοτήτων μας"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δέδας είπε: "Η ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων είναι γνωστή. Πόσο μάλλον όταν αυτή η σειρά αγώνων θα κρίνουν το εισιτήριο για το Γιούροκαπ. Οπότε εκτός από το γόητρο είναι και το θέμα του κινήτρου στην έξοδο στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε παίξει 50 ματς, κούραση υπάρχει... Φυσικά τώρα είναι θέμα του μυαλού πώς θα διαχειριστεί την σωματική κούραση. Πρέπει να παρουσιαστούμε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Εννοείται πως δεν πρέπει να γίνει το παραμικρό".

Για τα ότι ο Άρης νίκησε φέτος δύο φορές τον ΠΑΟΚ: "Το ψυχολογικό μομέντουμ το έχει ο Άρης γιατί μας νίκησε τότε. Ήταν διαφορετικά τότε τα πράγματα. Έφυγε ο Μπρέμερ, τραυματίστηκε ο Κακαρούδης και μόλις είχαμε τελειώσει στο Γιούροκαπ. Ο Άρης πρέπει να σπάσει την έδρα και αυτό μας κρατά σε εγρήγορση".

Για το ότι είχε παίξει στο 2011 στα ματς με τον Άρη: "Τότε η τρίτη θέση οδηγούσε στην Ευρωλίγκα. Οπότε υπήρχε και τότε κίνητρο. Τέτοια ματς πρέπει να τα βλέπεις ξεχωριστά. Κρατάω την αντίδρασή μας όταν ο Άρης έκανε το μπρέικ σε εμάς αλλά εμείς νικήσαμε εκτός".

Η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης

Έγινε το Σάββατο η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του ΠΑΟΚ - Άρης και αποφασίστηκε ως συνήθως να μείνουν κενοί χώροι πίσω από τον πάγκο του Άρη (σε ό,τι αφορά στα ματς του Παλέ τα δεδομένα για την ώρα είναι ότι οι δύο ομάδες θα παίξουν κεκλεισμένων των θυρών).

Πρίφτης: "Σημαντικό το ότι δεν θα έχουμε τον κόσμο μας"

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ σήμερα. Ήταν μία πολύ μεγάλη χρονιά για εμάς. Ξέρουμε ότι αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα για την πόλη μας και ότι δίνουν ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους κι επίσης και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα τραυματισμών, τα οποία καλούνται να διαχειριστούν. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που θα στερηθούμε τον κόσμο από το γήπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος".

Για την κατάσταση του Νέιμικ: "Είναι η φύση του τραυματισμού του τέτοια που δεν μας αφήνει να κάνουμε πρόβλεψη. Με ειλικρίνεια σας λέω ότι δεν έχει κάνει καμία προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Θα βρίσκεται στην 12αδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, θα κάνει ζέσταμα και θα το διαχειριστώ τη στιγμή του αγώνα, ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού και φυσικά την κατάσταση του παίκτη".

Για το που θα κριθούν οι αγώνες: "Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στα ρόστερ τους, κυρίως λόγω τραυματισμών. Σημασία σε αυτά τα ματς θα έχει να είσαι καλός σε αυτά που κάνεις καλά κατά την διάρκεια της σεζόν. Σίγουρα το κομμάτι της ενέργειας και της έντασης που θα έχουν οι παίκτες της κάθε ομάδας θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι μία σειρά αγώνων και όχι ένα ματς. Αυτό μετράει και σε επίπεδο κούρασης και σε επίπεδο ψυχολογίας".

Για το ότι δεν έχει την εμπειρία του Σούλη Μαρκόπουλου από τέτοια παιχνίδια: "Η εμπειρία προφανώς παίζει κάποιο ρόλο στην διαχείριση κάποιων καταστάσεων. Αυτή η σειρά έχει μία ξεχωριστή υπόσταση. Δεν έχει καμία σχέση με την κανονική περίοδο. Δεν μπορώ να πω ότι έχω την εμπειρία του Σούλη του Μαρκόπουλου που έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, αλλά σίγουρα η φετινή χρονιά μου έχει δώσει πολλές εμπειρίες".

Για το αν ο Άρης είναι το φαβορί της σειράς: "Δεν είμαστε φαβορί. Καμία ομάδα δεν είναι. Αυτή η λέξη είναι για να φορτώνει με άγχος μία από τις δύο ομάδες. Θα παίξουμε στα ίσα όλα τα παιχνίδια και οι δύο ομάδες. Είπαμε, απλά, ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, επειδή θα παίξει πρώτος στην έδρα του και με τον κόσμο του. Τίποτα παραπάνω".

Μούρτος: "Μεγάλη η σημασία των αγώνων"

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Σπύρος Μούρτος ανέφερε: "Η σημασία των μικρών τελικών είναι μεγάλη, αφού όποια ομάδα κερδίσει, θα πάρει το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι πολύ ωραίο που θα ξαναζήσουμε μάχες ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη".

Για το αν παίζει ρόλο στην ψυχολογία του Άρη οι νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια και αυτή με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ: "Σίγουρα αυτές οι νίκες μετράνε. Βέβαια, κάναμε και κακές εμφανίσεις εκτός έδρας και αυτό μας προβληματίζει. Αυτές οι νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση, γιατί έτσι ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και εκτός έδρας".

Χαλβατζάκης: "Τα μέτρα θα είναι αυστηρά"

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης τόνισε: "Αποφασίσαμε για πρώτη φορά φέτος να γίνει συνέντευξη Τύπου των μικρών τελικών στο Μουσείο της ΧΑΝΘ για λόγους ιστορικούς και πολύ σημαντικούς για το ελληνικό μπάσκετ. Φέτος είδαμε ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ κόσμο στα γήπεδα. Πάρα πολλοί νέοι βρέθηκαν στα γήπεδά μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας έχει δημιουργήσει πολλές υποχρεώσεις, αλλά μας βοηθάει να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα και τα επόμενα χρόνια.

Οι επόμενοι αγώνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θεωρώ ότι θα είναι εξαιρετικοί. Είναι πολύ κακό που αγώνας με γηπεδούχο τον Άρη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, είναι πολύ καλό ότι η Θεσσαλονίκη έχει δύο ομάδες στους μικρούς τελικούς. Επίσης, υπάρχει κίνητρο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, η οποία δίνει έξοδο στην Ευρώπη. Δεν θα πω πολλά. Ελπίζω όσοι πάνε στο γήπεδο να χαρούν και να δουν ωραία παιχνίδια".

Για τα μέτρα ασφαλείας των αγώνων: "Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ αυστηρά σε περίπτωση επεισοδίων. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι και Εισαγγελείς θα υπάρχουν στο γήπεδο και η Πολιτεία θα επέμβει πολύ περισσότερο δυναμικά από ότι στο παρελθόν, ειδικά μετά την ισχυροποίηση του νομοθετικού πλαισίου".

Ακόμη σχετικά με την wild card στο Eurocup τόνισε πως όλα είναι ανοιχτά και για την συνάντησή του με τον Σταύρο Κοντονή ανέφερε πως εν όψει των μεγάλων και των μικρών τελικών ο στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι και να γίνει σαφές πως τα μέτρα που θα υπάρχουν θα είναι αυστηρά.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ