STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι αριθμοί της Stoiximan.gr Basket League

Οι αριθμοί της Stoiximan.gr Basket League

Οι παλαιότεροι και οι νεαρότεροι παίκτες και προπονητές, οι εθνικότητες τους και τα πρωταθλήματα από τα οποία... ψώνισαν φέτος οι 14 ομάδες. Αυτή είναι η φετινή Stoiximan.gr Basket League με αριθμούς.

Ποιός είναι ο Βενιαμίν του φετινού πρωταθλήματος και ποιός κρατάει ακόμα... ζωντανή τη δεκαετία του '70 στη Stoiximan.gr Basket League; Ποιά είναι η πιο "ψηλή" ομάδα στο πρωτάθλημα και ποιά η "κοντύτερη"; Ποιά ομάδα άλλαξε 100% πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι και ποιά προχώρησε στις λιγότερες αλλαγές παικτών;

Ποιός είναι ο μοναδικός rookie προπονητής και ποιός ο μόνος παίκτης που πήρε φέτος μεταγραφή από τοπικό πρωτάθλημα στη Stoiximan.gr Basket League; Το 26ο επαγγελματικό πρωτάθλημα αρχίζει και το Sport24.gr βρήκε μερικούς αριθμούς γύρω από αυτό που θα σας ενδιαφέρουν.

2001

Τότε γεννήθηκε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της Stoiximan.gr Basket League. Για την ακρίβεια, πέντε είναι οι παίκτες που έχουν γεννηθεί το συγκεκριμένο έτος και βρίσκονται στο ρόστερ κάποιας ομάδας της Stoiximan.gr Basket League. Μικρότερος όλων πάντως είναι ο Ανδρέας Ρούνης του Κόροιβου. Έχει γεννηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2001 και είναι ο μόνος παίκτης στο φετινό πρωτάθλημα που δεν έχει κλείσει τα 16 χρόνια ζωής. Η ομάδα της Αμαλιάδας είναι επίσης και αυτή που έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (22,1).

201

Τόσοι είναι οι καταγεγραμμένοι παίκτες στα ρόστερ των 14 ομάδων. Ο Αρης και η ΑΕΚ έχουν τους περισσότερους (16) και το Λαύριο τους λιγότερους (12).

85

Τόσοι είναι οι ξένοι του φετινού πρωταθλήματος. Επτά έχουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και τα Τρίκαλα, πέντε οι ΠΑΟΚ, Προμηθέας και έξι όλες οι υπόλοιπες ομάδες.

65,1

Αυτό είναι το ποσοστό παικτών που άλλαξαν ομάδα στη Stoiximan.gr Basket League. Οι 131 από τους 201 παίκτες που βρίσκονται στα 14 ρόστερ, έπαιζαν σε άλλη ομάδα την προηγούμενη χρονιά! Η Κύμη δεν κράτησε ούτε έναν παίκτη από το περσινό ρόστερ της (άλλαξε πρόσωπο κατά τα 13/13), ενώ άλλες δύο ομάδες (ο ΓΣΛ-Φάρος και τα Τρίκαλα) μεταμορφώθηκαν κατά τα 13/14. Η ομάδα που προχώρησε στις λιγότερες αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ του είναι ο Ολυμπιακός, καθώς έχει μόνο έξι νέα πρόσωπα.

59

Τόσων ετών είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης, η... παλιοσειρά των πάγκων στη φετινή Stoiximan.gr Basket League. Ο 59χρονος “Καλάφας” είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής της κατηγορίας. Στο άλλο άκρο της λίστας βρίσκουμε τον Γιάννη Καστρίτη, που στα 35 του είναι -με διαφορά έξι ετών από τον Κώστα Μέξα- ο μικρότερος της Stoiximan.gr Basket League.

40

Η ηλικία του γηραιότερου παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον Νίκο Μίχαλο, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1977, έχει κλείσει τα 40 και είναι επίσης ο μόνος παίκτης που εκπροσωπεί ακόμα τα 70s στη Stoiximan.gr Basket League! Ο αμέσως επόμενος σε ηλικία παίκτης είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Μίχαλο. Ο λόγος για τον Μανώλη Παπαμακάριο (26/8/1980). Όσον αφορά στην ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, αυτή είναι η Κύμη με 27,7.

37

Αυτός είναι ο αριθμός των πρωταθλημάτων από τα οποία... ψώνισαν φέτος οι 14 ομάδες της Stoiximan.gr Basket League. Οι περισσότεροι παίκτες (35 συγκεκριμένα) αποτελούν “εσωτερικές” μεταγραφές, αφού έπαιζαν και πέρυσι στη Stoiximan.gr Basket League, ενώ υπάρχουν άλλοι 24 που αγωνίζονταν σε άλλα πρωταθλήματα της Ελλάδας. Οι 19 εξ αυτών βρίσκονταν πέρυσι στην Α2, οι τέσσερις στη Β' Εθνική, ενώ υπάρχει και ένας που ανέβηκε μονομιάς... τέσσερα σκαλοπάτια και βρέθηκε από την Α1 ΕΣΚΑ-Η στην Stoiximan.gr Basket League. Ο λόγος για τον Λευτέρη Μητσιμπόνα, που μεταγράφηκε από την ΕΑΠ στην Κύμη!

Όσον αφορά στα υπόλοιπα (33) πρωταθλήματα ανά τον κόσμο από τα οποία ψώνισαν φέτος οι ομάδες της Stoiximan.gr Basket League, αυτά είναι τα εξής: NCAA (12 παίκτες), G-League, Τουρκία (6 παίκτες), Γερμανία (5 παίκτες), Ισπανία, Λιθουανία, Φινλανδία (3 παίκτες), Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ιταλία, Καζακστάν, Κύπρος (2 παίκτες), ΝΒΑ, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Σερβία, Φιλιππίνες, Βουλγαρία, Αυστρία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δομινικανή Δημοκρατία, Α2 Ιταλίας, Βενεζουέλα, Κίνα, Ολλανδία, Καναδάς, Ρωσία, Κατάρ (1 παίκτης).

20

Τόσες είναι οι χώρες -πλην της Ελλάδας- που εκπροσωπούνται στη Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2017-18. Η συντριπτική πλειοψηφία των 85 ξένων είναι φυσικά Αμερικανοί (συγκεκριμένα 63, ήτοι το 74,1%) και έπονται οι Σέρβοι (3), οι Γάλλοι (2) και οι Βόσνιοι (2). Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν ακόμα εκπρόσωποι από τις εξής 16 χώρες: Γκάμπια, Τζαμάικα, Ουκρανία, Σενεγάλη, Καναδά, Λιθουανία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Κροατία, Παναμά, Ολλανδία, Νιγηρία, Γουϊάνα, Αυστραλία, Λετονία και Κύπρο.

14

Ο Χρήστος Σερέλης είναι ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο μιας ομάδας, καθώς φέτος μπαίνει στη 14η συνεχόμενη χρονιά του ως κόουτς του Λαυρίου. Έπονται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Αρης Λυκογιάννης, που βρίσκονται φέτος στην 4η χρονιά τους ως προπονητές του Ολυμπιακού και του Κολοσσού αντίστοιχα.

13

Τόσοι είναι οι Έλληνες προπονητές στο φετινό πρωτάθλημα. Η μοναδική ομάδα που έχει ξένο προπονητή στον πάγκο της είναι ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός: τον Ισπανό Τσάβι Πασκουάλ.

7

Οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος άλλαξαν προπονητή το καλοκαίρι: ο Αρης (Γιαννάκης), ο ΓΣΛ-Φάρος (Σκουρτόπουλος), η Κύμη (Καστρίτης), ο Πανιώνιος (Καλαφατάκης), ο ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου), ο Προμηθέας (Γιατράς) και τα Τρίκαλα (Μέξας). Απ' όλους αυτούς πάντως μόνο ένας πρωτοεμφανιζόμενος υπάρχει στη Stoiximan.gr Basket League: ο Μάκης Γιατράς.

2,18

Ο ψηλότερος παίκτης του πρωταθλήματος είναι ο Γιάννης Δημακόπουλος του Πανιωνίου. Ο 23χρονος σέντερ βλέπει τον κόσμο από τα 2,18μ. Σε επίπεδο ομάδων τον υψηλότερο μέσο όρο τον έχει ο Ολυμπιακός με 2,01. Για την ακρίβεια έχει 2,008 και ξεπερνάει για... μία τρίχα την ΑΕΚ (2,007).

2

Δύο είναι οι παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα που έχουν ύψος μικρότερο από 1,80μ. Αμφότεροι είναι Αμερικανοί. Πρόκειται για τον Στέφαν Μούντι του Ρεθύμνου και τον Τζαχί Κάρσον του Κοροίβου, οι οποίοι έχουν ύψος 1,78μ. και είναι φυσικά οι κοντύτεροι της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Ο Κολοσσός είναι η πιο “κοντή” ομάδα στο πρωτάθλημα με μέσο όρο ύψους 1,94. Διαθέτει μόνο τέσσερις παίκτες με ύψος πάνω από δύο μέτρα.

1

Μόνο έναν παίκτη από το ΝΒΑ ψώνισαν φέτος οι ομάδες της Stoiximan.gr Basket League. Πρόκειται για τον Μπράιαν Ρόμπερτς του Ολυμπιακού, που αγωνιζόταν την προηγούμενη χρονιά στους Σάρλοτ Χόρνετς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ