STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το επιθετικό πρόβλημα

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι φετινοί τελικοί είναι... τρίτοι από το τέλος σε επίπεδο παραγωγικότητας, με τους "αιωνίους" να επιβεβαιώνουν πως έχουν πολλά επιθετικά προβλήματα.

Για τρίτο σερί παιχνίδι στους τελικούς, η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού έμεινε αρκετά χαμηλά. Για τρίτο σερί παιχνίδι, ο ηττημένος σημείωσε 70- πόντους, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους.

Στον πρώτο τελικό, οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που σημάδευαν ως επί το πλείστον το σίδερο με διαδοχικά άστοχα σουτ. Ακολούθησαν δύο αγώνες με τους "ερυθρόλευκους" σε πιο δυσχερή θέση αναφορικά με τον επιθετικό ρυθμό τους. Κάτι που αποτυπώθηκε πιο ανάγλυφα το βράδυ της Κυριακής (10/6), όταν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σούταραν με 13/31 δίποντα και 6/23 τρίποντα.

Η ουσία αναφορικά με την επιθετική δυστοκία δεν αφορά μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Παναθηναϊκό Superfoods. Συγκεκριμένα, η φετινή σειρά τελικών είναι τρίτη από το... τέλος σε επίπεδο παραγωγικότητας! Οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει 408 πόντους σε τρεις αγώνες, επίδοση που είναι καλύτερη μόνο από τους τελικούς το 2012-'13 (377) και το 2013-'14 (401). Η πιο επιθετική σειρά (μετά από τρεις αγώνες) ήταν το 2011-'12, όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια.

Αναλυτικά το σύνολο και ο μέσος όρος πόντων που σημειώνονται στους τρεις πρώτους αγώνες της σειράς, από το 2005-'06 οπότε κι άρχισε το σερί της μονομαχίας των "αιωνίων" σε τελικούς:

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το επιθετικό πρόβλημα
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ