STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι 13 ελεύθεροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Οι 13 ελεύθεροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Το Sport24.gr καταγράφει τις 13 περιπτώσεις παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού που πλέον λογίζονται σαν free agents.

Η σεζόν 2017-18 ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό Superfoods να κατακτά το πρωτάθλημα της Stoximan.gr Basket League κ αι τον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μένει μακριά από την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Οι "πράσινοι" πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι "ερυθρόλευκοι" επουλώνουν τις πληγές του, αλλά και οι δυο ομάδες έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, ενώ στην σκέψη τους είναι και το τι θα πράξουν με τους παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται. Βλέπετε οι "αιώνιοι" έχουν 13 παίκτες, οι οποίοι πλέον είναι ελεύθεροι να υπογράψουν σε όποια ομάδα επιθυμούν, καθώς δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Τα συμβόλαια του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Παπανικολάου και του Ιωάννη Παπαπέτρου λήγουν και στόχος των "ερυθρολεύκων" δεν είναι άλλος από το να τους διατηρήσουν στο λιμάνι, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα του προπονητή. Το συμβόλαιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται και ο κύκλος του Έλληνα κόουτς - ο οποίος πρόσφερε πολλά - στο λιμάνι δείχνει πως έχει κλείσει, αλλά αυτό ακόμα δεν είναι δεδομένο, καθώς ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν έχουν πάρει κάποια απόφαση.

Οι 13 ελεύθεροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Επίσης, ελεύθερος για να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είναι ο Μπόμπι Μπράουν, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Γιάνις Στρέλνιεκς, Μπράιαν Ρόμπερτς, Τζαμέλ ΜακΛίν, Κιμ Τιλί, Δημήτρη Αγραβάνη, Κάιλ Γουίλτζερ, Γιώργο Μπόγρη και Βασίλη Τολιόπουλο. Κάποιοι εξ αυτών δεσμεύονται με "κλειστό" συμβόλαιο και άλλοι με option που μπορεί να ενεργοποιήσει ο Ολυμπιακός.

Αξίζει πάντως να βάλουμε έναν αστερίσκο δίπλα στο όνομα του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος έχει buy out για να αποχωρήσει για το NBA για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς. Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Χόλις Τόμπσον, ο οποίος άρχισε την σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού, αλλά αποτελεί παρελθόν από τους "ερυθρόλευκους".

Ο Παναθηναϊκός Superfoods από την πλευρά του ολοκλήρωσε την σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα, αλλά, όπως και ο Ολυμπιακός, έχει μπροστά του σημαντικούς... αγώνες, καθώς οχτώ παίκτες του είναι ελεύθεροι - αν και εφόσον το επιθυμούν - να μετακομίσουν σε άλλες πολιτείες.

Οι 13 ελεύθεροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Το όνομα του Νικ Καλάθη δεσπόζει σε αυτή την λίστα, καθώς ο 29χρονος διεθνής γκαρντ αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας του. Επίσης, ψηλά στην λίστα των... πράσινων free agents είναι και τα ονόματα των Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Κέι Σι Ρίβερς και Νίκου Παππά, οι οποίοι είχαν υπογράψει στον Παναθηναϊκό ως τον Ιούνιο του 2018. Τέλος, option ανανέωσης δεν υπάρχει στα συμβόλαια των Ματ Λοτζέσκι, Έιντριαν Πέιν και Ζακ Όγκαστ.

Οι 13 ελεύθεροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ