STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οδοστρωτήρας το Ρέθυμνο, διέλυσε τον Κολοσσό

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σημαντικό βήμα για την είσοδό του στα playoffs έκανε το Ρέθυμνο, που συνέτριψε με το επιβλητικό 89-61 τον Κολοσσό Ρόδου για την 14η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Το "μικρό ντέρμπι αιωνίων" της Stoiximan.gr Basket League, αυτή τη φορά εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Το Ρέθυμνο επικράτησε του Κολοσσού (89-61) για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με ωραίο μπάσκετ, πλουραλισμό στην επίθεση, πείσμα και αποφασιστικότητα. Οι Ροδίτες, από την άλλη, έδειξαν ότι δεν έχουν ξεπεράσει την προ ημερών αποχώρηση του κορυφαίου τους παίκτη, του Μάλκολμ Γκρίφιν που πωλήθηκε αντί ενός εξαιρετικού ποσού για τα δεδομένα της κατηγορίας στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, δεν βρήκαν τρόπους να καλύψουν το κενό του και χρειάζονται άμεσα ενίσχυση για να μην "γκρεμίσουν" όσα έχτισαν με κόπο στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.

Με τον Γουέρ στην αρχική του πεντάδα αντί του Γκρίφιν που δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ, ο Κολοσσός είχε έναν στόχο στο ξεκίνημα του αγώνα. Να μείνει κοντά στο σκορ και να "διαβάσει" τις καταστάσεις. Το κατάφερε, καθώς το Ρέθυμνο είχε μεν τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να χτίσει μια καλή διαφορά. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 (22-19), "πληγώθηκαν" στη συνέχεια από τον ασταμάτητο και πολύ φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Μάρβιν Τζόουνς, βρέθηκαν πίσω με δύο (24-26, το μεγαλύτερο προβάδισμα των φιλοξενούμενων), αλλά με μεγάλα τρίποντα από τον Γιαννόπουλο και τον Μούντι έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +9 (43-34), στη διάρκεια του οποίου μοίρασαν 13 ασίστ και έκαναν μόλις ένα λάθος.

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Το Ρέθυμνο το κέρδισε και αυτό με επί μέρους σκορ 22-9, βρέθηκε ακόμη και στο +24 (65-41) και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Έφτασε κοντά και στους 30, με τους Ροδίτες να αφήνουν το παιχνίδι και να σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα. Τον αντικαταστάτη του Γκρίφιν που πρέπει να αποκτηθεί (αν η ομάδα κοιτάζει ψηλότερα από μια απλή συμμετοχή στην οκτάδα) και την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

O MVP

Δεν ήταν ένας ο παίκτης που ξεχώρισε από τους νικητές. Ο Νίκος Βετούλας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, στηρίχθηκε σε δύο πεντάδες και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση όσων χρησιμοποίησε. Αυτός που, πάντως, έκανε λίγο καλύτερη δουλειά από τους υπόλοιπους ήταν ο Μάλκολμ Άρμστεντ, το κοντέρ του οποίου έγραψε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 25 λεπτά συμμετοχής. Το σημαντικότερο; Ο Αμερικανός δεν έκανε λάθος και έδωσε σεμινάριο για το πως πρέπει να παίζει ένας σύγχρονος πλέι μέικερ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα μόλις 6 λάθη του Ρεθύμνου είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, όπως και οι 22 ασίστ που μοίρασε η ομάδα του Νίκου Βετούλα, μία εβδομάδα μετά τον διασυρμό της στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο. Πολύ άσχημη, από την άλλη, η επίδοση του Κολοσσού στα τρίποντα (4/23), με τους Γουέρ - Μπρέι να έχουν 0/9. Αν δεν υπήρχε ο Μάρβιν Τζόουνς για να δώσει 13 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, οι Ροδίτες θα είχαν χάσει με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα του Ρεθύμνου στο τέλος της δεύτερης περιόδου, αλλά πολύ περισσότερο στην εντυπωσιακή εμφάνιση των Κρητικών στην τρίτη. Ο Κολοσσός έμοιαζε άδειος από κουράγιο, οι παίκτες του σταμάτησαν να παλεύουν μόλις η διαφορά "έφυγε" και οι Γουέρ - Μπρέι έδειξαν ότι δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον δεύτερο να έχει έρθει στην Ελλάδα ούτως ή άλλως για να δώσει μερικά ποιοτικά λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο.

Το Ρέθυμνο έχει πλέον ρεκόρ 7-7 (5-2 εντός έδρας και 2-5 εκτός), ίδιο με εκείνο του Κολοσσού (4-2 εντός έδρας, 3-5 εκτός). Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της κανονικής περιόδου, οι Κρητικοί θα έχουν το πάνω χέρι καθώς είχαν ηττηθεί με έναν πόντο στη Ρόδο (64-63) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και επικράτησαν με 28 στην πρεμιέρα του Β' Γύρου.

Οδοστρωτήρας το Ρέθυμνο, διέλυσε τον Κολοσσό

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Αν και δεν γέμισε, το "Μελίνα Μερκούρη" είχε αρκετό κόσμο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης, Γεωργιάδης, Παφίλης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 43-34, 65-43, 89-61

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Γκούντγουιν 14 (5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κώττας 7, Μούντι 18 (4/9 τρίποντα), Μόρισον 9 (1), Άρμστεντ 11 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντάνιελς 10 (1), Χριστοδούλου 3, Στεφανίδης 2, Δραγάτης, Θεοδωρίδης, Λι 6, Γιαννόπουλος 9 (3).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Χάρις 14 (2), Σχίζας 9 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μπρέι 6, Ράιτ 8 (7 ριμπάουντ), Γουέρ 6 (1/8 σουτ), Τζόουνς 13 (5/9 δίποντα, 3/3 βολές σε 15 λεπτά), Γεωργαλής, Μπιλλής, Αγγελάκος 3 (1), Σταμάτης, Παπαδάκης, Τσαλμπούρης 2.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ρεθύμνου: 21/30 δίποντα, 12/27 τρίποντα, 11/20 βολές, 32 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 5 επιθετικά), 22 ασίστ, 9 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 6 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 19/35 δίποντα, 4/23 τρίποντα, 11/14 βολές, 31 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 9 επιθετικά), 14 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 13 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Το Ρέθυμνο θα ταξιδέψει στην Αμαλιάδα για να αντιμετωπίσει το Σάββατο (3/2 στις 18:30) τον Κόροιβο, ενώ ο Κολοσσός θα υποδεχθεί την ίδια μέρα στις 16:30 τον Πανιώνιο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ