STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Ζάρας "σκότωσε" τον Άρη, 66-65 ο ΠΑΟΚ

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τον Θοδωρή Ζάρα να σκοράρει στα 4.2'' για το τέλος, ο ΠΑΟΚ άλωσε την έδρα του Άρη (66-65) και τον βύθισε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Μπλέκει για τα καλά η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σε ό,τι αφορά την παραμονή!

Σε ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα "ζωής και θανάτου" για τον Άρη, ο ΠΑΟΚ έκανε τρομερή προσπάθεια στο τελευταίο τετράλεπτο και πήρε τη νίκη (65-64), βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τον αιώνιο αντίπαλο -σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ένα από τα πιο κρίσιμα φετινά τους παιχνίδια, παρότι βρέθηκαν στο +7 στο 36ο λεπτό, αφού είδαν έναν πρώην παίκτη τους να βάζει δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο ενάμισι λεπτό.

Ο Θοδωρής Ζάρας σκόραρε δις από τα 6μ75 με το τελευταίο του καλάθι να είναι η "μαχαιριά" στην καρδιά του Άρη (στα 4.2'' για το τέλος), κι έριξε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στο καναβάτσο.

Δείτε πώς έχει η εικόνα στην "ουρά" της βαθμολογίας στη Stoiximan.gr Basket League

Η νευρικότητα των φιλοξενούμενων έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να πάρει το πρώτο προβάδισμα του αγώνα με τον Λευτέρη Μποχωρίδη σε ρόλο εκτελεστή. Γρήγορα όμως, η αστοχία μεταφέρθηκε στην πλευρά των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη, με την είσοδο των Αντώνη Κόνιαρη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου να αλλάζει άρδην την εικόνα του αγώνα.

Ειδικά ο δεύτερος, αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Άρη, όντας ο βασικός λόγος του +8 (13-21) της α' περιόδου. Ένα δεκάλεπτο που βρήκε τους "κίτρινους" με 3/15 σουτ και δίχως ασίστ, εν αντιθέσει με τους "μελανόλευκους" που ήταν πολύ πιο ορθολογικοί στον τρόπο επίθεσής τους (8/13 σουτ, 4 ασίστ).

Στο σύνολο της β' περιόδου, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι, πλην όμως όχι με την ίδια άνεση. Από την στιγμή που ο Γιάννης Αθηναίου μπήκε στην επιθετική εξίσωση για τον Άρη, όλα έγιναν καλύτερα για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο έμπειρος γκαρντ μαζί με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη αποτέλεσαν την αιτία που η διαφορά έπεσε στον πόντο (36-37) στην ανάπαυλα, την ώρα που ο "δικέφαλος" σκόραρε με μεγάλη δυσκολία στο τελευταίο πεντάλεπτο του α' μέρους.

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Κυρίως γιατί μόλις σταμάτησε να σκοράρει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο ΠΑΟΚ δεν είχε επιθετικές επιλογές. Κάπως έτσι, το παιχνίδι ήρθε... τούμπα, με τους "κίτρινους" να κλείνουν το δεκάλεπτο, όντες στο +2 (52-50). Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν 1/6 τρίποντα.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχιζε να "χτίζει" τη νίκη της, ειδικά από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν κουρασμένοι. Το +7 (62-55) του 36ου λεπτού έμοιαζε κάτι παραπάνω από αρκετό για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Άρη, αυτά που έγιναν όμως στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα έφεραν την... καταστροφή των γηπεδούχων.

Με τον Θοδωρή Ζάρα να βάζει δύο τρίποντα στο τελευταίο ενάμισι λεπτό και τους Γιάννη Αθηναίου και Μιχάλη Τσαϊρέλη να έχουν 1/4 βολές στο ίδιο σημείο, ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, φτάνοντας στο +1 (64-65) με 4.2'' για το τέλος. Η τελευταία κατοχή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, ο Γκάρι Μπελ πήρε την ευθύνη, αλλά το μακρινό λέι απ που έκανε, κατέληξε στο σίδερο.

Ο MVP

Από την στιγμή που έβαλε το σουτ της νίκης, αλλά κι ένα ακόμη που έριξε τη διαφορά στον πόντο λίγο νωρίτερα, ο Θοδωρής Ζάρας κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Αυτά τα δύο σουτ ήταν τα μοναδικά (!) που έβαλε στα 7'35'' που αγωνίστηκε, αρκούσαν όμως για να χαρίσουν τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι, το γεγονός πως ο Άρης έχασε δέκα βολές έπαιξε τον ρόλο του προκειμένου να προκύψει η ήττα. Οι "κίτρινοι" τελείωσαν τον αγώνα με 19/29 βολές, ενώ στα τελευταία δύο λεπτά είχαν μόλις 1/4 από την γραμμή!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με 3'48'' για το τέλος της αναμέτρησης, ο Άρης βρέθηκε στο +7 (62-55). Έκτοτε όμως δεν έβλεπε καθαρά το αντίπαλο καλάθι, με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να χάνουν διαδοχικές βολές στο τελευταίο δίλεπτο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζάρα τον άνθρωπο που θα πάρει τα μεγάλα σουτ, με τον έμπειρο γκαρντ/φόργουορντ να βάζει δύο (!) στο τελευταίο ενάμισι λεπτό. Το δεύτερο ήταν κι αυτό που χάρισε τη νίκη στον "δικέφαλο".

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το Nick Galis Hall γέμισε μετά από καιρό, με τις κενές θέσεις να είναι ελάχιστες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Ανδρικόπουλος, Τζαφλέρης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-21, 36-37, 52-50, 65-66.

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μάρας 2 (1/7 σουτ, 10 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 5, Φλιώνης 3 (1), Τσαϊρέλης 16 (1), Μούρτος 3 (7 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 2, Χρηστίδης 1, Αθηναίου 18 (3), Ντουβιέ 3 (1), Μπελ 12.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 3 (1), Κατσίβελης 3 (1/5 σουτ), Τζάκσον, Γκος 12 (4/12 σουτ), Τζόουνς 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Πέτεγουεϊ 2, Κρουμπάλι 6 (5 ριμπάουντ), Κόνιαρης 5, Τσόχλας, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 16 (2).

Ομαδικά στατιστικά - Άρης: 14/33 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 19/29 βολές, 38 ριμπάουντ (22+16), 10 ασίστ, 14 λάθη, 5 κλεψίματα.

Ομαδικά στατιστικά - ΠΑΟΚ: 16/24 δίποντα, 8/27 τρίποντα, 10/17 βολές, 26 ριμπάουντ (18+8), 15 ασίστ, 15 λάθη, 8 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Το Σάββατο (24/3, 15:45) ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Κολοσσό H Hotels, ενώ ο Άρης την ίδια μέρα (24/3, 18:30) υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ