STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Χρήστος Σερέλης φόρεσε το… 10 το κακό!

Ο Χρήστος Σερέλης φόρεσε το… 10 το κακό!
24MEDIA

Στο studio του Sport24 Radio 103,3 βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (16/01) ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, ο οποίος μαζί με τον γιατρό της ομάδας, Ζακ Μελάγιες ήταν καλεσμένοι της εκπομπής "Το 10 το κακό".

Ο προπονητής του Λαυρίου -της ομάδας έκπληξη στη Stoiximan.gr Basket League- Χρήστος Σερέλης και ο γιατρός του συλλόγου, Ζακ Μελάγιες, ήταν καλεσμένοι στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του: "Είμαι αντι-Ρεάλ, αντι-Κριστιάνο, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα".

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο: "Θα γίνει τρομερή μάχη μέχρι το τέλος, ο ΠΑΟΚ δεν τρώει πλέον εύκολα γκολ, όπως και η ΑΕΚ, που έχει και επιβαρυμένο πρόγραμμα λόγω Ευρώπης. Ο μόνος τρόπος να κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι να κερδίσει μια ομάδα από τις τρεις πρώτες όλα τα ντέρμπι. Πάντως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμοι για τον τίτλο από άλλες χρονιές".

Για την προτίμησή του στο ΝΒΑ: "Είμαι Λέικερς λόγω Μάτζικ. Τρελαίνομαι που νεαροί Αμερικανοί που έχω κατά καιρούς, δεν τον ξέρουν καλά".

Για το πώς διαλέγει ξένους παίκτες: "Βλέπω πολλούς ξένους είναι η αλήθεια. Είναι πιο δύσκολο να διαλέξεις και πιο εύκολο να πληρώσεις. Και η δυσκολία υπάρχει γιατί τα λεφτά δεν είναι πολλά. Κοιτάζω πολύ τα χαρακτηριστικά τους. Αν κάποιοι Αμερικανοί παίξουν στην Ευρώπη καλά για δύο χρόνια, ανεβαίνει το κόστος στα 120 χιλιάρικα και πριν ήταν στα 30-40".

Για το λόγο που δεν γεμίζει το γήπεδο: "Για την πόλη δεν είναι μικρό. Χωράει 1500. Είναι μεγάλο για πόλη 10.000 κατοίκων. Σαν προπονητής είμαι 10 χρόνια, αλλά στην ομάδα βρίσκομαι από το 1987".

Για την πίεση που έχουν ομάδες σαν το Λαύριο: "Κάθε ομάδα έχει τη δική της πίεση. Αλλη ομάδα ο Ολυμπιακός, άλλη το Λαύριο. Και να χάσεις δύο παιχνίδια στο Λαύριο, δεν έγινε τίποτα".

Για το αν θα ήταν προπονητής ποδοσφαίρου: "Ναι και ποδοσφαιριστής θα ήμουν αν μπορούσα. Επαιζα ποδόσφαιρο. Και με τον τρόπο που παίζω μπάσκετ, θα έπαιζα και ποδόσφαιρο. Και στην άμυνα και στην επίθεση".

Για τις ομάδες που θαύμαζε στο ποδόσφαιρο: "Η Λίβερπουλ τη δεκαετία του ’80 τη θαύμαζα πάρα πολύ. Και η Μπαρτσελόνα αυτή την εποχή".

Για το αν τον εξιτάρει ένα τρίποντο σε νεκρό χρόνο ή ένα φάουλ που γίνεται γκολ στο φινάλε στο ποδόσφαιρο: "Το τρίποντο στο μπάσκετ".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους κορυφαίους στην ιστορία: "Εχει πέσει το επίπεδο, αλλά επειδή είμαι ποδοσφαιρόφιλος, το βλέπω. Ο Σαραβάκος ήταν μπροστά από την εποχή του. Από ξένους ο κορυφαίος ήταν ο Ζιοβάνι. Ολοι οι ποδοσφαιριστές γι” αυτόν μιλάνε".

Για την ποιότητα του ποδοσφαίρου και τα χρήματα που πέφτουν στο άθλημα: "Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια πέφτουν λεφτά. Αλλά οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και τις υπόλοιπες. Περίμενα ποιοτικά να βλέπω κάτι καλύτερο. Και γι” αυτό οι ομάδες πάνε στη δύναμη, όταν δεν έχουν άλλες δυνατότητες".

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: "Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ουζουνίδη. Θα μπορούσε να φύγει. Ξεκίνησε το καλοκαίρι και αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν την ήξερε, δεν την περίμενε. Βλέπεις όμως ότι είναι ένας μαχητικός προπονητής. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του".

Για την κατάσταση στον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι άλλαξε προπονητή: "Σωστή είναι η επιλογή προπονητή, έτσι φαίνεται. Και δεν θα πρέπει να κριθεί από το αν θα πάρει το πρωτάθλημα ή όχι".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ: "Ο Λουτσέσκου ήξερε την ελληνική πραγματικότητα, έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και νομίζω ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Για το πώς αντιμετωπίζουν στο Λαύριο τις δυσκολίες των Αμερικανών: "Εχω ακούσει πολλές ιστορίες, αλλά τρία χρόνια στο Λαύριο δεν έχει συμβεί τίποτα. Δεν υπήρξε παίκτης να έχει τάσεις φυγής".

Για τις επιλογές αλλαγών που έχει ένας προπονητής μπάσκετ και ένας προπονητής ποδοσφαίρου: "Ισως του ποδοσφαίρου να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο, αν ρολάρει καλά μια ομάδα, δύσκολα θα παίξει για παράδειγμα ο 17ος παίκτης. Νιώθω καλύτερα που είμαι προπονητής μπάσκετ και μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτούς που έχω".

Για το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που είδε: "Το πρώτο παιχνίδι που είδα ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο, ευρωπαϊκό ήταν, Ολυμπιακός-Εστερ τη σεζόν 1981-82".

Για τη χθεσινή απόδοση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λαμία: "Δεν είναι ακόμα ταχύς, ούτε μου άρεσε, ούτε δεν μου άρεσε".

Για το ματς που έρχεται με τον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι θα έχει δώσει δύο αγώνες μέσα στην εβδομάδα για την Ευρωλίγκα: "Εχουν παίξει δύο ματς Ευρωλίγκα. Θα είναι πολύ επιβαρυμένοι. Θα μπουν να παίξουν παιχνίδι, δεν είναι προπόνηση. Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφύγει τους τραυματισμού και γι” αυτό είναι πιο φρέσκος. Παίκτες που δεν παίζουν στην Ευρώπη, μπαίνουν και παίζουν στην Ελλάδα, είναι καλά, οπότε φαίνεται πιο φρέσκια η ομάδα".

Για το επίπεδο στη φετινή Ευρωλίγκα: "Πέρυσι στον πρώτο γύρο στην Ευρωλίγκα οι αγώνες ήταν αίμα κι άμμος. Και στο τελείωμα είχε πέσει το επίπεδο. Φέτος έχει γίνει το αντίθετο. Η έδρα δεν παίζει πλέον τόσο μεγάλο ρόλο. Θα είναι δύσκολο στα πλέι οφ να κάνουν τρεις νίκες οι ομάδες που θα έχουν το πλεονέκτημα".

Για το πώς επιλέγει Αμερικανούς: "Ξεκινάω με κολέγιο. Ανάλογα το πού παίζει, την αθλητικότητά του, περιμένουμε να γίνουν τα ντραφς και μετά το ΝΒDL και αν από όλο αυτό το ξεσκαρτάρισμα υπάρχει ενδιαφέρον, αλλιώς τέλη Ιουλίου ασχολείσαι με άλλους. Πριν από δύο χρόνια μίλαγα με έναν παίκτη, Τζέιμς Κέλι, ο οποίος τελευταία στιγμή πήγε στην Κορέα".

Για τους Ελληνες και τους ξένους παίκτες: "Οι ξένοι υπάρχουν για να βοηθήσουν μια ομάδα να γίνει καλύτερη. Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα να έχεις ξένους. Εχω προσπαθήσει να πάρω πολλούς νεαρούς παίκτες στο Λαύριο. Δεν έρχονται γιατί πάει γρήγορα και τους παίρνει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Μετά βέβαια πολλοί δεν παίζουν και πολλές φορές χάνονται. Οταν όμως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σου κάνουν ένα τετραετές συμβόλαιο, είναι φυσικό. Από την άλλη είναι ανέκδοτο να λένε ότι το Λαύριο δεν θέλει Ελληνες παίκτες".

Για τις συμβουλές που δίνει στους παίκτες: "Τους συμβουλεύω να βρουν ομάδα, στην οποία να μπορούνε να παίζουνε και να κοιτάζουν να ταιριάζει το στυλ τους στον προπονητή και την ομάδα που θα επιλέξουν. Αν για παράδειγμα ερχόταν ένας παίκτης 2.10 στο Λαύριο, εγώ δεν θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι καλός παίκτης".

Για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι: "Σήμερα πιστεύω ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αντιδράει πολύ καλά όταν έρχεται από τέτοια εμφάνιση. Η πορεία του είναι αρκετά καλή, παρά τους τραυματισμούς που είχε. Είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο και πρέπει να έχει υγιείς τους παίκτες".

Για τον Γιασικεβίτσιους: "Από πέρυσι θεωρούσα ότι θα γίνει πολύ καλός. Εκεί όμως είναι η ομάδα του, είναι ο χώρος του. Οικονομικό πρόβλημα δεν έχει, προφανώς θέλει το χρόνο του για να γίνει τεράστιος προπονητής. Είναι πολύ δυναμικός, ξεφεύγει καμιά φορά, αλλά λειτουργεί στο χώρο του".

Για τον παίκτη που θα ήθελε από την Ευρωλίγκα: "Θα έπαιρνα τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Αν ο Θεός μου έλεγε δεν θα πάρεις τον Σέρχιο, θα πάρεις τον Καλάθη, δεν θα του έλεγα και όχι".

Για τον Μακένζι Μουρ: "Είναι ξεκάθαρο. Αν ήταν καλός στο σουτ, πιο εύστοχος μετά από ντρίμπλα, δεν θα ήταν εδώ τώρα. Αυτό είναι το μόνο που μειονεκτεί. Βέβαια το βλέπει, το βελτιώνει και το συζητάμε, αλλά έχει τόσα προτερήματα. Αν θυμηθείτε πως ήταν και ο Καλάθης όταν είχε πρωτοέρθει".

Για τις καλές και τις κακές επιλογές παικτών: "Εχει συμβεί στην πρώτη εβδομάδα να διαπιστώσουμε ότι κάναμε λάθος στην επιλογή ενός παίκτη. Δουλεύουμε όμως και δύσκολα θα φύγει ένας παίκτης, αν δεν κάνει πειθαρχικό παράπτωμα. Δεν μου αρέσει να αλλάζω πολύ. Υπάρχουν παιδιά που κουμπώνουν. Ο Μπολτς όταν ήρθε ήταν τρομερή η ποιότητά του, είπαμε ότι θα μας πάρει παιχνίδια και θα μας δώσει πάρα πολλά. Λέγαμε ότι θα σωθούμε. Ηταν παίκτης από Λαύριο και πάνω".

Για τους παίκτες που έχει επιλέξει από μικρές κατηγορίες, όπως ο Λεγκίκας και ο Παπαδημητρίου: "Τον Λεγκίκα τον είχα δει ενάμιση χρόνο στον Φιλαθλητικό. Εβλεπα τότε και τον Παπαδημητρίου. Για τον Λεγκίκα, επειδή είναι και ψηλό παιδί, 2.04 και άγουρος, δεν ήταν εύκολο να μπει στην Α1, ανησυχούσα. Ετυχε βέβαια και οι δύο να έχουν πολύ καλή νοοτροπία. Αναγκαστικά πρέπει να πορευθείς με τέτοιους παίκτες. Και αυτό είναι υγιές".

Για το χειρότερο πειθαρχικό παράπτωμα στην καριέρα του: "Μετά από ένα παιχνίδι που έδωσα το χέρι σε έναν παίκτη και δεν μου το έδωσε επειδή τον είχα κάνει αλλαγή και τον έστειλα στα αποδυτήρια. Δεν έχουμε κάτι πολύ σοβαρό. Γενικά, έχουμε αρκετή ελευθερία, δεν είμαστε στρατός. Και εγώ δίνω στους παίκτες, αλλά πρέπει ο καθένας να γνωρίζει τα όριά του. Οχι στο παιχνίδι πάντως. Μακάρι όλοι να νομίζουν ότι παίζουμε άναρχα και ελεύθερα".

Για το ποιος θα πάρει το Μουντιάλ: "Θα ήθελα να το πάρει η Βραζιλία".

Για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας: "Είναι οι ίδιοι τέσσερις που βρίσκονται εκεί. Και ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι στην τετράδα".

Για τον τίτλο στο ΝΒΑ: "Θα ήθελα να το πάρουν οι Λέικερς, αλλά θα το πάρει μάλλον το Γκόλντεν Στέιτ".

Για το πόσες νίκες θα κάνει το Λαύριο στον δεύτερο γύρο: "Σίγουρα δεν θα κάνω εννιά".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη και του Ζακ Μελάγιες:

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ