STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Χάγκινς που γούσταρε την άμυνα

Ο Χάγκινς που γούσταρε την άμυνα

Ως κολλεγιόπαιδο, συμπεριλήφθηκε στην All-Defensive Team ενώ στο βιογραφικό του δεσπόζει ο τίτλος του Αμυντικού της Χρονιάς, στην CAA. Το SPORT24 παρουσιάζει τον Τζαμέλ Χάγκινς.

Η άμυνα ήταν το φόρτε του, η κολλεγιακή του καριέρα ήταν γεμάτη από (αμυντικές) διακρίσεις όμως το πέρασμά του από τη Γαλλία δεν ήταν τόσο... πετυχημένο.

Πλέον ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι εκ των κορυφαίων του Κολοσσού στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ οδήγησε την ομάδα της Ρόδου στη σπουδαία νίκη επί των Τρικάλων . Το SPORT24 παρουσιάζει τον Αμερικανό φόργουορντ.

Τα ρεκόρ στο Κολλέγιο

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Κολοσσού Ρόδου έμεινε για τέσσερα χρόνια στο University of Delaware (2009-13), έχοντας 9.55 πόντους και 8.51 ριμπάουντ μ.ό. Μάλιστα φρόντισε από νωρίς να... προϊδεάσει για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, έχοντας 12.3 πόντους και 11 ριμπάουντ στην πρώτη του σεζόν ως κολλεγιόπαιδο!Τα αμυντικά προσόντα του Χάγκινς του έδωσαν μια θέση στην All-Defensive Team της περιφέρειας Colonial Athletic Association (CAA) το 2011, το 2012 και το 2013. Παράλληλα αναδείχθηκε Αμυντικός της Χρονιάς ως senior στο Delaware ενώ ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα με 1.078 ριμπάουντ και 292 μπλοκ σε 124 αγώνες. Τα 36 νταμπλ-νταμπλ (σ.σ. 16, στην τελευταία του σεζόν) συνιστούν την τρίτη καλύτερη επίδοση στο Πανεπιστήμιο ενώ είναι τρίτος στα κοψίματα και τέταρτος στα ριμπάουντ, στην ιστορία του Delaware. Επίσης, οι 1.184 πόντοι που σημείωσε ως κολλεγιόπαιδο συνιστούν τη 19η καλύτερη επίδοση του Κολλεγίου του.

Η ζωή χωρίς τον Χάγκινς

Τη σεζόν 2012-13, η Ροάν τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κατάταξης μεταξύ 16 ομάδων στη γαλλική Pro A. Εν συνεχεία, έγινε η πρώτη ομάδα που πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Τζαμέλ Χάγκινς. Οι 11.6 πόντοι και τα 10.7 ριμπάουντ που ''έδωσε'' ο Αμερικανός φόργουορντ στην τελευταία του χρονιά στους Delaware Blue Hens καθιστούσαν την περίπτωσή του... χαμηλό ρίσκο για τους Γάλλους. ''Έχουμε κάποια παιδιά στο πρόγραμμά μας που θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό. Θα είναι συλλογική προσπάθεια'' έσπευσε να διευκρινήσει ο κόουτς του Delaware, Μοντέ Ρος. Ο Χάγκινς έφυγε για τη Γαλλία ως Αμυντικός της Χρονιάς στην περιφέρεια Colonial Athletic Association (CAA), έχοντας μάλιστα τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (17) κι αφήνοντας δεύτερο τον γκαρντ Ντέβον Σάντλερ (14.2). Παράλληλα, η αμυντική του προσφορά στην ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη του χρονιά στο κολέγιο, είχε 2.4 κοψίματα μό. ανά αγώνα!

Ο Χάγκινς που γούσταρε την άμυνα

Η περιπέτεια της Γαλλίας και το NBDL

Το καλοκαίρι του 2013, ο Χάγκινς έβαλε την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο με τη Ροάν. Παρ' όλα αυτά, το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν αυτό που περίμενε αφού τραυματίστηκε στον αστράγαλο κι έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν δυο εβδομάδες! Στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στη Γκραβελίν είχε 4 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 21' συμμετοχής. Έπειτα, όμως, από τρεις αγωνιστικές τέθηκε ξανά νοκ-άουτ λόγω νέου τραυματισμού. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η Ροάν αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία μαζί του. Ο Χάγκινς πρόλαβε να αγωνιστεί σε εννιά αγώνες στη γαλλική λίγκα, έχοντας 3.44 πόντους και 4.78 ριμπάουντ μ.ό. Στις 25 Φεβρουαρίου 2013, ο τζένεραλ μάνατζερ των Rio Grande Valley Vipers, Τζιανλούκα Πασκούτσι, ενημέρωσε ότι η ομάδα -που συμμετέχει στο NBDL- συμφώνησε με τον Χάγκινς, ο οποίος επέστρεψε στις ΗΠΑ με σκοπό να... αποκαταστήσει το όνομά του μέσω της αναπτυξιακής λίγκας, κλείνοντας τη χρονιά με 5.5 πόντους και 4.2 ριμπάουντ σε 22 αγώνες.

Το Summer League και ο Κολοσσός

Ο ήρωας της ιστορίας μας προσκλήθηκε στο Summer League του Λας Βέγκας (11-11/0) μαζί με τους Ντέβον Σάντλερ και Ντέιβον Ούσερ ωστόσο δεν έπεισε κάποια ομάδα του ΝΒΑ να του προσφέρει συμβόλαιο. Εν συνεχεία ήλθε η πρόταση του Κολοσσού, κι ο Χάγκινς αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για δεύτερη φορά. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται, έχοντας 10.5 πόντους και 6.78 ριμπάουντ μ.ό. σε 9 αγώνες με τους Ροδίτες.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ