STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!

Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι που κρίθηκε στην παράταση, ο Κολοσσός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, νίκησε τον ΠΑΟΚ (83-76) για το τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης" του Ρεθύμνου.

Το πρώτο πιάτο του τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης", δεν έμοιαζε με... ορεκτικό. Κολοσσός και ΠΑΟΚ έδωσαν μια φοβερή μονομαχία, αντιμετώπισαν την αναμέτρηση σαν να ήταν επίσημο παιχνίδι, το πήγαν στην παράταση και εκεί ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος απέδειξε ότι παραμένει ένας ποιοτικός (και κάτι περισσότερο) μπασκετμπολίστας που μπορεί να κάνει άνετα τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Το 67-67 της κανονικής διάρκειας δεν άρεσε στους παίκτες του Ρεθύμνου και του Απόλλωνα Πάτρας που περίμεναν για να κάνουν το ζέσταμά τους, άρεσε όμως στο κοινό που βρέθηκε στο "Μελίνα Μερκούρη" που είδε άλλο ένα πεντάλεπτο μπάσκετ. Ένα πεντάλεπτο στο οποίο ο Βασιλόπουλος έκανε τα πάντα για να οδηγήσει τον Κολοσσό στη νίκη με 83-76 για την πρώτη μέρα του διήμερου τουρνουά.

Ο αγώνας

Με περισσότερο ενθουσιασμό, με καλή κυκλοφορία και ένταση στην άμυνα, ο Κολοσσός μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να το κερδίσει. Δεν ήταν "άλλο ένα φιλικό", έμοιαζε με κάτι περισσότερο. Η ομάδα της Ρόδου προηγήθηκε 16-10, όμως οι αλλαγές του Λυκογιάννη και η είσοδος του Μπράντον Τέιλορ για τον ΠΑΟΚ, ισορρόπησαν το παιχνίδι. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 18-18 και το ματς μετατράπηκε σε σκληρό ντέρμπι. Υπήρχαν στιγμές που ο ρυθμός ήταν εξοντωτικός, υπήρχαν όμως και κενά διαστήματα. Ο Γουότσον για τον Κολοσσό και οι Πέινερς - Κλάντον για τους Θεσσαλονικείς ήταν οι τρεις που ξεχώριζαν, με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα τριών πόντων στο ημίχρονο (35-38), έστω και με πέντε λάθη περισσότερα από τον αντίπαλό του.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, είχαμε και ένταση ανάμεσα στον Γλυνιαδάκη και τον Σαλούστρο. Ήταν σκληρό ματς, δεν έμοιαζε με φιλικό, όμως τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν, έστω και με μερικά... "γαλλικά". Ένα 6-0 του Κολοσσού τον έβαλε μπροστά (41-40), πριν ο Βασιλόπουλος... οργιάσει με κλεψίματα, ασίστ, επιθετικά ριμπάουντ και τελειώματα για το 47-42. Η εμπειρία του Έλληνα forward, ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε για ένα δίλεπτο στο παρκέ του "Μελίνα Μερκούρη". Μετά το timeout του Μαρκόπουλου, βέβαια, όλα άλλαξαν και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 50-50 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (55-56).

Στο σημείο που είχαν φτάσει, οι δυο ομάδες είχαν βάλει στο μυαλό τους τη νίκη. Ήθελαν να κερδίσουν κι ας μην υπήρχε ουσιαστικός λόγος, πλην της ψυχολογικής "ντόπας". Κάθε κατοχή ήταν και μια μάχη, με τον Γεωργαλή να σκοράρει τρίποντο για το 67-66 στο 38' και τον Τσόχλα να απαντά με μια βολή για την ισοφάριση. Ο Κολοσσός είχε την τελευταία επίθεση, με 16" στο χρονόμετρό του και μετά το timeout του Λυκογιάννη, η μπάλα πήγε στα χέρια του Άχονεν. Αυτός δεν μπόρεσε να εκτελέσει υπό πίεση και το τελείωμα του Γουότσον από κοντά δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί ο Βασιλόπουλος έβαλε τρίποντο για το 70-67, έκλεψε μια μπάλα, σκόραρε ξανά για το 72-67, έκανε και το 74-68 και έδωσε στον Κολοσσό τη μισή νίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλες δυνάμεις και το 83-76 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 35-38, 55-56, 67-67 (κ.α.), 83-76

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λιάπης, Ρέντικ 6 (5 ριμπάουντ), Τσούκου 6 (6 ριμπάουντ), Γεωργαλής 9 (1), Σαλούστρος 2, Αγγελάκος, Αχόνεν 12 (2), Μπέρι 5, Βασιλόπουλος 17 (5/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπαδάκης 4, Γουάτσον 18 (7/13 δίποντα, 4/4 βολές, 14 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ σε 27 λεπτά), Χολ 4 (2/12 σουτ).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, Τσόχλας 7 (3 ασίστ), Γλυνιαδάκης 5, Χρυσικόπουλος, Καμάρας, Τέιλορ 15 (2), Σάιμπερτ 5 (1), Μπράιαντ 3 (0/7 σουτ, 3/4 βολές), Πέινερς 15 (3), Κλάντον 12 (10 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 12 (2).

Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!

"Κλικ" από τον αγώνα

Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!
Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!
Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!
Ο Βασιλόπουλος ξανάνιωσε!

PHOTO credits: ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ