STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Σπανούλης ξεπέρασε τους 1.900 πόντους

Ο Σπανούλης ξεπέρασε τους 1.900 πόντους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε τους 1.900 πόντους στην Basket League, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τα 1.200 ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 650 νίκες στο πρωτάθλημα, ρεκόρ περιόδου για την ΑΕΚ τα 18 επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού. Με τους 26 πόντους του ξεπέρασε τους 1.900 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτή ήταν η πιο παραγωγική επιθετικά εμφάνιση του στη σεζόν, καθώς είχε 20 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

*Παράλληλα έχοντας 12/17 βολές, ξεπέρασε τις 1.200 στην κατηγορία. Έχει πλέον 1.206/1.527 (78,97%).

*Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Οθέλο Χάντερ που με τους 15 πόντους του σημείωσε ρεκόρ περιόδου –είχε 14 στο εντός έδρας ματς με τον Άρη- και έφτασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ακόμη ο Αμερικανός σέντερ έχοντας 5/7 δίποντα, ξεπέρασε τα 200 εύστοχα. Έχει 201/322 (62,42%).

*100 επίσημα παιχνίδια στον ερυθρόλευκο πάγκο συμπλήρωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που ταυτόχρονα έφτασε τα 218 ματς στην κατηγορία για να «πιάσει» στην 20ή θέση όλων των εποχών τον Βλάντο Τζούροβιτς.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στην πρώτη 50άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 278 συμμετοχές και ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 650 νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε σύνολο 828 αγώνων.

*36 από τους 100 πόντους του ήρθαν από τη γραμμή του φάουλ. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Αρκαδικού που είχε 33 εύστοχες βολές κόντρα επίσης στην ΑΕΚ. Ρεκόρ περιόδου είναι και οι 47 εκτελεσμένες βολές που είχε σήμερα ο Ολυμπιακός, τέσσερις περισσότερες από τον Αρκαδικό.

*Αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό Ολυμπιακό είναι τα τρία κλεψίματα που καταγράφηκαν στην στατιστική του. Είχε από τέσσερα στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και σε εκείνα που έδωσε εκτός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ρεκόρ καριέρας ο Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκας Μαυροκεφαλίδης έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα απόδοσης του πρώτου γύρου που του έδωσαν τον τίτλο του MVP. Έπιασε στην 4η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα «double-double» τον συμπαίκτη του Δημήτρη Μαυροειδή και τον Λιόν Ουίλιαμς της Καβάλας φτάνοντας τα τέσσερα.

*Ο διεθνής άσος είχε 22 πόντους –αλλά με 6/21 σουτ εντός παιδιάς- και 16 ριμπάουντ στο 71ο «double-double» της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ μοίρασε έξι ασίστ.

*Ο Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τα 1.200 ριμπάουντ καριέρας και ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση της σεζόν με τα 16 που μάζεψε στο ντέρμπι όσα είχε ο Ουίλιαμς στο παιχνίδι της Καβάλας με τον Άρη. Παράλληλα μαζεύοντας επτά επιθετικά ριμπάουντ, έμεινε ένα μακριά από την ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης αυτής δηλαδή που σημείωσε χθες ο Ουσμάν Κρουμπάλι με οχτώ.

*Το σημαντικότερο όμως, σε στατιστικό επίπεδο, είναι το γεγονός ότι τα 16 ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη που είχε 15 στο παιχνίδι ΑΕ Λάρισας-ΠΑΟΚ της περιόδου 2005-2006.

*Με τους 22 πόντους του ο Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τους 2.500 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ανέβηκε στην 41η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ντράγκαν Τάρλατς (2.503).

*Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ και ο Τζέι Κόβαν Μπράουν με 24 πόντους, 10 περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 14 κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι οι 29 πόντοι που είχε με τον ΚΑΟΔ και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Τα 115 κοψίματα καριέρας έφτασε ο Δημήτρης Μαυροειδής «πιάνοντας» στην 27η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τους Χρήστο Μυριούνη, Δημήτρη Μαρμαρινό και Μπακ Τζόνσον.

*Τα 100 ριμπάουντ ξεπέρασε ο Μαλίκ Χέρστον έχοντας επτά στο σημερινό ντέρμπι, επίδοση που είναι και η καλύτερη του στη σεζόν αφού είχε έξι στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη. Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα με 16 πόντους, όσους είχε εντός έδρας με την Καβάλα.

*Ένα λάθος έκανε ο θετικός σήμερα Δημήτρης Κατσίβελης κόντρα στην πρώην ομάδα του, για να φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ έδωσε ζωή σε 18 επιθέσεις της με ριμπάουντ. Η επίδοση αυτή ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ περιόδου που το έχει ο Ολυμπιακός με τα 20 επιθετικά ριμπάουντ του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

*Οι 93 πόντοι είναι η κορυφαία φετινή επίδοση της ΑΕΚ που είχε 90 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο αλλά σε 40΄. Στον αντίποδα οι 100 πόντοι που δέχτηκε είναι η χειρότερη αμυντική επίδοση της. Είχε δεχτεί 85 στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels.

*Αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή ΑΕΚ είναι και η επίδοση της στα δίποντα (32,5%). Είχε 35,48% (11/31) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

*Στον αντίποδα όμως ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της στα τρίποντα με 42,85% (12/28) αφού ακριβώς την ίδια είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

*Ρεκόρ περιόδου είναι τόσο τα 18 επιθετικά ριμπάουντ όσο και τα 42 στο σύνολο. Είχε 15 επιθετικά ριμπάουντ εκτός έδρας με τον Άρη και 39 στο σύνολο εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με τον Κόροιβο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ