STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός "έκανε σεφτέ" στο ντεμπούτο του Πεδουλάκη

Ο Παναθηναϊκός "έκανε σεφτέ" στο ντεμπούτο του Πεδουλάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Κολοσσού (91-63) στον πρώτο προημιτελικό των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ωραίο και γρήγορο μπάσκετ από τους "πράσινους" στην επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη. Αποθεώθηκε ο Νίκος Παππάς. Τέλος η χρονιά για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Η επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με άνετη και εντυπωσιακή νίκη επί του Κολοσσού (91-63) στον πρώτο προημιτελικό των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι "πράσινοι" έδειξαν τρομερή διάθεση στις δύο πλευρές του παρκέ, έπαιξαν γρήγορα και δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα, έφτασαν με άνεση στην επικράτηση, με το +28 να επιβραβεύει τους περίπου 1.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4, 17:00), με τους "πράσινους" να έχουν ως στόχο να τελειώσουν τη σειρά και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά, όπου περιμένει ήδη ο Άρης.

Στο παιχνίδι με τους "θαλασσί" τα βλέμματα βέβαια δεν ήταν στραμμένα μόνο στον "Άρτζι", αλλά και στον Νίκο Παππά, ο οποίος επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι του "τριφυλλιού" μετά από δύο μήνες απουσίας! Ο 26χρονος γκαρντ πέρασε στο παρκέ στο 23'17'' της αναμέτρησης, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να τον αποθεώνει κατά την είσοδό του στο παρκέ. Η εν γένει παρουσία του ήταν μάλιστα πολύ καλή αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 πόντους (με 2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 1/1 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 1 τάπα -στον Μάρκους Ρέλεφορντ- σε 11'57'' συμμετοχής.

Η επανεμφάνισή του αποτέλεσε άλλωστε την είδηση της ημέρας, αφού δύο μήνες αποχής από τη δράση ήταν πάρα πολλοί για έναν παίκτη που αποτελεί επένδυση για την ομάδα του. Το πρόσημο της παρουσίας του στο γήπεδο ήταν θετικό, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει πλέον έναν ακόμη παίκτη για το rotation εν όψει του φινάλε της σεζόν.

Το παιχνίδι πάντως στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Βλάντο Γιάνκοβιτς στο χέρι , με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λάθος για ρωγμώδες κάταγμα στον καρπό. Ο 26χρονος φόργουορντ θα υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα, όπερ και σημαίνει πως αυτόματα τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι, το "τριφύλλι" μένει με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να είναι το μοναδικό "τριάρι" του Παναθηναϊκού για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αφού -θυμίζουμε ότι- παρελθόν αποτελεί εδώ και μερικές ημέρες ο Σάσα Πάβλοβιτς, που ούτως ή άλλως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Τζέιμς Φελντέιν θυμήθηκε τα... παλιά, όντας ο πιο αξιόπιστος σουτέρ του Παναθηναϊκού. Ο Δομινικανός γκαρντ είχε 20 πόντους με 1/2 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 3/3 βολές σε 22'29''. Θα μπορούσε μάλιστα να ολοκληρώσει το παιχνίδι όντας αλάνθαστος από τα 6μ75, αν δεν αστοχούσε δις στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το -7 (0-7) του δεύτερου λεπτού σε +20 (34-14), έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φελντέιν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι "πράσινοι" είχαν 0/4 τρίποντα στην εκκίνηση του αγώνα, για να συνεχίσουν με 6/7 από την περιφέρεια μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η πρώτη διαφοροποίηση του Αργύρη Πεδουλάκη σε σχέση με ό,τι παρουσίαζε ως τώρα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν η χρησιμοποίηση του Βινς Χάντερ στη βασική πεντάδα, δεδομένης βέβαια της απουσίας -λόγω τραυματισμού- του Γιώργου Παπαγιάννη. Οι "πράσινοι" πάντως δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, αστόχησαν στα πρώτα τέσσερα περιφερειακά σουτ που επιχείρησαν, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να φτάσει στο 0-7 στο 2'15''.

Η υπεροχή των "θαλασσί" δεν κράτησε πάντως παραπάνω, αφού έκτοτε άρχισε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν έκτοτε 6/7 τρίποντα, με πρώτο και καλύτερο τον Τζέιμς Φελντέιν (των 4/4) για να φτάσουν στο +20 (34-14) της πρώτης περιόδου. Διάστημα στο οποίο μέτρησαν 6/10 δίποντα και 6/11 τρίποντα, για να βάλουν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής τους.

Οι προσπάθειες του Κολοσσού να ρίξει τη διαφορά (35-26 στο 14'28'') δεν έπιασαν τόπο, αφού οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν με ιδανικό τρόπο το πρώτο μέρος, με το +18 (49-31) να τους κρατά σε απόσταση ασφαλείας από την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη. Παρά την ικανοποίηση από την καλή εμφάνιση και το ευρύ προβάδισμα πάντως, άπαντες είχαν στο μυαλό τους τον Βλάντο Γιάνκοβιτς που αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ στο 13'21'', με πρόβλημα στον καρπό.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε κάποια έκπληξη για το "τριφύλλι", με την επανεμφάνιση του Νίκου Παππά να πραγματοποιείται στο 23'17'', στιγμή στην οποία οι περίπου 1.000 φίλοι της ομάδας του χάρισαν το standing ovation, για να τον αποθεώσουν. Έκτοτε, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, με τους 8 πόντους που σημείωσε και την ενέργεια που έβγαλε στα 11'57'' που χρησιμοποιήθηκε, να του χαρίζουν... το θετικό πρόσημο.

Εν τέλει, το "τριφύλλι" επικράτησε του Κολοσσού με 91-63, έχοντας ως στόχο να τελειώσει την προημιτελική σειρά των playoffs τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4, 17:00) στο Βενετόκλειο.

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 49-31, 73-48, 91-63.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Φελντέιν 20 (5), Γκιστ 6, Καλάθης 10, Ουίλιαμς 10 (1), Χάντερ 1, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 10 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 8 (1), Διαμαντίδης 3 (1), Χέινς 12 (2).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14, Ντέιβις 2, Λίντεν 3, Ρέλεφορντ 9, Λιούις 9 (3), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Γεωργαλλής 4, Αγγελάκος 2, Άχονεν 8 (2), Σαλούστρος 2, ΜακΓκι 10.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ