STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Ντέιβις έκανε ξανά την διαφορά

Ο Ντέιβις έκανε ξανά την διαφορά

Κορυφαία εμφάνιση για τον Ντουέιν Ντέιβις, ο οποίος δικαιώνει τους ανθρώπους του Κόροιβου. Ο Αμερικανός γκαρντ προσφέρει κατά μέσο όρο 15,9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1,75 ασίστ και 1,25 κλεψίματα.

«Χορταστικό» παιχνίδι έγινε χθες στην Αμαλιάδα με καλό θέαμα με ψηλό σκορ και πολλά τρίποντα -10 για κάθε πλευρά. Παρότι ο Κόροιβος κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο όταν και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη παρά την προσπάθεια ανατροπής των Κρητικών στο δεύτερο μέρος, οι στατιστικές διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων, δεν ήταν μεγάλες.

Ξεχώρισε η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων από μέση και κοντινή απόσταση. Ο Κόροιβος είχε 20/28 δίποντα και με αυτό το 71,42% βρέθηκε πολύ κοντά στην κορυφαία φετινή επίδοση ευστοχίας. Το ρεκόρ πάντως κράτησε ο Ολυμπιακός που στην 3η αγωνιστική και το παιχνίδι με τον Αρκαδικό είχε 21/29 δίποντα (72,41%).

*Κορυφαίος του χθεσινού παιχνιδιού της Αμαλιάδας ήταν ο Ντουέιν Ντέιβις. Ο Αμερικανός συνεχίζει να δικαιώνει τους ανθρώπους του Κόροιβου για την στήριξη στο πρόσωπο του μετά την περσινή περιπέτεια. Ο Αμερικανός γκαρντ προσφέρει κατά μέσο όρο 15,9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1,75 ασίστ και 1,25 κλεψίματα.

*Χθες έκανε σε στατιστικό επίπεδο την καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνιση έχοντας 30 βαθμούς στο ranking. Προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 28 στο περσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό.

*Παράλληλα ο Ντουέιν Ντέιβις «σκαρφάλωσε» σε τρεις στατιστικές κατηγορίες στη μικρή έστω ιστορία του Κόροιβου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Με τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα που είχε έφτασε τα 39 και έγινε ο πρώτος της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Μιχάλη Γιαννακίδη (35) ενώ με τις δύο εύστοχες βολές του έφτασε στις 51 και την 3η θέση προσπερνώντας τον Νίκο Αγγελόπουλο (49). Παράλληλα ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 2ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Κόροιβου στην κατηγορία αφού με τα εννιά που μάζεψε, έφτασε τα 95 ξεπερνώντας και εδώ τον Αγγελόπουλο (90).

*Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον 26χρονο Αμερικανό που χθες σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τέσσερις ασίστ. Είχε από τρεις στο φετινό ματς με τον Απόλλωνα Carna και σε δύο παιχνίδια της περσινής σεζόν –με Πανελευσινιακό και Τρίκαλα BC Aries. Ακόμη ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε –τόσα είχε και κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

*Τα κατορθώματα του συμπατριώτη του μπορεί να επισκίασαν εν μέρει την απόδοση του, όμως σημαντικό ρόλο στη νίκη του Κόροιβου είχε και ο Όμπι Τρότερ σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ στη σεζόν με 20 πόντους –είχε 17 κόντρα στο ματς της Πάτρας- έναν λιγότερο από το ρεκόρ του στην κατηγορία αφού είχε 21 πέρυσι ως παίκτης του ΚΑΟΔ κόντρα στην ΑΕΚ για τον πρώτο γύρο.

*Ο Γιώργος Γεωργάκης έδωσε πολύτιμη βοήθεια χθες στον Κόροιβο και μάλιστα έχοντας 5/6 δίποντα «απείλησε» την κορυφαία φετινή επίδοση των Ραντούλιτσα και Χάγκινς που είχαν 6/6 στην 1η και στη 2η αγωνιστική αντίστοιχα. Ο 24χρονος σέντερ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους 12 πόντους του αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των οχτώ πόντων που σημείωσε ως παίκτης της Καβάλας την περίοδο 2010-11 κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και την περίοδο 2011-12 απέναντι στον Ολυμπιακό εντός έδρας.

*269 ματς στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και έφτασε στην 54η θέση της λίστας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Παράλληλα ο έμπειρος φόργουορντ σημειώνοντας μία τάπα, έφτασε τις 144 και ξεπέρασε τον Ντίνο Ράτζα για να βρεθεί στην 21η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο Βασιλόπουλος απέχει πλέον τέσσερα κοψίματα από την 20άδα –έχει 147 ο Ιάκωβος Τσακαλίδης.

*Τον Γιάννη Μπουρούση στις 263 συμμετοχές και την 59η θέση της σχετικής λίστας έφτασε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος.

*Σε πολλούς τομείς βοήθησε ο Βίνσεντ Κάουνσιλ με επτά πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Με τη δεύτερη ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού έξι ριμπάουντ είχε ακόμη φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό και πέρυσι ως παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings κόντρα σε Πανελευσινιακό και Απόλλωνα Carna στον πρώτο γύρο.

Ο Ντέιβις έκανε ξανά την διαφορά

O Σάφτενααρ «βλέπει» τον Πέτγουεϊ

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ρόλαντ Σάφτενααρ ήταν ο κορυφαίος του Ρεθύμνου Cretan Kings με 14 πόντους, πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ. Παράλληλα ο Ολλανδός με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα που είχε (4/5) έφτασε τα 115 και ανέβηκε στη 2η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία των Κρητικών στην κατηγορία, προσπερνώντας τους Ζακ Ράιτ και Γιάννη Καλαμπόκη που είχαν από 111. Η πρώτη θέση ωστόσο είναι μακριά και σε αυτήν βρίσκεται με 204 εύστοχα δίποντα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

*Δεν ήταν εύστοχος ο έτερος των Ολλανδών του Ρεθύμνου Cretan Kings (3/9 σουτ εντός παιδιάς) ωστόσο έκανε την προσπάθεια του με 10 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία κλεψίματα. Ο Σαρλόν Κλουφ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τις έξι τελικές πάσες καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των τεσσάρων στη Ρόδο.

*Ατομικό ρεκόρ ως προς το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι για τον Τάιλερ Στόουν οι 19 πόντοι που είχε χθες καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των 17 που σημείωσε στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ