STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Μαυροκεφαλίδης ο τέταρτος που παίζει και στους τρεις

Ο Μαυροκεφαλίδης ο τέταρτος που παίζει και στους τρεις

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έγινε ο τέταρτος παίκτης που θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε ποιοι είναι οι υπόλοιποι της λίστας και ποιος είναι ο προπονητής με το "απόλυτο".

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που ανακοινώθηκε από την Ένωση, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών, οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα με τον έφηβο, με τον κιτρινόμαυρο δικέφαλο και με το τριφύλλι.

Ο πρώτος που το έκανε ήταν μάλιστα ένας ξένος, ο Άριαν Κόμαζετς. Ο Κροάτης σουτέρ αγωνίστηκε πρώτα στον Παναθηναϊκό (1992-93), στη συνέχεια στον Ολυμπιακό (1998-99) για να ολοκληρώσει την εν Ελλάδι θητεία του στην ΑΕΚ, αγωνιζόμενος στην αρχή της σεζόν στην ομάδα που κατέκτησε εν συνεχεία το πρωτάθλημα.

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το "τρία στα τρία" ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο "Παπ" ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, συνέχισε στον Παναθηναϊκό και ολοκλήρωσε την πορεία του στην ΑΕΚ, τη χρονιά που αγωνίστηκε στο κλειστό των Πατησίων. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος είναι κι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει triple-crown με δύο διαφορετικές ομάδες: το 1997 με τον Ολυμπιακό και το 2007 με τον Παναθηναϊκό.

Ο τρίτος της λίστας είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που ξεκίνησε ως έφηβος από τον Παναθηναϊκό, συνέχισε στην ΑΕΚ του Φώτη Κατσικάρη το 2003 και ολοκλήρωσε την "τριπλέτα" αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό από το 2009 ως το 2012. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ο τέταρτος του κλαμπ.

Σε ότι αφορά τους προπονητές μόνο ένας έχει περάσει και από τους τρεις πάγκους στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (γιατί υπάρχουν και οι παλαιοί Αναστασάτος και Μουρούζης). Ο λόγος για τον Λευτέρη Σούμποτιτς που πέρασε πρώτα από την ΑΕΚ, μετά από τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία από τον Ολυμπιακό. Ο "Πίξι", μάλιστα, είναι ο μοναδικός που έχει κάνει το "πέντε στα πέντε" αν βάλουμε στην εξίσωση και τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από τις τρεις αθηναϊκές έχει προπονήσει ακόμη τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν έχει κάνει το "πέντε στα πέντε"

Αυτό το 4/5 έχουν σημειώσει τέσσερις παίκτες ως τώρα: ο Νάσος Γαλακτερός (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Άρη), ο Δήμος Ντικούδης (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρη, ΠΑΟΚ), ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (Άρη, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και ο Αλέξης Κυρίτσης (Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό). Ο πέμπτος θα είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που έχει αγωνιστεί ακόμη στον ΠΑΟΚ και ο έκτος ο Βασίλης Ξανθόπουλος που έπαιξε στα παιδικοεφηβικά του Ολυμπιακού κι εν συνεχεία στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ και φέτος θα παίξει στον Άρη.

Το 3/5 έχουν "κατακτήσει" αρκετοί παίκτες μεταξύ των οποίων ο Πελεκάνος (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης), ο Χρήστος Ταπούτος (ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ), ο Γιώργος Τσιάρας (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης), ο Αλέξης Κυρίτσης (Παναθηναϊκός, ο Άγγελος Κορωνιός (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός), ο Νίκος Μπουντούρης (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), ο Δημήτρης Βεργίνης (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη), Μιχάλης Τσαϊρέλης (ΠΑΟΚ, Άρη, Ολυμπιακό), ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό), Γιώργος Αποστολίδης (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), Γιάννης Καλαμπόκης (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ο Χάρης Γιαννόπουλος (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), ο Ζάρκο Πάσπαλι (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη), Γιώργος Μασλαρινός (Άρη, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό), Παναγιώτης Λιαδέλης (Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό), Γιώργος Σιγάλας (Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ), Νίκος Βετούλας (ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ), Νέστορας Κόμματος (ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ), Γιάννης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη), Σπύρος Παντελιάδης (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης), Λάζαρος Αγαδάκος (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρης), Γιώργος Μπόγρης (Παναθηναϊκό, Άρη, ΠΑΟΚ), Ουόλτερ Μπέρι (Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ) και ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ