STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Μαρκόπουλος τα έκανε 650

Ο Μαρκόπουλος τα έκανε 650

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, σε μία διαδρομή 37 ετών, έφτασε τα 650 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Βασιλειάδης συμπλήρωσε 200 εμφανίσεις.

4 Νοεμβρίου 1978 – 28 Νοεμβρίου 2015. Μια διαδρομή 37 ετών μέσα από την οποία ο Σούλης Μαρκόπουλος κοουτσάρισε σε συνολικά 650 παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος, σε ‘Α Εθνική, Α1 Εθνική κατηγορία και Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που άρχισε αυτή τη διαδρομή σε παιχνίδι του Δημοκρίτου με το Σπόρτιγκ, βάζει εβδομάδα με την εβδομάδα, παιχνίδι με το παιχνίδι πιο ψηλά τον πήχη για τους τεχνικού που θα επιχειρήσουν στο μέλλον να τον «γκρεμίσουν» από την κορυφή της σχετικής λίστας στην οποία βρίσκεται από το Δεκέμβριο του 2010 όταν προσπέρασε τον Γιάννη Ιωαννίδη.

*Ξεχωριστό ήταν το παιχνίδι με τον Αρκαδικό και για τον Κώστα Βασιλειάδη, αφού ήταν το 200ό του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά 16 Δεκεμβρίου 2000 με τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μακεδονικό στη Νεάπολη. Ο «Δικέφαλος» είχε νικήσει με 92-71 με τον πιτσιρικά τότε Βασιλειάδη να έχει δύο πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Αν δεν είχε περάσει επτά σεζόν εκτός των ελληνικών συνόρων βέβαια, ο αριθμός των συμμετοχών του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, θα μπορούσε να είναι ακόμη και διπλάσιος.

*Ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ μπήκε στην πρώτη πεντάδα των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ αφού έφτασε τα 159 και προσπέρασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

*Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ ήταν ο Μιλένκο Τέπιτς. Μάλιστα ο Σέρβος με τους 12 πόντους του ξεπέρασε τους 500 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, έσπασε το «φράγμα» των 200.

*Ακόμη ο Τέπιτς σημείωσε ατομικό ρεκόρ στο φετινό Πρωτάθλημα με έξι ριμπάουντ –είχε από τέσσερα σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια- ενώ ισοφάρισε εκείνο του σκοραρίσματος με 12 πόντους όσους είχε και κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Ο 24ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ασίστ έγινε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μοιράζοντας τρεις. «Έπιασε» σε αυτόν τον αριθμό τον Ουόλτερ Μπέρι.

*Ακόμη ο έμπειρος φόργουορντ έφτασε τα 97 επιθετικά ριμπάουντ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για να «πιάσει» στη 16η θέση αυτής της λίστας τους Παναγιώτη Βασιλοπουλο και Άντονι Μπόνερ.

*Μία θέση στην πρώτη 20άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ μπήκε ο Απόλλωνας Τσόχλας. Έφτασε τις 75 και ξεπέρασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

*Μπορεί εκτελεστικά να υστέρησε –είχε πέντε πόντους με 2/8 σουτ εντός παιδιάς- όμως ο Ουίλ Χάτσερ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ μοιράζοντας έξι. Τόσες είχε στην 5η αγωνιστική της περιόδου 2012-2013 στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καβάλα.

*Τα 200 αμυντικά ριμπάουντ έφτασε ο Ούρος Ντούβνιακ, μαζεύοντας δύο σε αυτό το παιχνίδι.

*Όλη η ιστορία του αγώνα, ήταν η τρίτη περίοδος διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε επιμέρους σκορ 27-5. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» πλησίασε την καλύτερη αμυντική επίδοση μιας περιόδου στη σεζόν. Αυτή παραμένει η επίδοση των τεσσάρων πόντων που είχαν ο Ολυμπιακός στη 2η περίοδο του αγώνα με τον Αρκαδικό και ο ΠΑΟΚ στην 4η περίοδο του παιχνιδιού του με τον Κολοσσό H Hotels.

Τα 8 λάθη του Καββαδά

*Κοντά στην κορυφαία φετινή επίδοση ευστοχίας στα δίποντα έφτασε ο Βασίλης Καββαδάς έχοντας 5/6. Ωστόσο την κορυφαία εξακολουθούν να μοιράζονται Ραντούλιτσα και Χάγκινς που είχαν από 6/6 στην 1η και τη 2η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Ο 24χρονος σέντερ είχε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική οχτώ ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Στον αντίποδα όμως ο διεθνής σέντερ ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση λαθών στη σεζόν, κάνοντας οχτώ όσα είχε και ο Γιανγκ του Λαυρίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ