STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Κολοσσός βάζει σε (περισσότερες) περιπέτειες τα Τρίκαλα

Ο Κολοσσός βάζει σε (περισσότερες) περιπέτειες τα Τρίκαλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα "έδρα" για να επικρατήσει των Τρικάλων (79-69) και να διατηρηθεί "ζωντανός" στη μάχη της εισόδου στα πλέι οφ. Παραμένει σε... επισφαλή θέση η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη.

Σε τροχιά εισόδου στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ παραμένει ο Κολοσσός, ο οποίος επιβλήθηκε εντός έδρας των Τρικάλων (79-69) στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Για να τα καταφέρει, βέβαια, χρειάστηκε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Γιάννη Γεωργαλλή (14π. με 4/7τρίπ.), με τον αρχηγό των "θαλασσί" να δίνει έξτρα λύσεις -κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο.

Με αυτό το δίποντο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη παρέμεινε στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που αυτή του Άρη Λυκογιάννη έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί περισσότερο από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Γιάννης Γεωργαλλής έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας 14 πόντους (με 4/7 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 26'15'' για να οδηγήσει τον Κολοσσό στην εντός έδρας νίκη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι "θαλασσί" κυριάρχησαν στο παρκέ για να προηγηθούν με +17 (57-40) στο 27'05'' για να βάλουν τις βάσεις της επικράτησής τους επί των Τρικάλων.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Οι παίκτες του Κολοσσού σούταραν περισσότερα τρίποντα (13/32) παρά δίποντα (15/28), αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα μέχρις ότου έρθει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας

Ο Κολοσσός ξεκίνησε το παιχνίδι θέλοντας να "ακουμπήσει" την μπάλα κοντά στο καλάθι, εκεί όπου ούτως ή άλλως υπερτερούσαν οι ψηλοί του έναντι αυτών των Τρικάλων. Εκείνος όμως που έκανε τη διαφορά ήταν ο Όβι Σόκο, που μονοπωλούσε το επιθετικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους, παλεύοντας να τους κρατήσει κοντά στο σκορ (19-13 στο 7'18''). Κι αν τα κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως ελέω της αστοχίας των γηπεδούχων από την περιφέρεια (5/15 τρίποντα), αυτό δεν συνέβη μετά την ανάπαυλα.

Βλέπετε, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν μπόρεσε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ (37-34 στο ημίχρονο), με το κάκιστο ξεκίνημά της στο τρίτο δεκάλεπτο να βάζει τέλος σε κάθε ελπίδα της να φύγει από το Βενετόκλειο με το ροζ φύλλο αγώνα. Από την άλλη, ο Γιάννης Γεωργαλλής πήρε το όπλο του, σκόραρε με συνέπεια από την περιφέρεια (σ.σ.: τελείωσε με 4/7 τρίποντα) και μαζί με τον Κέλβιν Λιούις αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους που το παιχνίδι "άνοιξε" υπέρ της ομάδας τους (57-40 στο 27'05'').

Με τις δυνατότητες (ποσοτικά) του ρόστερ του να είναι περιορισμένες ελέω των απουσιών (σ.σ.: κατέβηκαν δέκα παίκτες), τα Τρίκαλα ήταν δεδομένο πως δεν είχαν την άνεση να διεκδικήσουν την ανατροπή. Δεν πέταξαν πάντως λευκή πετσέτα, αφού μείωσαν στους εννιά (65-56 στο 35'02''), μένοντας όμως εκεί. Τα... καύσιμα στο ντεπόζιτο τελείωσαν, ο Κολοσσός πήγε με άνεση τη διαφορά ξανά στο +17 (79-62 στο 38'55'') και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης, με τους "θαλασσί" να ολοκληρώνουν το παιχνίδι, επικρατώντας με +10 (79-69).

Αποτέλεσμα που τους διατηρεί εντός της πρώτης οκτάδας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη, αφού -στην Τρίπολη- ο Αρκαδικός δεν τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ .

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-34, 60-49, 79-69.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λίντεν 8 (1), Ρέλεφορντ 14 (2 τρίπ., 7 ασ.), Σαλούστρος 6 (8 ριμπ.), ΜακΓκι 9, Λιούις 14 (2), Λαρεντζάκης, Μπιλλής 3 (1), Μανωλόπουλος, Ντέιβις 2, Γεωργαλλής 14 (4), Άχονεν 9 (3 τρίπ., 5 ασ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Σοκό 25 (2 τρίπ., 12 ριμπ.), Τζόουνς 9 (1), Βίλαλμσον, Καλλές 2, Ρόμπινσον 10, Κάντουγκαν 3, Τσιάρας 5 (1), Μπράουν 15, Βαρυτιμιάδης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ