STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Κολοσσός λαχτάρισε την ΑΕΚ

Ο Κολοσσός λαχτάρισε την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τα... χρειάστηκε μέχρι να νικήσει τον Κολοσσό 82-81 και να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ έπαιξε επί 40 λεπτά με τη φωτιά και λίγο έλειψε να καεί. Ευτυχώς γι αυτήν διέθετε σε ρόλο... πυροσβέστη τον Ντούσαν Σάκοτα και τον Μάικλ Ντίξον. Οι δύο καλύτεροι περιφερειακοί σκόρερς του “δικεφάλου” πήραν το όπλο τους στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα και βοήθησαν την ομάδα τους να υπερκεράσει το εμπόδιο του Κολοσσού με 82-81 και να επιστρέψει έτσι στις νίκες ύστερα από διαδοχικές ήττες στο ΟΑΚΑ.

Ο Κολοσσός, από την άλλη, παρότι γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, περισσότερο... κερδισμένος θα πρέπει να αισθάνεται από το ταξίδι της στην Αθήνα. Αφενός επειδή κόντραρε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την τρίτη καλύτερη ομάδα της Stoiximan.gr Basket League, με τους Ρέλεφορντ, Χολ και Βασιλόπουλο να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση, αφετέρου διότι αυτή η ήττα δεν του κοστίζει απολύτως τίποτα, καθώς έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο του στα Playoffs.

Ο MVP

Ο Ντούσαν Σάκοτα δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, αλλά και ο πιο “clutch” παίκτης της. Ο φόργουορντ του “δικεφάλου” σημείωσε 17 από τους 21 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και είχε 3/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 3/4 ελεύθερες βολές. Ο Σάκοτα μαζί με τον Ντίξον (18π.) ήταν οι δύο παίκτες που κουβάλησαν την ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε σημαντική παρουσία για την ΑΕΚ με τους 14 πόντους που σημείωσε. Το στατιστικό που ξεχωρίζει όμως είναι το ότι με τα 6 ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που ξεπέρασε τα 1.300. Οσέντερ της ΑΕΚ έχει πλέον 1.301.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν καταλυτική στην εξέλιξη του αγώνα. Ο “δικέφαλος” μπορεί να δέχτηκε περισσότερους πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στην τρίτη περίοδο κράτησε τον Κολοσσό στους 15 και άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποκτώντας τον έλεγχο του αγώνα. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ προσπέρασε στο σκορ (52-51) δεν έχασε ξανά το προβάδισμα.

Ο Κολοσσός λαχτάρισε την ΑΕΚ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Επί ένα ημίχρονο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σου έδινε την εντύπωση ότι διεξαγόταν φιλικό παιχνίδι στο (σχεδόν άδειο) ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι αντιμετώπισε και η ΑΕΚ την αναμέτρηση με τον Κολοσσό στο ίδιο χρονικό διάστημα. Στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά ο Κολοσσός ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ύστερα από πέντε εναλλαγές στο σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά η ομάδα της Ρόδου κράτησε την ΑΕΚ χωρίς πόντο από το 5' έως το 10' και ξέφυγε με 17-10 χάρις σε ένα σερί 10-0. Δεν έμεινε εκεί όμως. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη διεύρυνε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 13' (16-25) και δεν έχασε ούτε στιγμή το προβάδισμα στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο και ολοκλήρωσε με το σκορ 34-40.

Η ανάπαυλα προφανώς έκανε καλό στον “δικέφαλο”. Η ΑΕΚ άφησε στα αποδυτήρια τη ραθυμία με την οποία έπαιζε στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την ένταση στην άμυνα και σιγά σιγά πήρε στα χέρια της τα ηνία του αγώνα, έστω κι αν δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό στην επίθεση. Μερικά τρίποντα από τον Λαρεντζάκη και τον Σάκοτα ήταν αρκετά. Οι “κίτρινοι” ισοφάρισαν ύστερα από πολλή ώρα στο 26' (48-48) και λίγο αργότερα πήραν και το προβάδισμα με 52-51 για πρώτη φορά από το 5ο λεπτό! Στο 32' οι γηπεδούχοι ξέφυγαν μάλιστα και με 63-55 χάρις σε ένα σερί 9-0 και έδειχναν έτοιμοι να “καθαρίσουν” το ματς. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ακατάβλητο Κολοσσό.

Παρά τα προβλήματα του (έχασε με πέντε φάουλ τον Ρέντικ και για λίγα λεπτά τον Ρέλεφορντ με τραυματισμό στο κεφάλι) ο Κολοσσός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και να ρίξει τη διαφορά μέχρι τον έναν πόντο (68-67) με 3,5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Στο πιο κρίσιμο σημείο όμως “μίλησαν” ο Ντίξον και ο Σάκοτα. Με δύο απανωτά τρίποντα από τους δύο καλύτερους σκόρερς της, η ΑΕΚ ξέφυγε με 74-68 και λίγο αργότερα με 76-68, μία διαφορά που στάθηκε αδύνατο να υπερκαλυφθεί από τους φιλοξενούμενους στα τελευταία δύο λεπτά, παρότι έριξαν τη διαφορά τρεις φορές μέχρι τους τρεις πόντους (76-73, 79-76 και 81-78) στον υπολειπόμενο χρόνο.

Ο ΜακΓκραθ έκανε το σκορ 82-78 με 1/2 βολές στα 8,2'' και στη συνέχεια ο Ρέλεφορντ κέρδισε φάουλ στο 1,8'', έβαλε την πρώτη βολή, έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη και ο Χολ σκόραρε με φόλοου, μειώνοντας απλά το σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 34-40, 60-55, 82-81

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 4, Λαρεντζάκης 6, Νιούλεϊ, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 14, ΜακΓκραθ 3, Ελόνου 6, Σάκοτα 21, Βασιλειάδης 2, Χαριτόπουλος, Ντίξον 18.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ H HOTELS (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 8 (6ρ.), Ρέλεφορντ 15 (7ρ.), Βασιλόπουλος 11 (4ασ., 3κλ.), Χολ 18 (8ασ.), Τσούκου 6, Αγγελάκος, Αχονεν 10, Παπαδάκης 1, Γουάτσον 2, Γεωργαλλής 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ