STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο ΕΣΑΚΕ θύμισε το νέο σύστημα των playoffs

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Μία εβδομάδα πριν ολοκληρωθεί η regular season της Stoiximan.gr Basket League, ο ΕΣΑΚΕ θύμισε το νέο σύστημα διεξαγωγής των playoffs.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τις αρχές της φετινής αγωνιστικής περιόδου, το σύστημα διεξαγωγής των playoffs άλλαξε φέτος με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος και την ταυτόχρονη μείωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των "μεγάλων".

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της regular season λοιπόν, ο ΕΣΑΚΕ θύμισε πως έχουν τα πράγματα από φέτος, ήτοι πως οι ομάδες που τερματίζουν στην πρώτη δυάδα της κατάταξης θα μπαίνουν στα playoffs απευθείας από τα ημιτελικά. Η διαδικασία θα ξεκινήσει -ενδεικτικά- από τις 19 Απριλίου, με τους αγώνες των ομάδων που τερμάτισαν από την 5η έως την 8η θέση, ενώ -πάντα βάσει των ενδεικτικών ημερομηνιών που δόθηκαν- η φετινή αγωνιστική περίοδος στη Stoiximan.gr Basket League θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

" Στην πρώτη φάση των πλέι οφ (ενδεικτικές ημερομηνίες 19/4-26/4) θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση (29/4-7/5) τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου.

Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ (10/5-1/6), στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Οι ενδεικτικές ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων για τις θέσεις 1-2 είναι από τις 4/6 έως τις 18/6 και των συναντήσεων για τις θέσεις 3-4 από τις 3/6 έως τις 17/6".

Ο ΕΣΑΚΕ θύμισε το νέο σύστημα των playoffs
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ