STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Άρης "σκούπισε" τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τρομερή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και ψυχραιμία στο δεύτερο, ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι" (84-75), έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήρθε νωρίς, όμως ο Άρης ήταν πιο έτοιμος από τον ΠΑΟΚ και με 2-0 νίκες στη σειρά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν των αντιπάλων τους και στο "Παλατάκι" (84-75), εκμεταλλεύθηκαν την εκπληκτική τους εμφάνιση στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης και τώρα θα αντιμετωπίσουν τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό πριν εκείνος ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το Final Four της EuroLeague. Πρώτη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ σε σειρά playoffs μετά από 26 χρόνια για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης!

O MVP

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς έκανε ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ πράγματα στο πρώτο μέρος, καθώς σε 16 λεπτά σκόραρε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα για να "χτίσει" ο Άρης τη διαφορά που τον βοήθησε να φτάσει με αρκετή μάλιστα άνεση στο θετικό αποτέλεσμα. Το εντυπωσιακό είναι πως ο πολύπειρος φόργουορντ πέτυχε μόλις μία βολή στο δεύτερο μέρος, "σίγησε" και άφησε τη σκυτάλη στους Κάμινγκς - Γιάνκοβιτς για να "καθαρίσουν" χωρίς η ομάδα του να αμφισβητηθεί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 4/27 τρίποντα που είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Το γνωρίζαμε πως ο Δικέφαλος έχει φέτος πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, όμως όταν ο αντίπαλος βάζει επτά στο πρώτο μέρος και εσύ σουτάρεις με 14%, δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι περισσότερο. Τρομερή ήταν η διαφορά και στις βολές, καθώς οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν 36 ενώ οι κιτρινόμαυροι τις μισές (19). Από τα εντυπωσιακά στοιχεία του αγώνα ήταν και τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε ο Κιθ Κλάντον στα 29:55 που αγωνίστηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τρομερό κρεσέντο του Άρη στο πρώτο μέρος και στο "καυτό" χέρι του Ντραγκίσεβιτς. Οι κιτρινόμαυροι έβαλαν 52 πόντους στα δυο πρώτα δεκάλεπτα του ντέρμπι με 7/13 τρίποντα και ποσοστό στα δίποντα που άγγιζε το 60%. "Πάγωσαν" τον ΠΑΟΚ, πήραν ψυχολογικό προβάδισμα και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με αποτέλεσμα να κλειδώσουν την πρόκριση και να στείλουν τους αντιπάλους τους σε πρόωρες καλοκαιρινές διακοπές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Άρης ήταν... σαρωτικός από το ξεκίνημα του αγώνα. Έβαλε 15 πόντους στο πρώτο τρίλεπτο για να "χτίσει" διψήφια διαφορά, την κράτησε σε καλά επίπεδα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (18-25) και στη συνέχεια είδε τον Ντραγκίσεβιτς να παίρνει φωτιά, να βάζει το ένα σουτ μετά το άλλο, να φτάνει τους 20 πόντους πριν το ημίχρονο και να κλείνει το πρώτο μέρος με τους κιτρινόμαυρους στο +12 (40-52). Πέινερς και Σόμπι (ήρθε από τον πάγκο) έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να τα βάλει με την τρομακτική ευστοχία των αντιπάλων του.

O Άρης κράτησε με σχετική άνεση το πάνω χέρι και τον έλεγχο της αναμέτρησης και στην τρίτη περίοδο, την ώρα που ο Μαργαρίτης πάλευε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ακόμη κι έτσι ο ΠΑΟΚ έκλεισε το δεκάλεπτο στο -4 από το -12 του πρώτου μέρους (59-63), είχε κάνει μια καλή αρχή για να διεκδικήσει τη νίκη και την ισοφάριση, αλλά είδε τους αντιπάλους του να κρατούν το προβάδισμα (63-71) έστω και με μερικά... ηρωικά καλάθια.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Μαρκόπουλος έβλεπε τους αθλητές του να μη βρίσκουν λύσεις στην επίθεση, να σκοράρουν σχεδόν μόνο με βολές, την ώρα που ο Πρίφτης παρακολουθούσε ήρεμος την εξέλιξη του ντέρμπι και έγινε ακόμη πιο ήρεμος όταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έγραψε το 67-77 για να "καθαρίσει" ματς και σειρά υπέρ του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 40-52, 59-63, 75-84

ΠΑΟΚ: Κόνιαρης 9 (1), ΜακΦάντεν 7 (2/6 δίπ., 0/6 τρίπ.), Πέινερς 14, Κλάντον 8 (15 ριμπ.), Μαργαρίτης 4, Σόμπεϊ 13 (1/4 δίπ., 2/7 τρίπ.), Τσόχλας 9 (1/5 τρίπ.), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης 2, Άσκα 5.

ΑΡΗΣ: Κάμινγκς 18 (2), Ζάρας 10 (2), Γιάνκοβιτς 11 (1), Καββαδάς 3 (6 ριμπ.), Ντραγκίσεβιτς 21 (4), Σκοτ, Ξανθόπουλος 7 (1 τρίπ., 5 ασ.), Τσαϊρέλης 6 (1), Σίμτσακ 2, Τζάκσον 5, Μούρτος 1.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ