STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Απόλλων Πατρών άλωσε το Ζηρίνειο

Ο Απόλλων Πατρών άλωσε το Ζηρίνειο
INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Πατρών πήρε νίκη σκέτο... "χρυσάφι" στο Ζηρίνειο, απέναντι στην Κηφισιά με 82-79. Τρομερή εμφάνιση από τον Κέβιν Ντίλαρντ, στο ντεμπούτο του με 28 πόντους. Αποβλήθηκε στο 35΄ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Το Ζηρίνειο συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη "πληγή" της Κηφισιάς στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η αδυναμία των "κόκκινων" να κερδίσουν στο "σπίτι" τους επαναλήφθηκε για μία ακόμη εβδομάδα, με τον Απόλλωνα Πατρών να προστίθεται στη μακρά, πλέον, λίστα των ομάδων που κερδίζουν στα Βόρεια Προάστια με 79-82.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα στηρίχθηκε στον -συγκλονιστικό στο ντεμπούτο του- Κέβιν Ντίλαρντ (28π. με 8/13 εντός παιδιάς) και τον -αναγεννημένο- Τόνι Μέιερ (18π.), για να πανηγυρίσει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της για φέτος. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά τόσο ο Ρόμπερτ Λόουερι όσο κι ο Νίκος Γκίκας αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση της Κηφισιάς.

Ο πρωταγωνιστής

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να τον βρούμε. Ο Κέβιν Ντίλαρντ έκανε απίστευτα πράγματα στο Ζηρίνειο, κάνοντας άμεση απόσβεση των χρημάτων που επένδυσε πάνω του ο Κώστας Μέξας. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 28 πόντους (με 6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 10/11 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 6 λάθη και 1 κλέψιμο σε 28'31''.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η Κηφισιά δεν μπορεί να σκοράρει με άνεση από τα 6μ75 όταν παίζει στο γήπεδό της. Παράδοξο, αλλά αποτελεί πραγματικότητα. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν 26% από την περιφέρεια, ήτοι 5/19 τρίποντα.

Που κρίθηκε

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του στα μισά της τέταρτης περιόδου με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Κάπου εκεί, ο Απόλλων Πατρών "πάτησε το γκάζι" για να πάρει το προβάδισμα και να μην κοιτάξει πίσω, κατακτώντας δύο βαθμούς που του δίνουν μεγάλη ώθηση εν όψει της συνέχειας.

Ο αγώνας

Θρίλερ σαράντα λεπτών παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Ζηρίνειο το απόγευμα του Σαββάτου (28/11), αφού το ντέρμπι κράτησε από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με την αστοχία και τις κακές επιλογές στην επίθεση να αποτελούν τον... κανόνα στην πρώτη περίοδο (14-15).

Η Κηφισιά έμοιαζε να ψάχνεται αφού δεν είχε σταθερή επιθετική απειλή, με τον Ντάστιν Χογκ να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του κοντά στο καλάθι, από τη στιγμή που ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης δεν έπαιρνε την μπάλα εκεί που ήθελε -μέσα στο "βαμμένο".

Από την άλλη όμως, ο Απόλλων Πατρών είχε να αντιπαρατάξει τον Κέβιν Ντίλαρντ. Έναν παίκτη που έφτασε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όντας παντελώς άγνωστος για συμπαίκτες κι αντιπάλους. Τι έκανε; Φρόντισε να τον μάθουν άπαντες! Με πρώτους και καλύτερους τους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο να τον σταματήσουν.

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ σκόραρε ασταμάτητα, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η ομάδα του διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Μόλις μάλιστα ήρθε η "έκρηξη" του Ηλία Παπαθεοδώρου, όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους για τον Απόλλωνα Πατρών. Ο προπονητής των γηπεδούχων αποβλήθηκε στο 35ο λεπτό μετά από έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές, δίνοντας τη δυνατότητα στους "μελανόλευκους" να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν τη νίκη.

Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο Ρόμπερτ Λόουερι, ενδεχομένως να μην χρειαζόταν να περιμένουν μέχρι την τελευταία άμυνα για να τα καταφέρουν. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε τη διαφορά για την Κηφισιά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πλην όμως ήταν αυτός που αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση. Ομοίως κι ο Νίκος Γκίκας που είχε τη δεύτερη (και τελευταία) ευκαιρία για τους "κόκκινους", οι οποίοι είδαν ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι να συνδυάζεται με το... κίτρινο φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-40, 58-61, 79-82.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 12(1), Κασελάκης 10, Χρυσικόπουλος, Χογκ 17(9 ριμπ.), Γλυνιαδάκης 7, Λόουερι 21(3), Στίγκερς Ντ. 3(1), Πόποβιτς, Σταμάτης, Σμιθ 9.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Ντίλαρντ 28(2), Αθανασούλας, Πάλμλαντ 6(2), Μέιερ 16(4), Γουντς 6, Σάντλερ 7(1), Αργυρόπουλος, Βεργίνης 15(1), Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ