STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο αγώνας της εβδομάδας: Απόλλων - Άρης

Ο αγώνας της εβδομάδας: Απόλλων - Άρης

Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ χαρακτήρισε ως παιχνίδι της εβδομάδας την αναμέτρηση του Απόλλωνα κόντρα στον Άρη στην Πάτρα, το Σάββατο (19/3, 17:00). Μέιερ: "Στόχος μας να μπούμε στα playoffs". Ουάιτ: "Παλεύουμε για την 3η θέση".

Ο όγδοος στην βαθμολογία Απόλλωνας Carna υποδέχεται μεθαύριο Σάββατο (19/3, 17:00) στην Πάτρα τον τρίτο Άρη στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 23η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Και οι δύο αντίπαλοι έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Οι «Φρουροί της Αχαΐας» διεκδικούν την είσοδο τους στα πλέι οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Απόλλωνας Carna και Άρης είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ και για την μεταξύ τους αναμέτρηση μιλούν στο www.esake.gr οι πρώτοι σκόρερ τους την φετινή σεζόν. Ο 26χρονος Αμερικανός Τόνι Μέιερ για τους «Φρουρούς της Αχαΐας» και ο συμπατριώτης του, 24χρονος Οκάρο Ουάιτ για τους «κίτρινους». Οι δύο παίκτες αναμένεται να βρεθούν πολλές φορές αντίπαλοι στην μεθαυριανή συνάντηση, καθώς αγωνίζονται στην ίδια θέση, εκείνη του «τέσσερα».

Μέιερ: "Στόχος μας να μπούμε στα playoffs"

Πρόκληση χαρακτήρισε για τον Απόλλωνα Carna τον αγώνα κόντρα στον Άρη ο Τόνι Μέιερ και τόνισε ότι το σημείο «κλειδί» για την εξέλιξη της αναμέτρησης είναι η άμυνα και πως η ομάδα του πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

- Θεωρείς ότι ο αγώνας με αντίπαλο τον Άρη είναι «τελικός» για την είσοδο στα πλέι οφ της ομάδας σου;

«Από τη στιγμή που για την ομάδα μας επετεύχθη ο πρώτος στόχος που ήταν η παραμονή της στην κατηγορία τώρα πλέον μπορούμε πιο ήρεμοι και ανακουφισμένοι να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Μπροστά μας έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά παιχνίδια στα οποία θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών για να τερματίσουμε στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στα πλέι οφ της φετινής χρονιάς. Θεωρώ λοιπόν ότι ο αγώνας κόντρα στον Άρη είναι μια πρόκληση και θέλουμε τη νίκη».

- Πόσο δύσκολο είναι να εμφανιστεί o Απόλλωνας Carna ανταγωνιστικός χωρίς τον Κέβιν Ντίλαρντ;

«Η αλήθεια είναι ότι η απουσία του Ντίλαρντ είναι πολύ σημαντική για την ομάδα όμως δεν θα πρέπει να στεκόμαστε σε αυτή γιατί έτσι δεν θα μπορέσουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Πρέπει να διαχειριζόμαστε τα οποία προβλήματα μας παρουσιάζονται. Με απουσίες ή χωρίς όλοι οι παίκτες θα πρέπει να δίνουν το 100% για να μπορεί η ομάδα να φτάνει στις νίκες. Αυτή ήταν μέχρι τώρα η συνταγή μας, με αυτή πετύχαμε την παραμονή μας στην κατηγορία και έτσι θα πορευτούμε μέχρι το τέλος. Μετά το παιχνίδι με τον Άρη ο Ντίλαρντ θα επιστρέψει και πιστεύω ότι και αυτός θα μας βοηθήσει στα τρια τελευταία παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, που θα κρίνουν την είσοδο μας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ή όχι».

- Που θεωρείς ότι θα κριθεί ο αγώνας;

«Η άμυνα πιστεύω ότι θα είναι το Α και το Ω στον μεταξύ μας αγώνα. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε νε ελέγξουμε το παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο μας να επιβάλλει το ρυθμό του. Παίζουμε στην έδρα μας και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αφού θα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας και παράλληλα να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα λάθη και στις επιθετικές μας επιλογές».

Ουάιτ: "Παλεύουμε για την 3η θέση"

Ο Οκάρο Ουάιτ υπογράμμμισε την σημασία της συνάντησης για τον Άρη, σχολίασε ότι παρά την απουσία του Κέβιν Ντίλαρντ ο Απόλλωνας Carna θα είναι ανταγωνιστικός γιατί έχει καλό προπονητή και επισήμανε ότι εάν η ομάδα του μείνει συγκεντρωμένη θα φύγει από την Πάτρα με τους δύο βαθμούς.

- Πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Carna για τον Άρη με δεδομένο ότι έχετε προβάδισμα ενός βαθμού από την ΑΕΚ, με την οποία έχετε πλεονέκτημα στην ισοβαθμία;

«Είναι πολύ σημαντικός. Παλεύουμε για την 3η θέση και ενδεχόμενη ήττα θα είναι αρνητικό αποτελέσμα… Θα μας πάει πίσω. Θέλουμε τη νίκη που θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης και χάρη σε αυτή θα διατηρήσουμε τις αποστάσεις από την ΑΕΚ».

- Γίνεται πιο εύκολη η αποστολή σας λόγω της απουσίας του Ντίλαρντ για τους αντιπάλους;

«Ένας παίκτης δεν είναι μια ομάδα μόνος του. Από πολλούς παίκτες, αλλά και ανθρώπους του χώρου που έχω μιλήσει, νιώθω πολύ πολύ μεγάλο σεβασμό για τον προπονητή του Απόλλωνα. Όλοι λένε ότι είναι σπουδαίος κόουτς. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά από αυτά που όλοι μου έχουν πει ξέρω πως είναι πολύ καλός στην δουλειά του και είναι σίγουρο πως θα παρατάξει την ομάδα του έχοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και όλους τους παίκτες του ενωμένους. Οπότε, σίγουρα για τον Απόλλωνα είναι μια απώλεια που δεν θα παίξει ο Ντίλαρντ, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έχει πολύ καλό πλάνο αγώνα και θα είναι ένας πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός αντίπαλος».

- Ποια θεωρείς ότι είναι τα σημεία «κλειδιά» του αγώνα;

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να παίξουμε με ενέργεια. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα. Ο Απόλλωνας θα έχει την στήριξη των φιλάθλων του όπως έχουμε και εμείς των δικών μας όταν παίζουμε στο σπίτι μας. Θεωρώ πως αν μείνουμε συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ CARNA

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Τόνι Μέιερ 11,7 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Τόνι Γουντς 5,8 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Δημήτρης Βεργίνης 2,5 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

12,1/16,7

72,6%

ΔΙΠΟΝΤΑ

16,8/35,8

47%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

7,9/21,8

36,3%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

23,1-8,9

32

ΑΣΙΣΤ

13,4

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

4,5

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

1,7

ΛΑΘΗ

13,5

ΠΟΝΤΟΙ

69,5

ΑΡΗΣ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Οκάρο Ουάιτ 14 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Οκάρο Ουάιτ 7 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ντομινίκ Ουότερς 3,6 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

15,3/21,1

72,4%

ΔΙΠΟΝΤΑ

20,1/38,2

52,7%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

7,2/21,3

33,7%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

25,8-10,1

35,9

ΑΣΙΣΤ

15,9

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

8,2

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

2,6

ΛΑΘΗ

14

ΠΟΝΤΟΙ

77,1


TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ