STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, αγώνες... παραμονής στην περιφέρεια

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, αγώνες... παραμονής στην περιφέρεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (21/2, 17:00) είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Δείτε αναλυτικά τι... περιμένουμε αυτό το τριήμερο.

Σε τρεις δόσεις θα "σερβιριστεί" το πιάτο της 20ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η αυλαία θα ανοίξει σήμερα (20/2) με την αναμέτρηση της Καβάλας απέναντι στον Άρη, για συνεχιστεί το επόμενο διήμερο. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα τελευταία νέα των ομάδων, λίγο πριν γίνει το τζάμπολ της αγωνιστικής.

Καβάλα - Άρης (Καλαμίτσα, 20/2 - 17:00): Μετά την ήττα από την Κηφισιά, η Καβάλα "καίγεται" για το δίποντο προκειμένου να αναπτερώσει τις (όποιες) ελπίδες της για παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι βέβαια αφού απέναντί της θα βρει τον Άρη, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο μήνα και θέλει να πάρει ένα ροζ φύλλο αγώνα για να επικεντρωθεί, εν συνεχεία, στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας απέναντι στην ΑΕΚ. Εκεί όπου, εν πολλοίς, θα κριθεί η τρίτη θέση της regular season.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 1

ΑΕΚ - Κηφισιά (ΟΑΚΑ, 21/2 - 17:00): Με πέντε σερί νίκες στο ενεργητικό της, η ΑΕΚ υποδέχεται την Κηφισιά σε ένα (θεωρητικά) ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι "κόκκινοι" γλίτωσαν από του Χάρου τα δόντια μεσοβδόμαδα κόντρα στην Καβάλα, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν πιο εύκολο έργο απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο την Πέμπτη (18/2) και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Τηλεοπτική κάλυψη: OTE Sport 4

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (PAOK Sports Arena, 21/2 - 17:00): Το ντέρμπι της αγωνιστική διεξάγεται στην PAOK Sports Arena με τον "δικέφαλο" να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν υπολογίζει στον Κώστα Βασιλειάδη που παραμένει εκτός δράσης λόγω προβλήματος στο πέλμα, ενώ αμφίβολη είναι επίσης η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη δωδεκάδα των γηπεδούχων. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές εκπλήξεις σε μια έδρα που ηττήθηκε η ΑΕΚ και επικράτησε στην παράταση ο Ολυμπιακός, την ώρα που θέλει να δει τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του (κυρίως των Μαρκίζ Χέινς και Έλιοτ Γουίλιαμς), πριν την επανέναρξη της Euroleague. Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία των Δημήτρη Διαμαντίδη και Όγκνιεν Κούζμιτς, με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες να προλάβει το παιχνίδι.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 3

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, αγώνες... παραμονής στην περιφέρεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αρκαδικός - Απόλλων Πατρών (ΔΓ Τρίπολης, 22/2 - 17:00) : Παιχνίδι "ζωής ή θανάτου" για τον Αρκαδικό αυτό με τον Απόλλωνα Πατρών αφού οι νεοφώτιστοι χρειάζονται πάση θυσία τους δύο βαθμούς της νίκης για να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή. Τον τελευταίο μήνα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, πλην όμως θα πρέπει να κερδίσουν τα παιχνίδια που απομένουν στην έδρα τους για να "σώσουν την παρτίδα". Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων Πατρών στοχεύει στην είσοδο στην πρώτη οκτάδα πλέον, με το παιχνίδι της Τρίπολης να είναι από αυτά που που μπορούν να του δώσουν το κάτι παραπάνω. Οι "μελανόλευκοι" θα παραταχθούν δίχως τον Κέβιν Ντίλαρντ, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για δύο ακόμη εβδομάδες , όπως έγινε γνωστό.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 1

Κόροιβος - Ολυμπιακός (ΔΚΓ Ήλιδας, 22/2 - 17:00): Από τους αγώνες που "καθαρίζει" εύκολα ο Ολυμπιακός, απέναντι σε έναν αντίπαλο (Κόροιβος) που περνά περίοδο αγωνιστικής κρίσης εδώ και δύο μήνες. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν υπολογίζουν στον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος παραμένει στα "πιτς" λόγω της ιογενούς λοίμωξης που τον ταλαιπωρεί την τελευταία εβδομάδα (σ.σ.: παλεύει να προλάβει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα). Όσο για τον Κόροιβο; Θέλει να κάνει μια καλή προπόνηση πριν παίξει τα παιχνίδια που θα καθορίσουν την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, αγώνες... παραμονής στην περιφέρεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρίκαλα - Ρέθυμνο (ΔΓ Τρικάλων, 22/2 - 17:00) : Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι η μισή χρονιά για τα Τρίκαλα, τα οποία βρίσκονται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με τον Όβι Σόκο να επιστρέφει στις επάλξεις, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη θέλει βάλει τέλος στο αήττητο σερί των Κρητικών (τρεις νίκες) και, παράλληλα, να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις, προσδοκώντας σε ήττα της Καβάλας και του Αρκαδικού. Στην αντίπερα όχθη, το Ρέθυμνο ελπίζει σε είσοδο στα πλέι οφ, με τον αγώνα της Δευτέρας να είναι μείζονος σημασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η φετινή αποστολή.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 1

Λαύριο - Κολοσσός (Λαυρίου, 22/2 - 17:00): Έχοντας χάσει σχεδόν στην εκπνοή στο "Μελίνα Μερκούρη", το Λαύριο ψάχνει εναγωνίως μία νίκη που θα του δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια για την εξασφάλιση της παραμονής. Ο ΝτεΜάριους Μπολντς επέστρεψε δριμύτερος στη δράση στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, πλην όμως χρειάζεται να κάνει κάτι ακόμη για να βοηθήσει την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Από την άλλη, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Ρουπ Άχονεν, ο οποίος έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια των "θαλασσί" με Αρκαδικό και ΠΑΟΚ.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 1

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ