STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη στο ρελαντί για Παναθηναϊκό, με το μυαλό στη Βιτόρια

Νίκη στο ρελαντί για Παναθηναϊκό, με το μυαλό στη Βιτόρια
STOLISVAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο... έπρεπε για να κερδίσει την Κηφισιά στο Ζηρίνειο (84-75) και να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έκτη τερμάτισε η ομάδα των Βορείων Προαστίων, που θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον α' γύρο των πλέι οφ.

Ανεβάζοντας την απόδοσή του μετά τα μισά της β' περιόδου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο (84-75) και διατήρησε τις μαθηματικές του ελπίδες για την πρωτιά στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, την ώρα που η Κηφισιά τερμάτισε στην έκτη θέση και θα αντιμετωπίσει τον Άρη (με μειονέκτημα έδρας) στον α' γύρο των πλέι οφ.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρατάχθηκε δίχως τους Τζέιμς Φελντέιν (τεντοντίτιδα στον καρπό, προληπτικά εκτός) και Γιώργο Παπαγιάννη (αμυγδαλίτιδα), την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν εμφανές άλλωστε πως ο προπονητής του "τριφυλλιού" ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, πριν την έναρξη των πλέι οφ της Euroleague.

Νίκη στο ρελαντί για Παναθηναϊκό, με το μυαλό στη Βιτόρια
STOLISVAGGELIS

Πριν το τζάμπολ, η ΚΑΕ Κηφισιά βράβευσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 11 από τους 19 πόντους του σε αυτό το διάστημα. Εν τέλει ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 7/11 δίποντα, 5/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 22'46''.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο β' μισό του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν ο Παναθηναϊκός "πάτησε το γκάζι" για να επιστρέψει από το -8 (23-15) και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το πάνω χέρι στο σκορ (33-36).

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Παναθηναϊκός "φόρτωσε" πολύ παιχνίδι κοντά στο καλάθι, σημειώνοντας συνολικά το 45.2% των πόντων του από το "βαμμένο" με μπροστάρη τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που είχε 7/11 δίποντα.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανές πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην προημιτελική σειρά της Euroleague, παρά στο αποψινό παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Κηφισιά έφτασε στο +6 (13-7) στο 6'41'' με τον Νίκο Γκίκα να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί τάιμ άουτ, κάνοντας εντονότατες παρατηρήσεις στους παίκτες του.

Η εικόνα των "πρασίνων" δεν άλλαξε σημαντικά πάντως στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +3 (18-15), μα πάνω απ όλα να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό. Παρεμπιπτόντως, ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν ήταν "ζεστός" σκοράροντας διαρκώς τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 4/11 δίποντα και 2/8 τρίποντα, αδυνατώντας να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να φτάνει στο +8 (23-15), δείχνοντας ικανοί για την έκπληξη. Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν είχε φτάσει, εν τω μεταξύ, τους 12 πόντους (με 3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα σε 12'12''), δίχως όμως να σκοράρει στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα. Αντίθετα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανέλαβε δράση, σημείωσε 11 πόντους και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ (33-36).

Το πρώτο μέρος βρήκε μεν το "τριφύλλι" σε θέση οδηγού, αλλά με μόλις 2/14 τρίποντα και 5 λάθη ήταν σαφές πως το δεύτερο ημίχρονο δεν θα ήταν εύκολο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η Κηφισιά είχε μεγάλο κίνητρο αφού -εκτός των άλλων- με νίκη θα εξασφάλιζε την πέμπτη θέση της regular season.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κηφισιά επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά ήταν εμφανές πως πλέον ο Παναθηναϊκός έλεγχε τα πάντα στο παρκέ. Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν πήρε ξανά το "όπλο" του, αλλά στην αντίπερα όχθη υπήρχε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα για να διατηρήσει την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς σε θέση οδηγού (46-55 στο 24'59''), με τον Τζέιμς Γκιστ να αποτελεί το alter ego του σε αυτό το διάστημα. Από τη στιγμή μάλιστα που η διαφορά διατηρήθηκε σταθερά κοντά στους δέκα πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (58-65), όλα έγιναν πιο απλά.

Στα τελευταία μέτρα της κούρσας στο Ζηρίνειο, η Κηφισιά δεν είχε τις δυνάμεις, τις λύσεις και την ικανότητα να απαντήσει σε ό,τι έκανε ο Παναθηναϊκός. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ευστόχησε δις από τα 6μ75 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το "πράσινο" προβάδισμα έφτασε στο +14 (63-77) με 5'35'' να μένουν στον αγώνα, με τους δύο προπονητές να δίνουν από εκείνο το σημείο κι έπειτα χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρις εκείνο το σημείο.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη (75-84), ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, λίγες ημέρες πριν αρχίσει η μάχη των πλέι οφ της Euroleague κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Από την άλλη, η εντός έδρας ήττα από το "τριφύλλι" έφερε οριστικά την Κηφισιά στην έκτη θέση της βαθμολογίας (αφού ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την Καβάλα) και μαζί τον Άρη στον α' γύρο των πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-36, 58-65, 75-84.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 5 (1), Κασελάκης 11 (3), Χογκ 8, Ελ Αμίν 24 (5/10 τρίπ.), Γλυνιαδάκης 7, Μάρσαλ, Χατζηνικόλας 2, Γκίκας 8 (1), Σταμάτης 5 (1), Χρυσικόπουλος, Σμιθ 3, Σπυριδωνίδης 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 8, Ραντούλιτσ 19 (8 ριμπ.), Γκιστ 11 (2), Καλάθης 6 (9 ασ.), Ουίλιαμς 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Μποχωρίδης 8 (2), Φώτσης 10 (1), Χάντερ 2, Χέινς 10 (2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ