STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη με το μυαλό στην Νταρουσάφακα για τον Παναθηναϊκό

Νίκη με το μυαλό στην Νταρουσάφακα για τον Παναθηναϊκό

Χωρίς να θέλξει με την εικόνα του, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Κοροίβου (88-76) για την 23η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και διατηρήθηκε στο κόλπο για την πρωτιά στη regular season. Πρώτος σκόρερ ο Τζέιμς Φελντέιν με 25 πόντους.

Στο κόλπο για την πρωτιά στη regular season παραμένει ο Παναθηναϊκός, που νίκησε εντός έδρας τον Κόροιβο (88-76) για την 23η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι "πράσινοι" δυσκολεύτηκαν για ένα περίπου ημίχρονο, αλλά χάρη στο "ξέσπασμά" τους στο τρίτο δεκάλεπτο, μπόρεσαν να ξεφύγουν στο σκορ και να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με τον Κόροιβο, ο Κρις Άλεν.

Ο πολυτιμότερος

Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν "ζεστός" απέναντι στον Κόροιβο, έχοντας 25 πόντους, οι περισσότεροι εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, διάστημα που το "τριφύλλι" ξέφυγε στο σκορ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν ο Κόροιβος "κατέρρευσε" υπό την ασφυκτική πίεση της άμυνας του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα το +3 (40-37) του ημιχρόνου να γίνει +20 (59-39) στο 24'06''!

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν 4 κλεψίματα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, για να ακολουθήσουν άλλα 3 σε διάστημα 4'06'' στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οπότε κι "άνοιξε" η διαφορά.

Ο αγώνας

Από νωρίς, ο Κόροιβος έδειξε πως δεν ήρθε στο ΟΑΚΑ για να πετάξει λευκή πετσέτα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ραθυμία των γηπεδούχων στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε νταμπλ σκορ (7-14) νωρίς και να υποχρεώσουν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να κάνει πέντε αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά και να πάρει τάιμ άουτ.

Η εκόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε ραγδαία πάντως, ειδικά από τη στιγμή που οι Άλεν (12π. στο ημίχρονο) και Τσάπιν (13π. στο ημίχρονο) σκόραραν με όποιον τρόπο ήθελαν. Ο πρώτος ανακοινώθηκε μόλις χθες (19/3) το βράδυ από τον Κόροιβο, αλλά στην πρώτη του εμπειρία από το πρωτάθλημα έδειξε ικανός να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλο στο φινάλε της regular season.

Στο πρώτο μισό της β' περιόδου, οι "πράσινοι" έφεραν τα πάνω κάτω αφού μετέτρεψαν το -1 (18-19) του 10ου λεπτού σε +9 (30-21) στο 15', με τον Φελντέιν να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια σε αυτό το διάστημα. Η υπεροχή τους όμως δεν κράτησε πολύ, αφού τα περιφερειακά σουτ των φιλοξενούμενων (6/12 τρίποντα στο ημίχρονο), εκ των οποίων ένα του Χαριτόπουλου με το ένα χέρια από τα εννιά μέτρα, έφεραν τον Κόροιβο σε απόσταση βολής (38-37 στο 19').

Εν τέλει, το πρώτος μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρώς μεγαλύτερο προβάδισμα (40-37), παρά τα 15/34 εντός παιδιάς, τα 7 λάθη και τις μόλις 5 ασίστ. Από την άλλη, οι "μπλε" του Χάρη Μαρκόπουλου είχαν 14/29 εντός παιδιάς και 3 κλεψίματα, για να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ.

Ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα από πλευράς του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδειξε να απλουστεύει τα δεδομένα, αφού οι "πράσινοι" έφτασαν στο +21 (63-42), την ώρα που ο Χάρης Μαρκόπουλος έψαχνε τρόπους για να βάλει τέλος στην υπεροχή του "τριφυλλιού". Δεν ήταν εύκολο όμως, ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες του αδυνατούσαν να περάσουν το... κέντρο του γηπέδου, χάνοντας τρεις φορές την μπάλα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια σε αυτό το διάστημα.

Κι αν κανείς νόμιζε πως κάπου εκεί θα τελείωνε ουσιαστικά το παιχνίδι, ο Τσάπιν ήρθε για να σημάνει την αντεπίθεση. Με τρία τρίποντα σε διάστημα δύο λεπτών, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους δέκα (63-53), για να αναθαρρήσουν εν όψει της συνέχειας, με τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου να φτάνει στο +12 (68-56) υπέρ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η τελευταία περίοδος δεν άλλαξε πολύ σε θέμα ρυθμού και εικόνας με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά του, την ώρα που ο Κόροιβος σκόραρε σχεδόν αποκλειστικά από την περιφέρεια. Εν τέλει, οι "πράσινοι" νίκησαν με 88-76 και διατηρήθηκαν "ζωντανοί" στη διεκδίκηση της πρωτιάς στη regular season. Όσο για τους φιλοξενούμενους; Ο εντός έδρας αγώνας που ακολουθεί με τον Αρκαδικό είναι το ματς της χρονιάς. Ο δικός τους τελικός για την παραμονή!

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-37, 68-56, 88-76.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11, Χαραλαμπόπουλος 4, Μποχωρίδης 3, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 7, Φελντέιν 25, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 7, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 8, Χάντερ 6.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Άλεν 17, Συνετός, Πουλιανίτης 6, Χριστοδούλου 3, Χαριτόπουλος 4, Κόβατς 4, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 10, Μπάτης, Βασιλόπουλος, Τσάπιν 22, Χάρις 11.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ