STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη... με τα χίλια ζόρια για Προμηθέα Πάτρας, 88-71 τα Τρίκαλα

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα Τρίκαλα BC Aries έκαναν υπέρβαση στο "Δημήτρης Τόφαλος", αλλά ο Προμηθέας Πάτρας πήρε τη νίκη (88-71) για να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα. Ρεκόρ καριέρας από τον Χρήστο Σαλούστρο.

Μετά κόπων και βασάνων ήρθε η εντός έδρας νίκη για τον Προμηθέα Πάτρας απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries (88-71) των δέκα παικτών στην αποστολή για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League! Οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σχεδόν στο σύνολο του σαρανταλέπτου, αλλά δεν είχαν τις δυνάμεις στο τέλος για να διαχειριστούν την κατάσταση.

Η υπεροπλία της ομάδας του Μάκη Γιατρά έπαιξε τον ρόλο της, προκειμένου να "ανοίξει" η διαφορά στο τελευταίο τετράλεπτο (οι γηπεδούχοι ήταν μόλις στο +6 στο 36') και να έρθει η αγχωτική επικράτηση που τη διατηρεί στην πρώτη πεντάδα.

Δεδομένων των απουσιών και των λίγων ποιοτικών επιλογών από τον πάγκο, τα Τρίκαλα BC Aries στράφηκαν σε άμυνες ζώνης. Έκρυψαν με αυτόν τον τρόπο την ποσοτική διαφορά που τους χώριζε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν απογοητευτικοί στο α' δεκάλεπτο.

Με εξαίρεση τον Χρήστο Σαλούστρο, όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα το -8 (15-23). Ένα προβάδισμα που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους "κυανέρυθρους", αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι από τα 6μ75.

Ο διεθνής φόργουορντ ήταν μόνος του στην α' περίοδο (είχε 11/15 πόντους της ομάδας του), αλλά σταδιακά μπήκαν κι οι υπόλοιποι στην εξίσωση. Πρώτα ο Ολεκσάντρ Λίποβι κι εν συνεχεία ο Νίκος Γκίκας έδωσαν στον Προμηθέα Πάτρας αρκετές λύσεις στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι καλούνταν να διαχειριστούν -μεταξύ των άλλων- τα τέσσερα φάουλ του Τζον Φιλντς. Ακόμη κι έτσι όμως, πήγαν στα αποδυτήρια όντες στο -1 (45-44), εκμεταλλευόμενοι τα κακά ποσοστά των παικτών του Μάκη Γιατρά στα σουτ τριών πόντων (4/13).

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο επιβεβαιωνόταν πως τα Τρίκαλα BC Aries ήταν σε θέση να διεκδικήσουν τη νίκη. Έστω κι αν ο Γκάρι Τάλτον σημάδευε κατά βάση το σίδερο. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού παρέμεινε σε απόσταση βολής με την ολοκλήρωση της γ' περιόδου (61-60), παρά το γεγονός πως τα ποσοστά του Προμηθέα Πάτρας συνέχισαν να ανεβαίνουν.

Με 3'37'' για το τέλος του δεκαλέπτου, ο Τζον Φιλντς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας της ομάδας του για τη συνέχεια. Χρειάστηκε όμως να περάσουν περίπου δέκα αγωνιστικά λεπτά έως ότου οι γηπεδούχοι νιώσουν ασφαλείς.

Με τον Ξαβιέ Τέιμς να αποβάλλεται επίσης (με 3'54'' για το φινάλε), ο Προμηθέας Πάτρας βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο +8 (76-68), που του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα για την επικράτηση. Κάπου εκεί μπήκε φινάλε στις φιλοδοξίες των Τρικάλων BC Aries για "διπλό", με το τρίποντο του Χρήστου Σαλούστρου και το δίποντο του Νίκου Γκίκα αμέσως μετά να γράφουν τον επίλογο.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ πιο δύσκολα απ ότι περίμεναν στη νίκη (), για να διατηρηθούν στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Την ίδια ώρα, τα Τρίκαλα BC Aries έφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από δύο εβδομάδες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

O MVP

Ο Χρήστος Σαλούστρος ήταν αυτός που από νωρίς έδειξε έτοιμος για το παιχνίδι. Τόσο σε πνευματικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Πέραν του ότι είχε τους 11/15 πόντους του Προμηθέα Πάτρας στο α' δεκάλεπτο, ήταν συνολικά ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι. Στα 37'33'' που χρησιμοποιήθηκε, είχε 29 πόντους (με 7/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 6/7 βολές) για να σημειώσει νέο ρεκόρ καριέρας στο πρωτάθλημα. Είχε επίσης 12 ριμπάουντ (ένα λιγότερο από το ρεκόρ καριέρας του), 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε ένα παιχνίδι που χρειαζόταν η υπέρβαση απ' όλους στα Τρίκαλα BC Aries, ο Ντι Τζέι Ρίτσαρντσον και ο Γκάρι Τάλτον δεν κατάφεραν να βοηθήσουν σε εκτελεστικό επίπεδο. Οι δύο ξένοι των φιλοξενούμενων ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 5/22 σουτ, στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να "ανοίξει" η διαφορά στο τελευταίο τετράλεπτο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η κούραση από την προσπάθεια, αλλά και τις περιορισμένες επιλογές (ειδικά μετά την αποβολή των Τζον Φιλντς και Ξαβιέ Τέιμς) έπαιξε τον ρόλο της στο τελευταίο δεκάλεπτο για τα Τρίκαλα BC Aries. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το 36ο λεπτό, πριν παραδώσουν τα όπλα μετά τους πέντε μαζεμένους πόντους από τους Χρήστο Σαλούστρο και Νίκο Γκίκα. Οι δυο τους ήταν αυτοί που "υπέγραψαν" τη νίκη της ομάδας τους.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 1.200 φίλοι του Προμηθέα Πάτρας βρέθηκαν στο "Δημήτρης Τόφαλος" για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα BC Aries.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ηλίας Κορομηλάς, Δημήτρης Παφίλης, Γιώργος Κατραχούρας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-23, 45-44, 61-60, 88-71.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Τουντζιαράκης 2 (4 ριμπάουντ), Γερομιχαλός, Δημάκος 3 (1/5 σουτ), Σαλούστρος 29 (7/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/7 βολές, 12 ριμπάουντ), Χολ 9 (0/6 τρίποντα), Λίποβι 16 (2), Σκούφης 2, Γκίκας 15 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Καραΐσκος 2, Γκάτζιος, Έλις 10 (9 ριμπάουντ), Μαντζούκας.

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES (Τακιανός): Ρίτσαρντσον 8 (3/11 σουτ), Λούντζης 19 (5/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Τάλτον 5 (2/12 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μόρις 21 (5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ), Φιλντς 1, Τέιμς 13 (1/5 τρίποντα), Γιανναράς, Καραγιώργος, Καλογιαννίδης, Σκουλούδης 4.

Ομαδικά στατιστικά - Προμηθέας Πάτρας: 22/35 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 23/26 βολές, 41 ριμπάουντ (33+8), 16 ασίστ, 11 λάθη, 1 κλέψιμο, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Τρίκαλα BC Aries: 13/31 δίποντα, 10/29 τρίποντα, 15/22 βολές, 33 ριμπάουντ (25+8), 10 ασίστ, 13 λάθη, 6 κλεψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Προμηθέας Πάτρας έχει εκτός έδρας αποστολή στο Nick Galis Hall απέναντι στον Άρη την ερχόμενη εβδομάδα (24/3, 18:30), ενώ τα Τρίκαλα BC Aries υποδέχονται τον Παναθηναϊκό Superfoods (25/3, 17:00).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ