STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη με πολύ άγχος για την Κηφισιά

Νίκη με πολύ άγχος για την Κηφισιά
INTIME SPORTS

Η Κηφισιά πήρε το θρίλερ στο "Ζηρίνειο" (68-66), αν και ο Αρκαδικός είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση (με τον Μπούκερ) ή να πάρει τη νίκη (με τον Νουουτίνεν). Κοντά στο νταμπλ νταμπλ τρεις παίκτες των νικητών.

Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είχε πολύ άγχος για την Κηφισιά και τον Αρκαδικό, στο "Ζηρίνειο". Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικές στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, επιδόθηκαν σε σωρεία άστοχων σουτ και λαθών, αλλά στο τέλος οι "κόκκινοι" ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη (68-66), αν και αγχώθηκαν υπέρ το δέον. Αιτία, το λάθος και οι δύο άστοχες βολές του Λεωνίδα Κασελάκη (στα τελευταία 24'' αμφότερα), όσο και τα άστοχα σουτ δύο (από Μπούκερ) και τριών (από Νουουτίνεν) πόντων των φιλοξενούμενων.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Ντάστιν Χογκ (με 15 πόντους, ενώ είχε και 9 ριμπάουντ), την ώρα που ακόμη δύο συμπαίκτες του βρέθηκαν πολύ κοντά στο νταμπλ νταμπλ. Ο Νίκος Γκίκας είχε 12 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τον Αρκαδικό ξεχώρισαν οι Φώτης Λαμπρόπουλος (14 πόντοι) και Μάτι Νουουτίνεν (17 πόντοι με 5 τρίποντα), δίχως όμως να κάνουν το κάτι παραπάνω για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Ο πρωταγωνιστής

Ποιον να επιλέξεις; Το καρέ της Κηφισιάς που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά, δίχως κάποιος να ξεχωρίζει περισσότερο από τον άλλον. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους Νίκο Γκίκα, Δημήτρη Μαυροειδή, Ντάστιν Χογκ και Λίνο Χρυσικόπουλο να ηγούνται, κάθε φορά που χρειαζόταν, με την ομάδα του να παίρνει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, στοιχείο που χαρακτήρισε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε -εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν δις. Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, στα τελευταία 25'' δεν μπήκε πόντος, αν και υπήρχαν προσπάθειες για δύο και τρεις πόντους (από τον Αρκαδικό) κι ένα ζευγάρι βολών (από την Κηφισιά).

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Αρκαδικός έμεινε δίχως πόντο από το 36'33'' μέχρι το 38'47'', διάστημα στο οποίο πάλευε για την ανατροπή, δίχως όμως να τα καταφέρει. Επ αυτού, κρατήστε ακόμη το γεγονός πως οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έχασαν εις διπλούν τη δυνατότητα να έχουν δεύτερη ευκαιρία για τη νίκη.

Ο αγώνας

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν εμφανές πως το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι. Σε αυτό βέβαια βοήθησε πολύ το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ώρες ώρες να έχουν (πολύ) λιγότερο άγχος από τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, οι οποίοι είτε έκαναν λάθος, είτε αστοχούσαν από την περιφέρεια. Αντίθετα, αυτοί του Γιάννη Καστρίτη έκαναν καλά τη δουλειά τους από τα 6μ75, με τον Μάτι Νουουτίνεν να αποτελεί τον πρωταγωνιστή του +5 (20-25) της ομάδας του στο 10ο λεπτό.

Η Κηφισιά προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά όσο δεν έπαιρνε σκορ από τον Δημήτρη Μαυροειδή ήταν αδύνατο να τα καταφέρει. Ο 31χρονος σέντερ ήταν άστοχος από το "βαμμένο", στοιχείο που περιόριζε αισθητά τις επιλογές των γηπεδούχων. Υπήρχε πάντως ο Ντάστιν Χογκ, για να διατηρεί την Κηφισιά σε επαφή με το σκορ, αν και η εις βάρος της κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (35-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι "κόκκινοι" είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση, ο Νίκος Γκίκας "άπλωσε" το παιχνίδι της ομάδας του, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι περιορίζονταν επιθετικά. Ο Μάτι Νουουτίνεν δεν πήρε τον ίδιο αριθμό επιθέσεων, ο Ντεβόν Βαν Όοστρουμ ήταν άστοχος από την περιφέρεια (σ.σ.: ολοκλήρωσε με 1/7 τρίποντα), ενώ οι υπόλοιποι ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα -πλην του Φώτη Λαμπρόπουλου.

Σταδιακά, η Κηφισιά πήρε τον έλεγχο του ρυθμού, για να φτάσει στο +8 (68-60) με 1'18'' να μένει για το τέλος. Όσο ασφαλής ένιωθε όμως, τόσο αφελώς λειτούργησε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Αρκαδικός μείωσε στους δύο χάρη στις 3/3 βολές του Μπούκερ (στο 1'13'') και το τρίποντο του Λαμπρόπουλου (στα 25''), για να έρθει η ώρα των λαθών από τον Λεωνίδα Κασελάκη.

Ο 25χρονος φόργουορντ χρεώθηκε αρχικά με 5'' κατά την επαναφορά της μπάλας, ενώ στα 6'' έχασε δύο βολές, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Αρκαδικό να έχει τον τελευταίο λόγο για τη νίκη. Το τρίποντο που επιχείρησε ο Μάτι Νουουτίνεν δεν βρήκε τον στόχο όμως, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει και το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήξει στα χέρια των γηπεδούχων (68-66).

Διαιτητές: Χριστοδούλου - Τζαφλέρης - Παντελίδης.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 35-39, 55-52, 68-66.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 16 (2 τρίπ., 8 ασ.), Πόποβιτς, Μαυροειδής 14 (9 ριμπ.), Κασελάκης 7 (1), Χογκ 15 (9 ριμπ.), Χατζηνικόλας, Χρυσικόπουλος 12, Στίγκερς 3 (1), Μπρίστολ 1, Σπυριδωνίδης.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 14 (1), Βαν Όοστρουμ 6 (1/7 τρίπ.), Μπράουν 10 (2), Μπούκερ 10 (1 τρίπ., 7 ασ.), Νουουτίνεν 17 (5), Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης, Καλλινικίδης 6 (2), Τζουγκαράκης, Σαντέε 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ