STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη και διαφορά τα Τρίκαλα, 76-58 την Κύμη

ÔÑÉÊÁËÁ BC - ÊÕÌÇ (BASKET LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
ÔÑÉÊÁËÁ BC - ÊÕÌÇ (BASKET LEAGUE) (EUROKINISSI SPORTS/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Η άμυνα έδωσε επιθετικό ρυθμό στα Τρίκαλα BC Aries, τα οποία κυριάρχησαν στο β' μέρος απέναντι στην Κύμη Seajets (76-58) για να πάρουν τη νίκη για τη 18η αγωνιστικής στη Stoiximan.gr Basket League. Το ροζ φύλλο αγώνα συνδυάστηκε με κάλυψη του -11 της ήττας στον α' γύρο για τους γηπεδούχους.

Η άμυνα ζώνης των Τρικάλων σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά ποσοστά των παικτών της Κύμης στα σουτ τριών πόντων (76-58) έκαναν όλη τη δουλειά στο γ' δεκάλεπτο, για να φτάσουν οι γηπεδούχοι σε εύκολη -εκ του αποτελέσματος- νίκη απέναντι στους νεοφώτιστους του Βασίλη Μπρατσιάκου.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, πριν "πατήσει το γκάζι" η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη για να μετατρέψει σε μονόλογο ένα παιχνίδι που πήγαινε "πόντο - πόντο" για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέραν της κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνα, τα Τρίκαλα χαμογελούν γιατί κάλυψαν το -11 (78-67) της ήττας τους στον α' γύρο, που σημαίνει πως έχουν το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, την ώρα που η Κύμη έφτασε τις εφτά σερί ήττες. Παρεμπιπτόντως, οι "μπλε" θα έχουν στον επόμενο "τελικό" (σ.σ.: εντός έδρας με Δόξα Λευκάδας) τον Τζέισον Καντέ, ο οποίος αφίχθη στην Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης (15/2).

Ο MVP

Ο Γκίλβιντας Μπιρούτα έκανε πολύ καλή δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Ο φόργουορντ των Τρικάλων είχε 11 πόντους με 4/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 3/4 βολές, μαζί με 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη στα 26'22'' που χρησιμοποιήθηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα των Τρικάλων στη γ' περίοδο, που προέκυψε περισσότερο από τη βελτίωση της αμυντικής τους συμπεριφοράς. Η άμυνα ζώνης που εμπιστεύτηκαν οι γηπεδούχοι βοήθησε σημαντικά σε αυτό, ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες της Κύμης είχαν μόλις 4/22 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Στη γ' περίοδο, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σημείωσε περισσότερους πόντους σε σχέση με όλο το α' μέρος. Οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν +1 (28 έναντι 27) σε δέκα αγωνιστικά λεπτά, αναλογικά με το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ντέρμπι για ένα ημίχρονο και κάτι είχαμε στα Τρίκαλα, με τον χαμηλό ρυθμό του αγώνα να ευνοεί την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου. Όσο μάλιστα ο Ντάνιελ Όρτον έκανε αισθητή την παρουσία του στις δύο ρακέτες, η Κύμη είχε έναν πολύ καλό λόγο για να πιστεύει πως το παιχνίδι θα καταλήξει στη δική της πλευρά, παρά τα απογοητευτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων.

Το +2 (27-29) του ημιχρόνου έδινε λόγους για αισιοδοξία στους φιλοξενούμενους, πριν όμως προκύψει η αντεπίθεση διαρκείας των Τρικάλων, που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο γ' δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη σημείωσαν σε δέκα αγωνιστικά λεπτά περισσότερους πόντους απ ότι σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Γκίλβιντας Μπιρούτα και τον Κέλσεϊ Μπάρλοου να κάνουν εξαιρετική δουλειά και να μετατρέπουν το παιχνίδι σε μονόλογο για την ομάδα τους.

Όταν μάλιστα η διαφορά έφτασε στο +10 (55-45) στο 30ο λεπτό, το μυαλό όλων πήγε στη διαφορά του αγώνα στον α' γύρο, εκεί όπου η Κύμη είχε νικήσει με +11 (78-67). Στην πράξη όμως, οι παίκτες των "μπλε" δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν αυτό το κομμάτι, με τη διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς, για να φτάσει στο τελικό +18 (76-58).

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-29, 55-45, 76-58.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 11 (1), Μπιρούτα 12 (11 ριμπ.), Τσαγκαράκης 9 (2), Μπάρλοου 13 (3/7 δίπ., 2/9 τρίπ., 1/6 βολ.), Χότον 6 (8 ριμπ.), Λίποβι 8 (1), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης 5 (1), Καλλές, Καλογιαννίδης, Μανωλόπουλος 10 (2).

ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Σιγκούνας 10, Τσούπκοβιτς 7 (1), Σταμάτης 10, Πάμπλαντ 11 (3), Όρτον 10 (10 ριμπ.), Τζόλος, Κωνσταντακόπουλοις, Ντίξον, Τουντζιαράκης 10 (7 ριμπ.).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ