STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη επιβίωσης για τον Απόλλωνα Πάτρας

BASKET LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανώτερος για τρεις περιόδους, ο Απόλλωνας επικράτησε του Κολοσσού στην Πάτρα (83-67) και αύξησε τις πιθανότητές του να μείνει στην Stoiximan.gr Basket League.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (25/3) στην Πάτρα ήθελαν τρία αποτελέσματα. Νίκη του Απόλλωνα επί του Κολοσσού, νίκη του Άρη στην Χαλκίδα επί της Κύμης και νίκη των Τρικάλων επί του Κόροιβου Αμαλιάδας. Το απόγευμα, τα πράγματα είχαν έρθει ακριβώς όπως τα ήθελαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα, που επικράτησε της ομάδας της Ρόδου (83-67) και είδε Άρη και Τρίκαλα να παίρνουν τα ροζ φύλλα που έβαλαν φωτιά στην ουρά της Stoiximan.gr Basket League. Βλέπετε, οι Αχαιοί έχουν πλέον 29 βαθμούς και κυνηγούν Κύμη και Κόροιβο που έχουν από 30. Μία από αυτές τις τρεις ομάδες θα μείνει στο φινάλε της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Οι θαλασσί, από την άλλη, έχασαν έδαφος στην προσπάθειά τους να πάρουν την τέταρτη θέση και το αβαντάζ έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs.

O MVP

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ήρθε στην Ελλάδα για να κρατήσει τον Απόλλωνα στη Stoiximan.gr Basket League και απέναντι στον Κολοσσό ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Μπορεί να είχε 0/6 δίποντα, όμως τελείωσε τον αγώνα με 6/10 τρίποντα και 6/6 βολές για να βάλει 24 πόντους στο σακούλι του και να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 15 τρίποντα που πέτυχαν οι Πατρινοί σε 30 προσπάθειες, είναι ένας αριθμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός που "μυρίζει" αμερικανικό μπάσκετ και επιδόσεις από αγώνες του ΝΒΑ. Ο Μπαρτ έβαλε έξι τρίποντα, ο Καλινόσκι 4/6, ο Χίκι 3/7, ενώ εντυπωσιακό double-double έγραψε ο νεαρός Κουζέλογλου (11 πόντοι-14 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής). Δείτε τώρα μερικούς αριθμούς του Κολοσσού: 7/19 βολές, 6/18 τρίποντα, μόλις επτά πόντοι από τους έξι παγκίτες που αγωνίστηκαν, με τον Παπαδάκη να δίνει τους 4.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ένστικτο της επιβίωσης που "μίλησε" στους παίκτες του Απόλλωνα. Αυτό ήταν το τελευταίο τους χαρτί για να συνεχίζουν να ελπίζουν στην παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Το τράβηξαν και έμειναν όρθιοι. Ο Κολοσσός, από την άλλη, ήταν σε κακό απόγευμα επιθετικά, προσπάθησε στην τρίτη περίοδο να γυρίσει ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και κοιτάζει ήδη τον επόμενο αγώνα, με το Λαύριο στο Βενετόκλειο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος στο ματς, προηγήθηκε νωρίς νωρίς με οκτώ (11-3) και έκανε το 20-10 στο όγδοο λεπτό με τον Καλινόσκι να ηγείται. Το 30-15 της πρώτης περιόδου (με τους γηπεδούχους να κάνουν μόλις ένα λάθος) διαδέχθηκε ένα κάκιστο εξάλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν οι Πατρινοί πατήσουν το γκάζι απότομα και εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 23 (!) στο ημίχρονο (47-24). Με 9/16 τρίποντα είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, την ώρα που ο Κολοσσός μετρούσε 1/7 σουτ από την περιφέρεια, είχε 3/8 βολές, αλλά και μόλις τρεις τελικές πάσες στα δέκα καλάθια που πέτυχε στο πρώτο μέρος.

Στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, πάντως, η ομάδα της Ρόδου έκανε την αντεπίθεσή της και με ένα επί μέρους 4-14 μάζεψε τη διαφορά στους 13 (51-38) για να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, πριν κάνει το 56-46 στο 27' και το 62-54 στο φινάλε της περιόδου. Μιας περιόδου στην οποία έβαλε 30 πόντους, την ώρα που στις δυο πρώτες είχε συνολικά 24. Μέχρι εκεί, όμως, καθώς ο Απόλλωνας ξαναπάτησε απότομα το γκάζι και με τον Μπαρτ εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 (72-58 στο 35') για να καθαρίσει το ματς και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 47-24, 62-54, 83-67

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ CARNA (Σκουρτόπουλος): Χίκι 12 (3/14 σουτ), Μπαρτ 24(6), Τσιάρας, Καλινόσκι 18(4), Ρέινς 9(9ριμπ.), Στόκτον, Βεργίνης 3(1), Διαμαντάκος 6, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς, Κουζέλογλου 11(14ριμπάουντ).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκοιγάννης): Ρέντικ 13, Σαλούστρος 9(1), Ρέλεφορντ 13, Βασιλόπουλος 7(9ριμπ.), Χολ 18(6/15 σουτ), Λιάπης, Γεωργαλής, Αγγελάκος, Άχονεν, Παπαδάκης 4(1), Γουάτσον 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ