STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μιχάλης Μελής: απλώς... φρέσκος

Ο Μιχάλης Μελής - νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ - είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ξέρει από γάλα, από αυτοκίνητα, από καλό φαγητό... Θα μπορούσε να παίξει και πολύ καλό μπάσκετ, αν είχε ξυπνήσει νωρίς το πρωί, ένα καλοκαίρι του 1991 στο Τσιόκο.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την ιστορία του Μιχάλη, του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ . Οταν ήταν μικρός, εκεί στα 16-17 του χρόνια, ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθηναϊκού μπάσκετ. Σουτέρ από τους λίγους, αριστερόχειρας, έμοιαζε ικανός να αφήσει εποχή... Εν τέλει δεν τα κατάφερε όπως ήθελε στα παρκέ, αλλά το μπάσκετ τον βοήθησε να διαπρέψει στη ζωή του και να γίνει ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας. Πώς έγινε αυτό; Ε, μην τα θέλετε όλα σε μία παράγραφο.

Μιχάλης Μελής: απλώς... φρέσκος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός και ο Ιωαννίδης

Μιχάλης Μελής: απλώς... φρέσκος

Το καλοκαίρι του 1991, ο Γιάννης Ιωαννίδης συμφωνεί με τον Ολυμπιακό και αλλάζει πλήρως το ρόστερ των ερυθρολεύκων. Ψάχνει παντού για ταλέντα και παίρνει στην ομάδα του τον Μιχάλη Μελή. Τον 18χρονο φόργουορντ που είχε φύγει από τα τοπικά και είχε πάρει μεταγραφή στον Μίλωνα. Ο Ξανθός δίνει την ευκαιρία στον νεαρό και το καλοκαίρι εκείνο τον παίρνει μαζί του στην προετοιμασία των ερυθρολεύκων στο Τσιόκο της Ιταλίας...

Μόνο που δεν έμελλε να φορέσει ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένα βράδυ ο Ιωαννίδης ανακοινώνει στους παίκτες ότι το επόμενο πρωί έχουν ρεπό, αλλά ενημερώνει ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει τη λεγόμενη προαιρετική προπόνηση. Ηταν η παγίδα που έπεσε μέσα ο Μελής και το γεγονός αυτό αποτέλεσε το τέλος της σύντομης πορείας του στον Ολυμπιακό. Το πρωί, λοιπόν, όλοι οι παίκτες κατέβηκαν στο γήπεδο για προπόνηση (ακόμα και ο Ζάρκο Πάσπαλιε) και μόνο ο 18χρονος έμεινε στο κρεβάτι του για να κοιμηθεί. Οταν ξύπνησε, ο Ιωαννίδης τον ενημέρωσε πως έφτασε η ώρα να μαζέψει τα πράγματά του και να γυρίσει στην Αθήνα.

Related content

Η κουμπαριά και μετακόμιση

Related content Ο Μιχάλης Μελής υπήρξε φίλος και έγινε κουμπάρος με τον Φραγκίσκου Αλβέρτη, τον πάντρεψε στις 7 Μαΐου του 2000. Βέβαια στο πέρασμα του χρόνου έπαψαν να είναι αυτό που λέμε "κολλητοί" και οι πολλές επαγγελματικές τους υποχρεώσεις τους κράτησαν σε απόσταση. Ειδικά όταν από ένα σημείο και μετά ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μετακόμισε στη Ρόδο. Αντάμωναν κυρίως στα ταξίδια του Παναθηναϊκού στη Ρόδο και είναι μάλλον... είναι αυθαίρετο συμπέρασμα και όχι προϊόν ρεπορτάζ ότι ο Φράγκι μεσολάβησε προκειμένου να πείσει τον Μελή να αναλάβει το πόστο στον ΕΣΑΚΕ.

Ο Μιχάλης από ένα σημείο και μετά έριξε το βάρος στις επιχειρήσεις του και δημιούργησε ΙΚΤΕΟ στην Αθήνα. Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο φίλος του Παντελής Κουγιός - ο νυν πρόεδρος του Κολοσσού - τον έπεισε να μετακομίσει στη Ρόδο, όπου οι επαγγελματικές προοπτικές ήταν μεγαλύτερες.

Ίδρυσε, λοιπόν, την ΙΚΤΕΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕ, το 2002 και σκοπός της εταιρίας είναι να προάγει τα θέματα που άπτονται γενικότερα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και ειδικότερα μέσω του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.

Τον Νοέμβριο του 2004, χορηγήθηκε στην εταιρία η άδεια ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Ρόδο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έντεκα μήνες αργότερα, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2005, χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας και έκτοτε λειτουργεί το πρώτο ΚΤΕΟ στο Τσαΐρι. Πλέον η εταιρεία παρέχει τεχνικό έλεγχο σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Related content Απλώς φρέσκο...

Πριν από ένα χρόνο, ο Μιχάλης Μελής και ο Παντελής Κουγιός επέκτειναν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Μπήκαν με επιτυχία στο χάρτη της γαλακτοπαραγωγικής αγελαδοτροφίας. «Απλώς φρέσκο» ονοµάζεται το επώνυµο γάλα και το γιαούρτι που βγαίνουν από τις γραµµές παραγωγής της ΛΙΜΠΕΡ, της γαλακτοβιοµηχανίας δηλαδή που έστησαν οι δυο τους. Ο Παντελής Κουγιός, παλιός πλέι μέικερ και πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της ΒΑΠ Κουγιός ΑΕ, µιας εκ των µεγαλύτερων επιχειρήσεων αναψυκτικών και εµφιαλωµένου νερού στην Ελλάδα µε παρουσία και στην αγορά µπύρας.

Ο Μιχάλης Μελής δημιούργησε και ένα εξαιρετικό εστιατόριο στη Βουλιαγμένη, το Silver Star, μαζί με τον φίλο του Γιώργο Καλαϊτζή και σιγά, σιγά τα ταξίδια προς την Αθήνα έγιναν πιο συχνά. Πλέον όχι για το εστιατόριο, αλλά για το "Απλώς Φρέσκο" που δυναμώνει στην αγορά της γαλακτοπαραγωγικής αγελαδοτροφίας.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν και είναι προτεραιότητα για τον νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, που πλέον θα κληθεί να δώσει μπόλικο από τον πολύτιμο χρόνο του και στο μπάσκετ... Και είναι ίσως η χρυσή του ευκαιρία να δείξει ότι έχει ταλέντο και στο άθλημα που αγάπησε. Πλέον δεν χρειάζεται να βάζει τρίποντα, αλλά να κάνει σωστές συμφωνίες, να βρει έσοδα, να διατηρήσει τις ισορροπίες. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχει μάθει από μικρός στα δύσκολα και στις... προκλήσεις.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ