STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μελλής: "Το πρωτάθλημα μας έχει μεγάλη δυναμική και αξία"

Ο Μιχάλης Μελλής τόνισε πως το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει μεγάλη δυναμική και αξία, ενώ ο MVP της σεζόν, Βασίλης Σπανούλης, ευχήθηκε να έρχονται πλέον και οικογένειες με παιδιά στα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Στο "Makedonia Palace Hotel" πραγματοποιήθηκε η φετινή κλήρωση για την νέα αγωνιστική σεζόν 2016-2017 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής, στάθηκε στην δυναμική του πρωταθλήματος και ευχήθηκε μία σεζόν χωρίς βία. Από την πλευρά του ο μεγάλος MVP της περασμένης χρονιάς, Βασίλης Σπανούλης, ευχήθηκε να έρχονται και οικογένειες με παιδιά στα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Μελλής: "Το πρωτάθλημά μας έχει μεγάλη δυναμική και αξία"

O νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελλής, τόνισε: " Ως νέα διοίκηση, θα θελήσουμε να αποφύγουμε τα μεγάλα λόγια. Το πρωτάθλημά μας έχει μεγάλη δυναμική και αξία, αλλά και πολλά ζητήματα, τα οποία πρέπει να λύσουμε δουλεύοντας εντατικά. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός εμφανίζονται ενισχυμένοι, όπως επίσης ο Άρης, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, η περιφέρεια παραμένει σημείο αναφοράς της Basket League, με νέες υγιείς δυνάμεις να είναι σημαντικές. Προσδοκούμε σε ένα υγιές πρωτάθλημα, χωρίς βία. Α ν για κάτι μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά είναι ότι θα προσπαθήσουμε όλοι πάρα πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Κοντονής: "Για αυτόν τον λόγο τιμήσαμε τον Γκάλη δίνοντας το όνομα του στο ΟΑΚΑ"

Related content O υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επεσήμανε: "T ο μπάσκετ ήταν το πρώτο άθλημα που χάρισε μεγάλες διακρίσεις και στιγμές στο φίλαθλο κοινό. Η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς του αθλήματος, εδώ έγινε η μεγάλη εξέλιξη. Δεν ξεχνάμε όσα έκαναν ο Άρης κι ο ΠΑΟΚ, πόσοι μεγάλοι παίκτες και προπονητές βγήκαν από τη Θεσσαλονίκη. Γι αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση τίμησε τον Νίκο Γκάλη, δίνοντας το όνομά του στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, στο ΟΑΚΑ. Α πό φέτος θα υπάρχει κι η κάρτα φιλάθλου, όπως συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Θα είναι προς όφελος της μπασκετικής οικογένειας, πρώτα και κύρια των παικτών που θέλουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς τον φόβο των επεισοδίων".

Σταυρόπουλος: "Είμαι φορτισμένος λόγω του θανάτου της Ιωάννας"

Related content Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, σχολίασε: " Η παραλαβή αυτού του τίτλου από μέρους μου είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη λόγω του θανάτου της Ιωάννας Αγγελοπούλου - Στάχτου, συζύγου του προέδρου μας, Γιώργου Αγγελόπουλου. Εύχομαι υγεία σε όλους και καλό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα".

Σφαιρόπουλος: "Πιστεύω πως θα είμαστε γρήγορα έτοιμοι"

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε: " Οι ατομικές διακρίσεις μένουν στην άκρη. Πιστεύουμε πολύ στην ομαδικότητα. Δείχνουμε μαχητικό πνεύμα, δεν τα παρατάμε και παλεύουμε μέχρι τέλους όπως έχουμε δείξει. Ο Ολυμπιακός πάντα παλεύει για τους στόχους του. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε υγεία, να παλέψουμε για τους στόχους μας και να πάρουμε την καλύτερη θέση σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχουμε. Σίγουρα, ο συνδυασμός του ελληνικού πρωταθλήματος με την νέα Euroleague, απαιτεί από τις ομάδες να είναι ετοιμοπόλεμες με μεγαλύτερο ρόστερ, με τρόπους ξεκούρασης από τα ταξίδια και τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια και αυτό είναι κάτι καινούργιο. Ένας μας πλεονέκτημα είναι πως έχουμε σταθερό κορμό και προσθέσαμε δυο-τρεις παίκτες που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Πιστεύω πως θα είμαστε γρήγορα έτοιμοι. Αλλωστε είναι σημαντικό να έχουμε και διάρκεια μέσα σε αυτή τη σεζόν".

Τριαντόπουλος: "Σας καλούμε όλους στο ΟΑΚΑ για τον Διαμαντίδη"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, είπε: " Πέρσι τέτοια εποχή στην περσινή κλήρωση, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεσμευτήκαμε να ακολουθήσουμε έναν τρόπο λειτουργίας που δεν θα έχει αντεγκλήσεις. Κάτι που κάναμε, παρά τις περί αντιθέτου φωνές. Αυτό θα κάνουμε και φέτος. Αυτό φάνηκε στους τελικούς, όπου δεν υπήρχαν προβλήματα, περί ελαχίστων μεμονωμένων εξαιρέσεων. Τον μονόδρομο αυτό πρέπει να ακολουθήσουν όλοι. Την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνουμε το τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη, στο οποίο σας καλούμε όλους να δώσετε το "παρών" και να τον τιμήσετε με την παρουσία σας".

Kαλύτερος αμυντικός, Νικ Καλάθης: " Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για αυτό το βραβείο. Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς", δήλωσε ο ομογενής πλεϊμέικερ, ο οποίος έκλεισε λέγοντας "ευχαριστώ πολύ" στα ελληνικά.

Καλύτερος νέος παίκτης, Ιωάννης Παπαπέτρου: " Θέλω να ευχαριστήσω όσους ψήφισαν για αυτό το βραβείο. Εύχομαι σε όλους μια χρονιά με υγεία. Ας κερδίσει ο καλύτερος για μία ακόμη χρονιά".

Related content Καλύτερος προπονητής, Δημήτρης Πρίφτης: "Δυο λόγια μόνο. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία και επιβράβευσαν την προσπάθεια και την προσέγγισή μας. Είναι κοινότοπο να μοιράσω ευχαριστώ στους συντελεστές που αποτελούν το σώμα της ομάδας. Ωστόσο, αυτό είναι το σωστό, γιατί σε αυτό το σπορ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου. Στον Άρη, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη είναι διάχυτα. Εύχομαι σε όλους υγεία, αντοχή και υγεία. Να γίνει έναν καλό πρωτάθλημα με σεβασμό, θέαμα και το οποίο θα ευχαριστηθούμε όλοι εντός και εκτός παρκέ".

Γιώργος Πρίντεζης, μέλος της καλύτερης 5άδας: " Ευχαριστώ όλους γι αυτό το βραβείο. Είναι περιττό να πω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να είναι ακόμα καλύτερο", δήλωσε ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού.

Related content Βασίλης Σπανούλης, ΜVP της περσινής σεζόν: " Ευχαριστώ που με τιμήσατε με αυτό το βραβείο. Ανήκει σε όλη την ομάδα. Ίσως είναι κοινότοπο, αλλά αυτό με εκφράζει ως άνθρωπο και ως παίκτη. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι εξίσου καλή. Πιστεύω πως κάναμε ένα βήμα μπροστά στους τελευταίους τελικούς, εύχομαι αυτό να είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον υγιή αθλητισμό. Κι επιτέλους να δούμε οικογένειες με παιδιά σε παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Τα νέα παιδιά πρέπει να έρχονται στο γήπεδο για να δουν τα ινδάλματά τους. Έχουν γίνει φοβερές προσπάθειες. Εύχομαι τα πράγματα να γίνουν ακόμη καλύτερα".

Related content Σούλης Μαρκόπουλος, βραβείο για την προσφορά του στο άθλημα: " Η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ δεν σταματά. Είναι αστείρευτη πηγή ζωής το συγκεκριμένο άθλημα. Η σημερινή διάκριση προσθέτει ένα σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου, γιατί κάθε βράβευση είναι ανεξίτηλη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για όλα αυτά τα χρόνια και την οικογένειά μου", δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, που βρίσκεται στους πάγκους της Α' Εθνικής από το 1978.

Μελλής: "Το πρωτάθλημα μας έχει μεγάλη δυναμική και αξία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

***Μπορεί να μην του αρέσουν τα φώτα και τα πολλά λόγια, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε τον τίτλο του πιο δημοφιλή παίκτη της Basket League.

***Ρέθυμνο, Απόλλων Πατρών, Λαύριο, Κόροιβος, Αρκαδικός και Καβάλα, πήραν το βραβείο ήθους του ΕΣΑΚΕ

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ