STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μέξας: "Οι παίκτες μου έβγαλαν σπουδαίο χαρακτήρα"

Μέξας: "Οι παίκτες μου έβγαλαν σπουδαίο χαρακτήρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Απόλλων Πατρών έκανε βήμα... οκτάδας μετά την εντός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς στην Περιβόλα (73-66). Τι δήλωσαν οι προπονητές των δύο ομάδων μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Απόλλων Πατρών "καθάρισε" με τα της παραμονής μετά την εντός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς , αλλάζοντας πλέον στόχους. Οι "μελανόλευκοι" έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν σε παρουσία στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Κώστα Μέξα πάντως να αποφεύγει να πει κάτι τέτοιο μετά το τέλος του αγώνα.

" Νομίζω ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ καθοριστικό για εμάς, με βάση και τις τελευταίες κακές εμφανίσεις μας με την ΑΕΚ και τον Αρκαδικό που πραγματικά η εικόνα μας ήταν πολύ άσχημη και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε την ποιότητα των παικτών ούτε τη δουλεια που κάνουμε μέσα στο γήπεδο αλλά ούτε και αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου σαν φιλοσοφία παιχνιδιού. Η σημερινή νίκη όμως ήταν 100% δική τους. Έβγαλαν σπουδαίο χαρακτήρα και ήταν συγκεντρωμένοι", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, για να συνεχίσει λέγοντας:

" Ξέραμε το πρόβλημα που θα είχαμε στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα έβαλαν μεγάλα σουτ και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη. Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Άντερσον που παρόλο που ήταν τραυματίας μπήκε σήμερα και έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε και να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Καλή συνέχεια και στην ομάδα της Κηφισιάς η οποία θεωρώ ότι είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, πλην των τεσσάρων πρώτων. Η εικόνα που έχουν παρουσιάσει τη φετινή χρονιά είναι πολύ καλή και δίκαια βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας".

Σε ερώτηση για το εάν η ομάδα έχει εξασφαλίσει το στόχο της παραμονής, απάντησε: " Ο στόχος μας είναι πάνω απ’ όλα να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Να βγάζουμε χαρακτήρα μέσα στο παρκέ και στο τέλος που θα κάνουμε το ταμείο μας να είναι θετικό. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσει το μυαλό μας και παρά το δύσκολο πρόγραμμα θα ψάξουμε το κάτι παραπάνω", ενώ αναφερόμενος στην επιστροφή του Κέβιν Ντίλαρντ στο rotation από την επόμενη αγωνιστική, είπε: " Θα πρέπει να προσαρμοστει ο Ντίλαρντ στα δεδομένα και πάλι, ελπίζουμε να γυρίσει απόλυτα συνειδητοποιημένος και να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης σχολίασε πως " παίζαμε με μια ομάδα που έχει ανοδική πορεία και ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα μας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν καλύτερη. Βγάλαμε ενέργεια και θέληση και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να βάλει εύκολους πόντους. Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια και με δεδομένο ότι έχουμε φτάει στις 9 νίκες έχουμε εξασφαλίσει τον πρώτο στόχο και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε στη συνέχεια ότι καλύτερο", ενώ κατέληξε:

" Μπροστά μας έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα μας βοηθήσει η διακοπή στο πρωτάθλημα για να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και ελπίζω στη συνέχεια να έρθουν και άλλες νίκες. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Κέβιν Άντερσον, ο οποίος σήμερα έπαιξε τραυματίας, για την όλη προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα και να του ευχηθώ καλή τύχη μιας και ο Ντίλαρντ θα επιστρέψει στη δράση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ".

Μέξας: "Οι παίκτες μου έβγαλαν σπουδαίο χαρακτήρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παπαθεοδώρου: "Η αστοχίας μας έκρινε το παιχνίδι"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε πολλούς λόγους να μην είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο παρκέ της Περιβόλας, τονίζοντας πως " κέρδισε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο και το είχε μεγαλύτερη ανάγκη και αυτό ήταν δεδομένο πριν από την έναρξη του αγώνα. Εμείς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την συγκέντρωση μας σε υψηλά επίπεδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε πάρα πολλά λάθη, αρκετά από αυτά αβίαστα και να μην έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση μας", ενώ συνέχισε εξηγώντας:

" Είχαμε 10 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, χαμένες βολές και λέι απ και παρόλο που καταφέραμε να κρατήσουμε τον Απόλλωνα στους μέσους όρους που έχει στην επίθεση, ήμασταν μόνο 4 πόντους πίσω. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να εχουμε καλύτερη εικόνα πάλι στην επίθεση μας. Είχαμε κακή δημιουργία, δεν εκματελλευτήκαμε τα 17 επιθετικά ριμπάουντ που πήραμε, χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια και σε συνδυασμό με την αστοχία μας από το τρίποντο, ήρθε η ήττα.

Θα έλεγα ότι προσαρμοστήκαμε αρκετά σε κάποια πράγματα που προσπαθούσε να δημιουργήσει ο Απόλλωνας αλλά επαναλαμβάνω ότι παιχνίδι κρίθηκε από τη δική μας κακή επιθετική ημέρα, στο κομμάτι τω λαθών και των άστοχων σουτ. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα και τον κόουτς και συγχαρητήρια για τη νίκη".

Τέλος, ο Ζερμέιν Μάρσαλ ανέφερε ότι " πιστεύω ότι έπρεπε να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα, έπρεπε να τους σταματήσουμε επιθετικά και να πάρουμε ριμπάουντ. Κάναμε αρκετά λάθη και αυτό μας πόνεσε ειδικά στο πρώτο μισό. Ο Απόλλων κατάφερε και πήρε περισσότερα ριμπάουντ, παίζοντας καλύτερη άμυνα μας ανάγκασαν σε περισσότερα λάθη και αυτό φαίνεται και από το πρώτο ημίχρονο όπου κάναμε 10 λάθη τα οποία είναι αρκετά όχι μονο για ένα ημίχρονο αλλά και για ένα ολόκληρο παιχνίδι και εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε το παιχνίδι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ