STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"
Μέξας INTIME SPORTS

Το τζάμπολ της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ πλησιάζει με τον Κώστα Μέξα να θεωρεί αναλύοντας στο Sport24.gr πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, χωρίς όμως το έργο τους να είναι το ίδιο εύκολο.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για το τζάμπολ της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Κώστας Μέξας αναλύει τους 14 μονομάχους στο Sport24.gr θεωρώντας πως η ψαλίδα των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από τους υπόλοιπους έκλεισε.

Ο 39χρονος Κερκυραίος τεχνικός γνωρίζει εξάλλου πολύ καλά τις ομάδες και από απευθείας εικόνα που είχε αλλά και με δεδομένο ότι όλο το καλοκαίρι ήταν σε εγρήγορση όντας προπονητής του ΚΑΟΔ μέχρι που η διοίκηση της ομάδας της Δράμας αποφάσισε την αποχώρηση της ομάδας.

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"
Μέξας 580 INTIME SPORTS

Ο Μέξας ωστόσο δεν δείχνει να πτοείται και βρίσκεται σε εγρήγορση τονίζοντας επί προσωπικού στο Sport24.gr πριν την ανάλυση των 14 μονομάχων πως: “Χρειάζεται υπομονή και καθημερινή εγρήγορση και όλα θα πάνε καλά”. Κι όσον αφορά τον ΚΑΟΔ και την απουσία του από το πρωτάθλημα που ξεκινάει είπε: “Πραγματικά είναι πολύ κρίμα που ο ΚΑΟΔ δεν θα συμμετάσχει και τη νέα χρονιά στην Α1. Πρόκειται για μία ομάδα που έπνεε υγεία αγωνιστικά και διοικητικά και σίγουρα η απουσία του μετά από την απόφαση του ιδιοκτήτη θα είναι μία απώλεια για το πρωτάθλημα και το μπάσκετ”.

Πως όμως βλέπει τους 14 της φετινής Basket League στο κυνήγι της κατάκτησής της, της εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου ή παρουσίας του στα play offs ή ακόμη και της αποφυγής του υποβιβασμού. Σε ένα πρωτάθλημα όπου έχουμε τρεις και όχι δύο νεοφώτιστους με τους δύο εξ αυτών να είναι και στην κυριολεξία πρωτάρηδες. Τους Αρκαδικό και Λαύριο ενώ η Καβάλα έχει την εμπειρία από την προηγούμενη παρουσία της.

Καταρχήν όσον αφορά την μάχη του τίτλου ο Μέξας υποστήριξε: “Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορεί να παραμένουν ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους αλλά θεωρώ ότι η ψαλίδα έχει κλείσει με τους ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ να δείχνουν ικανοί να τους κοντράρουν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Θεωρώ πως θα έχουνε πιο δύσκολο έργο εκτός έδρας και θεωρώ ότι όταν έρθει η ώρα των play offs θα μπορέσουν οι σειρές να μην πάνε στο 3-0. Ένα 3-1 ή 3-2 θα φανερώσει ότι το πρωτάθλημά μας γίνεται ακόμη πιο δυνατό. Κι όσο για το αν θα είναι δύο ή τριών ταχυτήτων θα το δούμε στην πράξη”.

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"
Πρίντεζης Καλάθης 580 INTIME SPORTS

Ξεκίνημα ανάλυσης με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό: “Είναι μία ομάδα που διατήρησε τον βασικό της κορμό αλλά θα έχει την απώλεια του Σλούκα που είναι σημαντική. Είναι σημαντικό ότι έχει τον ίδιο προπονητή με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να έχει περάσει την φιλοσοφία του και εκτός του Σπανούλη θα είναι σημαντική η στήριξη του Αγραβάνη στον Πρίντεζη αλλά και οι λύσεις που θα έρθουν από τον Παπαπέτρου”.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό θεωρεί πως θα είναι καλύτερος από πέρσι εξηγώντας: “Μπορεί να έχει νέο προπονητή μετά την έλευση του κόουτς Τζόρτζεβιτς ωστόσο θεωρώ ότι θα είναι καλύτερος από πέρσι. Αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισα μέσα από τα φιλικά. Δείχνοντας μάλιστα να αλλάζει και ηγέτη με τον ρόλο αυτό να παίρνει ο Καλάθης από τον Διαμαντίδη με το παιχνίδι του να πηγαίνει σε δύο άξονες. Στη δημιουργία από τα πικ εν ρολ με τους Καλάθη, Διαμαντίδη και Φελντέιν και στην αξιοποίηση στο λόου ποστ του Ραντούλιτσα”.

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"
Σούλης Μαρκόπουλος 580 INTIME SPORTS

Η σκυτάλη στον ΠΑΟΚ για τον οποίο θεωρεί σημαντική την διατήρηση του Σούλη Μαρκόπουλου για μία ακόμη χρονιά.

“Πέρα από τις ικανότητες του προπονητή του αλλά και των παικτών του που έχουνε παραμείνει είναι μία ομάδα που έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία να μένει ενωμένη στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην δυσκολία της χρονιάς για την επίτευξη του στόχου της 3ης θέσης. Φέτος δε γίνεται μία διαφορετική προσπάθεια με μόλις έναν Αμερικανό τον Χάτσερ και λιγότερο αθλητική ομάδα με τον ερχομό των Τέπιτς, Ντούβνιακ και Μάρκοβιτς. Στο συν τους είναι όμως πως γνωρίζουν πολύ καλά το πρωτάθλημα όπως και ο Βασιλειάδης την ομάδα με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και απομένει να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό το πρότζεκτ”.

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"
Μαυροκεφαλίδης 580 INTIME SPORTS

Τον Άρη μετά τις αλλαγές στο ρόστερ του θεωρεί πως: “Είναι μία πιο αθλητική ομάδα από πέρσι που θα μπορεί και θα παίξει σε πιο υψηλή ταχύτητα. Απλά θα πρέπει να βρει την χημεία της και να προσαρμοστούν οι Αμερικανοί του ΜακΝίλ και Γουάιτ στην ελληνική πραγματικότητα. Ειδικά ο Γουάιτ για να μπορέσει να βγάλει το πακέτο των ικανοτήτων που κουβαλάει και γενικότερα είναι μία ομάδα με περισσότερες λύσεις. Ωστόσο πρόκειται να διατηρήσει το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τις ομάδες του κόουτς Πρίφτη”.

Κι όσο για την ΑΕΚ σημείωσε: “Διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ και θεωρητικά έχει στόχο να κάνει πρωταθλητισμό. Θεωρώ όμως πως είναι θέμα χημείας και αποδοχής ρόλων κάτι που θα μπορέσει να έρθει μέσα από τα διπλά παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς. Θα στηριχθεί στον Μαυροκεφαλίδη σε έναν ρόλο που τον έχει μάθει και του αρέσει οι συμπαίκτες του να παίζουνε για αυτόν”.

Πριν αφήσουμε τους πέντε ευρωπαίους εκπροσώπους μας – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Euroleague και τους ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ στο Eurocup – ο Μέξας τόνισε για την μάχη του τίτλου αλλά και της 3ης θέσης. “Το πλασάρισμα της κανονικής διάρκειας θα παίξει σίγουρα τον δικό του ρόλο. Θεωρώ πως οι ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ θα μπορέσουνε να κοντράρουν τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με σημαντικό ρόλο να παίξει η διαχείριση της κούρασης και των αποτελεσμάτων από τα ευρωπαϊκά ταξίδια τους. Είναι νωρίς να μιλήσουμε όμως από τώρα για το φινάλε αλλά όπως είπα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παραμένουν ένα βήμα μπροστά”.

Μέξας: "Κλείνει η ψαλίδα"
Ρέθυμνο Κολοσσός 580 INTIME SPORTS

Για τους υπόλοιπους όπου ξεχωρίζει η παρουσία της επαρχίας αφού στους υπόλοιπους εννιά οι εφτά είναι εκτός Αθήνας με εξαίρεση τους Κηφισιά και Λαύριο κι εκτός Θεσσαλονίκης ο Μέξας θεωρεί πως δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους. “Πρόκειται για εννιά ομάδες που θα παλέψουν από το να είναι στα play offs μέχρι και το να αποφύγουν τον υποβιβασμό με κάθε παιχνίδι τους να μοιάζει τελικό. Άποψή μου και με την εικόνα των τελευταίων πρωταθλημάτων είναι καλό που το μπάσκετ έχει πάει στην επαρχία και ο κόσμος φροντίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ομάδων που εκπροσωπούν την πόλη τους.

Ρέθυμνο και Κολοσσός έχουνε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε τροχιά play offs και είναι θετική η διατήρηση των προπονητών τους των κόουτς Σκουρτόπουλου και Λυκογιάννη για να έχουνε μία ανάλογη πορεία στηριζόμενη στην έδρα τους και παίρνοντας παιχνίδια εκτός αυτής. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας διατηρώντας στην άκρη του πάγκου τον ίδιο κόουτς του Χάρη Μαρκόπουλο προχώρησε σε καλή επιλογή παικτών που γνωρίζουν την κατηγορία όπως και οι ξένοι του.

Στην έδρα του θα στηριχθεί και ο Απόλλων Πατρών που είναι μία ιστορική ομάδα στην κατηγορία με νέο προπονητή τον κόουτς Παπαχατζή ενώ η Κηφισιά που έχει για μία ακόμη χρονιά τον κόουτς Παπαθεοδώρου άλλαξε το πλάνο της. Αποφάσισε να στηριχθεί σε πιο νέα παιδιά αποτελώντας στοίχημα η παρουσία των Χρυσικόπουλου, Κασελάκη και Γκίκα σε συνδυασμό και με την εμπειρία του Μαυροειδή. Τα Τρίκαλα με την επιστροφή του κόουτς Φλεβαράκη στο κυνήγι της παραμονής τους θα στηριχθούν στην έδρα τους με την στήριξη του κόσμου τους και δείχνοντας υπομονή σε κρίσιμα σημεία της χρονιάς”.

Τέλος όσον αφορά τους τρεις νεοφώτιστους θεωρεί πως θα χρειαστούν τον χρόνο τους με λιγότερο για την Καβάλα που έχει την εμπειρία από την προηγούμενη παρουσία της. “Οι Καβάλα, Αρκαδικός και Λαύριο πρόκειται για τρεις νέες ομάδες ερχόμενες από την Α2 που θα χρειαστούν τον χρόνο τους για να δέσουν και να βρούνε χημεία με τον χρόνο και τα αποτελέσματα να λειτουργούν υπέρ τους. Λιγότερο χρόνο σίγουρα θα χρειαστεί η Καβάλα με την διοίκησή της να γνωρίζει την κατηγορία από την προηγούμενη παρουσία της ομάδας σε αντίθεση με τους Αρκαδικό και Λαύριο. Και οι τρεις τους ωστόσο θα πρέπει να μπορέσουν να διαχειριστούν τυχόν κρίσεις σε σχέση με την περσινή τους παρουσία στην Α2”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ