STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Με 8 τα playoffs, μπόνους στους 2 πρώτους

Με 8 τα playoffs, μπόνους στους 2 πρώτους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απευθείας στα ημιτελικά οι δύο πρώτοι της κανονικής περιόδου, δεν μειώθηκαν οι ομάδες στα playoffs.

Ολοι έμειναν ευχαριστημένοι σε ό,τι αφορά στα πλέι οφ. Θα λάβουν μέρος τελικά 8 ομάδες - και όχι 6 όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Μιχάλης Μελής στην κλήρωση της Basket League - αλλά οι δύο πρώτοι της κανονικής περιόδου θα πηγαίνουν απευθείας στα ημιτελικά...

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου. Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια".

Τι άλλο συζητήθηκε στον ΕΣΑΚΕ

Κατατέθηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό να πληρώνονται οι διαιτητές και οι κριτές απευθείας από τον ΕΣΑΚΕ και όχι από τις ομάδες. Στη συνέχεια μέσω τιμολογίου να γίνεται η χρέωση στις ΚΑΕ. Το ζήτημα θα τεθεί υπό συζήτηση.

Προέκυψε ένα θέμα με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος λόγω της συμμετοχής της ΑΕΚ, του Αρη και του ΠΑΟΚ στο Champions League. Αποφασίστηκε πως όταν θα αγωνίζονται με αντιπάλους EuroLeague, το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε φιλοξενούμενου.

Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις του Παναθηναϊκού να μπορεί να αλλάξει το ΔΣ απόφαση του αθλητικού δικαστή, όπως και να μην επιτρέπονται οι καταγγελίες από την μία ΚΑΕ στην άλλη. Απορρίφθηκαν τα αιτήματα, αλλά ο Ολυμπιακός δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε άλλες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αν και εφόσον δεν τίθεται ζήτημα συμπεριφοράς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ