STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Οι νέοι παίκτες χρειάζονται στήριξη"

Μαρκόπουλος: "Οι νέοι παίκτες χρειάζονται στήριξη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη στην φετινή Stoiximan.gr Basket League απέναντι στον Κολοσσό H Hotels και ο Σούλης Μαρκόπουλος εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εικόνα τη ομάδας του, ενώ ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε ότι δεν έχει αρκετές λύσεις στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Stoiximan.gr Basket League, επικρατώντας επί του Κολοσσού H Hotels στο κλειστό της Πυλαίας. Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο προπονητής του "δικεφάλου του βορρά" δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη και αναφέρθηκε αρκετά στα νέα πρόσωπα της ομάδας.

Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Άρης Λυκογιάννης τόνισε από την πλευρά του ότι η ομάδα ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι του Πρωταθλήματος απέναντι στο Ρέθυμνο, ωστόσο είπε ότι δεν υπάρχουν αρκετές λύσεις στον πάγκο της ομάδας την περίοδο αυτή, δεδομένης και της απουσίας του τραυματία Χρήστου Σαλούστρου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels: " Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμασταν από μία σειρά ηττών και σίγουρα η ψυχολογία δεν ήταν στα καλύτερά της. Στην αρχή η ομάδα ήταν στρεσαρισμένη και είχε κακές επιλογές στην επίθεση, αν και στο ίδιο διάστημα είχαμε καλή παρουσία στην άμυνα. Κάποια στιγμή, βάλαμε τα 2-3 πρώτα καλάθια, η ψυχολογία ανέβηκε και αυτό αποτέλεσε το ξεκίνημα για να πάρουμε μια διαφορά και να την κρατήσουμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην ομάδα και αυτό είναι λογικό, με την παρουσία πολλών νέων παικτών. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε μεγάλα σουτ, τα οποία μας κράτησαν μέσα στο παιχνίδι για να μην κινδυνεύσουμε όταν ο αντίπαλος προσπάθησε να επανέλθει. Η νίκη μας είναι μεγαλύτερης αξίας, γιατί ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα κι εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε παρά τα προβλήματα".

Για το πως διαχειρίστηκε η ομάδα την ήττα από την Δόξα Λευκάδας στη διάρκεια όλη της εβδομάδας: " Η κάθε ήττα, όποια και αν είναι, δημιουργεί αρνητική ψυχολογία. Από οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Οι έδρες είναι πολύ δυνατές πλέον και θα έλεγα ότι και όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει πολύ. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα, οι νέοι παίκτες χρειάζονται περισσότερη στήριξη και βοήθεια για να καταλάβουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από αυτά που έπαιζαν. Όχι τόσο τεχνικά, αλλά είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να είσαι πάντα σκληρός και όταν μπαίνεις στο γήπεδο να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Ότι και αν πει ο προπονητής κα ο συμπαίκτης σου, εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σταθείς".

Για το γεγονός ότι ήρθαν πολλοί πόντοι από τους παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο παιχνίδι: « Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν βασικοί παίκτες με την έννοια που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Τώρα είναι ανάλογα με τις περιστάσεις τους παιχνιδιού, παλιότερα υπήρχαν βασικοί. Τώρα, έχει να κάνει με τα ποιοι παίζουν πιο σκληρά, αν θέλεις να παίξει περισσότερο περίτεχνα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις πάντα μία ανταγωνιστική πεντάδα με τους αντιπάλους. Για εμένα δεν υπάρχουν αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Θα μπορούσαν να είναι άνετα πεντάδα. Στο προηγούμενο παιχνίδι που ο Χρυσικόπουλος έπαιξε πεντάδα βγήκε έξω σε δύο λεπτά, γιατί έκανε δύο φάουλ. Είναι ανάλογα πως βλέπουμε το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή".

Για το γεγονός ότι και σήμερα πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν δύο Έλληνες: " Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν παίκτη που να τραβήξει την ομάδα στο σκοράρισμα. Είμαστε ομάδα και προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι οι πόντοι βγαίνουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Τα περισσότερα καλάθια δεν είναι προσωπικά. Είναι καλάθια, που κάποιος τράβηξε κάποιον άλλον πάνω του και πάσαρε σε ελεύθερο".

Για τη μικρή συμμετοχή του Κόνιαρη και τη χρησιμοποίηση του Χρυσικόπουλου στο «4»: " Ήταν θέμα τακτικής για τον Κόνιαρη. Δε λέει τίποτα αυτό. Ο Αντώνης είναι ένας από τους παίκτες που υπολογίζουμε πολύ και στη συνέχεια του πρωταθλήματος τον θέλουμε πιο έτοιμο. Για τον Λίνο, πιστεύω ότι είναι καταστάσεις που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και στο «4». Το θέμα είναι όταν η ομάδα ανάγκη σε αυτή τη θέση, μπορεί και μας βοηθάει. Η απουσία του Μαργαρίτη είναι πολύ μεγάλη, γιατί στηριζόμαστε πάνω σε αυτό τον παίκτη και θα πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτόν".

Για τα σκαμπανεβάσματα που έχει ο Taylor στο παιχνίδι: " Το παιχνίδι που παίζουμε είναι δύσκολο για τα τεσσάρια μας. Πρέπει να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού που παίζει η ομάδα, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έπαιζε στην Αμερική. Ίσως πάρει λίγο χρόνο. Αν δείχνει τη διάθεση και την όρεξη που δείχνει μέχρι τώρα, νομίζω θα μπορέσει να προσαρμοστεί. Έχει ορισμένα συν και αρκετά πλην στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά πρέπει να τα βιώσει για να μπει στο δικό μας στυλ. Ήταν πολύ καλύτερος σήμερα σε αυτό που ζητάμε εμείς".

Ο προπονητής του Κολοσσού H Hotels Άρης Λυκογιάννης, τόνισε: « Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Ήταν κρίσιμο το σημείο που ξαναμπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Αναγκαστικά κάναμε αλλαγές για να έχουμε φρεσκάδα αλλά οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση. Επικράτησε νευρικότητα και χάθηκε η αμυντική λειτουργία. Έγιναν λάθη στην επίθεση, αλλά ήμασταν κοντά στο σκορ σε όλα τα δεκάλεπτα. Κάναμε προσπάθεια, όμως δε μπορείς να κάνεις εκτός έδρας νίκη όταν κάνεις 17 αβίαστα λάθη χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την αντίπαλη άμυνα. Δεν εμφανιστήκαμε ποτέ στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο ενώ τώρα κάναμε σημαντική προσπάθεια. Θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση όμως ενόψει Προμηθέα . Δεν συμφωνώ ότι οHallεξαφανίστηκε από κάποιο σημείο και μετά. Ο πιο σταθερός μας παίκτης ήταν οHall. Μας οδήγησε στο +10 αλλά είναι πλέι μέικερ. Φτιάχνει παιχνίδι. Δεν περιμένουμε να τραβήξει στο σκοράρισμα. Έχουμε πρόβλημα στις λύσεις από τον πάγκο. Ο Βασιλόπουλος κράτησε εκτός αγώνα τονPeinersαλλά η απουσία του Σαλούστρου μας επηρεάζει πολύ. Θα ζήσουμε όμως έτσι για 2 ακόμη εβδομάδες, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ