STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλαμε"

Μαρκόπουλος: "Συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στο μεγάλο ποσοστό ευστοχίας του ΠΑΟΚ μέσα στην ρακέτα. Βασιλειάδης: "Θα ήθελα τον Άρη στα πλέι οφ"

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα είπε μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα: " Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε απέναντι σε μια σκληροτράχηλη oμάδα. Προσπαθήσαμε να περάσουμε την μπάλα μέσα στην ρακέτα και είχαμε υψηλά ποσοστά μέσα σε αυτήν. Αυτό έφερε και την νίκη. Μετά το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνά μας δυνάμωσε, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και μετά ξεφύγαμε στο σκορ και το παιχνίδι έγινε αρκετά εύκολο".

Για το αν είδε αυτό που ήθελε με την επιστροφή των Βασιλειάδης και Σχορτσανίτη: " Δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θέλουμε. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να αρμονιστούν μαζί τους γιατί τον 1,5 μήνα που υπήρχε η απουσία τους, αυτό μας δημιούργησε προβλήματα στην χημεία και αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

Για την πέμπτη θέση: " Πρέπει να κερίσουμε όλα τα ματς και να δούμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων".

Βασιλειάδης: "Προτιμώ τον Άρη στα πλέι οφ"

Ο Κώστας Βασιλειάδης, πoυ πέτυχε 14 πόντους απέναντι στον Απόλλωνα, δήλωσε: " Τα καταφέραμε καλά στο σημερινό ματς με το διάστημα των πάνω από 10 ημερών που είχαμε για να διαβάσουμε το παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά, το σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι μαζί και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Παίξαμε καλή άμυνα ενώ τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Κάναμε βέβαια και κάποια λάθη και μαζεύτηκε η διαφορά. Δουλεύουμε αυτό το διάστημα για τα πλέι οφ. Πρέπει να πάρουμε τέσσερις νίκες, υπάρχουν βατά ματς και μπορούμε να κερδίσουμε αν είμαστε σοβαροί έτσι ώστε να βγούμε πέμπτοι που αυτό είναι σημαντικό για τα πλέι οφ".

Για την κατάστασή του στο ματς: " Περίμενα να είμαι χειρότερα γιατί στο τελευταίο ματς με τον Αρη που έπαιξα, ουσιαστικά έκανα μια προπόνηση λόγω του ποδιού μου (σ.σ. είχε ενοχλήσεις στο πέλμα). Ενιωθα καλούτσικα σήμερα και θα είμαι ακόμη καλύτερα στην συνέχεια. Θέλω να είμαι στο 100% στα πλέι οφ".

Για το αν είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κάνει κάτι καλό στα πλέι οφ: " Σιγουρα... Γενικότερα με την ομάδα αρχίσαμε με άλλες σκέψεις. Επειδή είχαμε βγει τρίτοι τα τελευταία χρόνια, το σκεπτικό ήταν η τρίτη θέση. Με τους τραυματισμούς όμως και τα σκαμπανεβάσματα, θα μπορούσαμε να μείνουμε εκτός πλει οφ. Με τέσσερις νίκες θα μπορούμε να είμαστε πέμπτοι και να σπάσουμε την έδρα αυτού που θα είναι τέταρτος. Αν τα καταφέρουμε αυτό, θα είναι θετικό".

Για το αν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: " Θα ήθελα τον Άρη. Είναι δική μου αίσθηση αυτή. Είναι επιθυμία μου. Και με την ΑΕΚ βέβαια στο πρώτο ματς χάσαμε για λίγο και εδώ κερδίσαμε. Αρα γιατί όχι και την ΑΕΚ που μπορούμε να την κερδίσουμε".

Μέξας: "Αδυναμία στο να σταματήσουμε τον Σχορτσανίτη"

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πατρών μίλησε για τα προβλήματα που είχαν οι Πατρινοί κατά την διάρκεια της εβδομάδα ενώ στάθηκε στο ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να περιορίσει τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Συγκεκριμένα ο Ελληνας κόουτς ανέφερε μετά το τέλςο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: " Η επιστροφή των δύο παιδιών (Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη) και η ξεκούραση του ΠΑΟΚ έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάποιες φορές το κάναμε, κάποιες άλλες το κάναμε άσχημα. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης και αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη προπονητικά για εμάς. Κάποιες φορές παλέψαμε στο ματς αλλά υπήρξε τσαπατσουλιά στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έβαλε εύκολα καλάθια και κάποια γκολ-φάουλ του Σχορτσανίτη και αυτό μέτρησε.

Η αδυναμία μας να τον σταματήσουμε (σ.σ. τον "Σόφο") ήταν πρόβλημα για εμάς. Εμείς θέλουμε να βελτιωθούμε στα τέσσερα παιχνίδια που μένουν και αν καταφέρουμε να πάρουμε νίκες στα επόμενα ματς, να μπούμε στα πλέι οφ. Η χρονιά σε μεγάλο βαθμό είναι πετυχημένη. Είχαμε βρεθεί σε δύσκολη θέση αλλά πετύχαμε την παραμονή νωρίτερα από όσο νομίζαμε. Ο ΠΑΟΚ θα είναι άλλη ομάδα στο εξής όντας ξεκούραστος και έχοντας πλήρες το οππλοστάσιό του".

Για το κακό ξεκίνημα του Απόλλωνα στο ματς: " Ο ΠΑΟΚ μπήκε συγκεντρωμένος και οι παίκτες του είχαν όρεξη. Ο Σοφοκλής έβαλε όλες τις βολές στο πρώτο δεκάλεπτο, νομίζω είχε 6/6. Μετά σχετικά ισορροπήσαμε το ματς. Ο Λαμπρόπουλος μπήκε φαντάρος και γύρισε την Πέμπτη. ο Τζαουάρα ήταν άρρωστος αυτή την εβδομάδα όπως και ο Γουντς ενώ ξέρετε το πρόβλημα με τον Ντίλαρντ. Αυτά μας επηρέασαν απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για να βγει πέμπτος. Μπορεί να κάνει το 4Χ4 γιατί έχει βατό πρόγραμμα. Νομίζω μεταξύ εμάς και του Ρεθύμνου θα κριθεί το κομμάτι των πλέι οφ για το ποια θα είναι η όγδοη ομάδα".

Λαμπρόπουλος: "Δεν βγήκαν κάποια σκριν, ήμασταν και άστοχοι"

Ο καλαθοσφαιριστής του Απόλλωνα Πατρών, Φώτης Λαμπρόπουλος είπε: " Ηταν δύσκολο ματς. Εμείς παλέψαμε αλλά ήμασταν άτυχοι στην άμυνα. Δεν είχαμε βοήθειες ενώ είχαμε κάποια προβλήματα όλη την εβδομάδα. Εχουμε επόμενα ματς για να παλέψουμε και να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο".

Για το ότι ο Απόλλωνας δεν είχε καλή απόδοση όταν το σκορ έγινε 51-45: " Δεν βγήκαν κάποια σκριν και κάποια plays. Και ήμασταν άστοχοι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ