STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Κλειδιά η άμυνα και τα μεγάλα σουτ..."

Μαρκόπουλος: "Κλειδιά η άμυνα και τα μεγάλα σουτ..."
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη απέναντι στον Αρη και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έδωσαν στον ΠΑΟΚ την νίκη

Στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά και στα μεγάλα σουτ που πέτυχε ο "Δικέφαλος" στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος σχετικά με την νίκη κόντρα στον Αρη. Ο έμπειρος προπονητής είπε:

" Ξέραμε πως ήταν ένα δύσκολο ματς. Το πρώτο ματς είναι δύσκολο για τον γηπεδούχο γιατί έχει το στρες. Ξέρουμε πως ο Αρης είναι μια ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί υπερέβαλαν εαυτούς. Στο ξεκίνημα του αγώνα βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα αλλά μετά κάναμε παιδαριώδη λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στον Αρη να σκοράρει. Εμπειροι παίκτες όπως ο Τόμας, όταν πετυχαίνουν καλάθια ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους. Δώσαμε το δικαίωμα στον Αρη να μπει στο ματς. Είχαμε να δώσουμε φάουλ, δεχτήκαμε αιφνιδιασμούς και οταν έχεις στρες, αυτό αρχίζει και μεγαλώνει. Στο τρίτο δεκάλεπτο για άλλη μια φορά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι αλλά μετά το 28' μέσα από την άμυνα βρήκαμε τις λύσεις ενώ βάλαμε και μεγάλα σουτ. Θέλουμε να δούμε τα λάθη μας και σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες για το επόμενο ματς".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα ριμπάουντ σήμερα από τον Αρη ενώ στο ματς της κανονικής περιόδου που έγινε στο "Παλατάκι" είχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα: " Είναι άλλα τα ματς εκείνη την περίοδο σε σχέση με αυτά. Τότε είχαμε τελειώσει τις ευρωπαικές υποχρεώσεις και μας έλειπαν δύο παίκτες. Το θέμα είναι να έχεις συγκέντρωση στα ματς".

Για το ότι ο Αρης έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια του αγώνα: " Αν σου δώσουν το τρίποντο, κάνεις τρίποντο. Αν σου δώσει διαδρόμους, τότε κάνεις ντράιβ. Ανάλογα τους παίκτες...".

Για το ότι το ματς στο Παλέ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: " Η νίκη σου δίνει μια ψυχολογία για να συγκεντρωθείς περισσότερο. Για εμάς παίζει ρόλο που δεν θα έχει κόσμο αλλά οι παίκτες είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε διάφορες συνθήκες".

Για το ότι δεν είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο ενώ το ματς ήταν ντέρμπι: " Θα θέλαμε το γήπεδο να είναι γεμάτο...".

Οντουμ: "Σημαντικό που προφυλάξουμε την έδρα μας"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τζέικ Οντουμ είπε: "Οταν παίζεις με ομάδα που είναι βασικός σου αντίπαλος στην πόλη σου είναι δύσκολο. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο αφήσαμε το ματς να ξεφύγει. Αρχίσαμε καλά και τελειώσαμε καλά το ματς. Είναι σημαντικό που προφυλάξαμε την έδρα μας. Θα δούμε τι θα κάνουμε για να πάρουμε την νίκη στο δεύτερο παιχνίδι".

Για την καλή απόδοση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο: "Στα πλέι οφ στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα πρέπει να φορτσάρει. Μπήκαν 1-2 σουτ, αυτό μας βοήθησε και το μομέντουμ λειτούργησε υπέρ μας".

Για το ότι πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο: "Η μπάλα ήρθε σε μένα σε εκείνα τα δύο σημεία και τα έβαλα. Οταν μπαίνουν τα σουτ σου, μετά έχεις αυτοπεποίθηση για να σουτάρεις".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε λάθη στο πικ εν ρολ: "Θα δούμε τι λάθη κάναμε. Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα με το πικ εν ρολ αλλά κάναμε και εμείς καλά plays στο πικ εν ρολ. Θα δούμε βίντεο για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε".

Προβλήματα για Σαλούστρο και Τσόχλα

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος του αγώνα ο Απόλλων Τσόχλας έχει ένα αιμάτωμα στο δεξί μάτι, το οποίο προκλήθηκε από δάχτυλο αντιπάλου, ενώ ο Χρήστος Σαλούστρος έχει ενοχλήσεις στα πλευρά.

Το φύλλο αγώνα

Στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν τα υβριστικά συνθήματα για τον διαιτητή, Σπύρο Γκόντα και τον Νίκο Γκάλη.

Πρίφτης: "Κάναμε τραγικό τελείωμα"

Ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην κακή απόδοση που είχε ο Αρης στην τελευταία περίοδο. Συγκεκριμένα είπε:

" Κάναμε κακή αρχή, ισορροπήσαμε το ματς και κάναμε τραγικό τελείωμα. Είναι κρίμα που χάσαμε. Κάναμε κακή άμυνα στο τέλος και δώσαμε το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει μεγάλα σουτ και να χτίσει αυτοπεποίθηση. Πρέπει στο δεύτερο ματς να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Για το τρίτο δεκάλεπτο και την άμυνα που έπαιξε ο Αρης: " Κάποιες στιγμές παίξαμε μία άμυνα που δεν ήταν ακριβώς ζώνη. Δείχναμε ζώνη αλλά ήμασταν μαν του μαν".

Για τον αν έγινε επαφή του Αρη με τον Μαργαρίτη πριν ανανεώσει την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: "Οχι, δεν μιλήσαμε μαζί του. Ούτε εγώ μίλησα, ούτε κανείς από τον Αρη".

Για το ματς στο Παλέ: "Χρειάζεται ηρεμία και συγκέντρωση. Οταν λέμε πως είμαστε ομάδα, τώρα πρέπει να το δείξουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη...".

Για τον Νέιμικ που έπαιξε παρά το όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού (στη γάμπα). "Είναι ανέτοιμος. Περισσότερο το εκβίασα σήμερα παρά ήταν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει. Τον έβαλα για να τον σπρώξω ώστε να μπει στο μυαλό του ότι μπορεί να παίξει και στα άλλα ματς".

Βεζένκοφ: "Καταστροφικό το τέταρτο δεκάλεπτο"

Ο καλαθοσφαιριστής του Αρη, Αλέξανδρος Βεζένκοφ είπε: " Ηταν ένα δύσκολο μας. Ελέγχαμε το ματς για 25 λεπτά αλλά το ματς τελείωνει στο 40' όχι στο 30'. Κάναμε δώρο στον ΠΑΟΚ που πέτυχε 28 πόντους στην τελευταία περίοδο. Με 28 πόντους δεν μπορείς να νικήσεις. Δεν παίξαμε καλή άμυνα, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και ο κόσμος μπήκε στο ματς. Ηταν καταστροφικό το τέταρτο δεκάλεπτο. Εγινε απλά το 1-0, θα συνεχίσομε να βελτιώνομαστε και θέλουμε να πάρουμε την νίκη στο Παλέ. Σήμερα δεν παίξαμε άμυνα και αυτό έκρινε την έκβαση του αγώνα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ