STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της"

Μαρκόπουλος: "Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Άρη και την κατάκτηση της τρίτης θέσης ενώ αναφέρθηκε στα άδεια γήπεδα στη σειρά των μικρών τελικών με τους "κίτρινους".

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ιδανικά τη χρονιά με τη νίκη επί του Άρη στο "Nick Galis Hall" και ο Σούλης Μαρκόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη φετινή πορεία του "δικεφάλου".

Ο 66χρονος κόουτς ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση μετά τη νίκη επί του Άρη: "Κατ' αρχάς, να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την χρονιά που έκανε. Έκανε μία πολύ καλή χρονιά. Μία σκληρή ομάδα με στόχους σε άμυνα και επίθεση και που προβλημάτιζε τον αντίπαλό της. Συγχαρητήρια όμως και σε όλους στην ομάδα μου με 19 νίκες να μην ήταν κάτι εύκολο στην κανονική διάρκεια με την αποχώρηση δύο παικτών και αποχωρήσεις παικτών ενώ στα playoffs παίξαμε χωρίς τον κορυφαίο στα επιθετικά ριμπάουντ και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και το ιατρικό τιμ αλλά και όλους όσοι ήταν γύρω από την ομάδα και την διοίκηση που προσπαθούσε η ομάδα να είναι αξιοπρεπής μέσα και έξω από το γήπεδο. Σε μία μεγάλη χρονιά όπου η ομάδα πέτυχε τον στόχο της, αν και δεν είναι σωστό να λέμε ταβάνι την 3η θέση για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Αυτό που με στεναχώρησε στην σειρά ήταν ότι τα γήπεδα ήταν άδεια. Ο Άρης λόγω της τιμωρίας του και σε μας που δεν ήρθε αν και τους περιμέναμε. Κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει. Ευχαριστώ για όλα και για την συνεργασία που είχαμε όλο τον χρόνο".

Εν συνεχεία μίλησε για:

τη φετινή χρονιά των δύο ομάδων στο κυνήγι της 3ης θέσης: "Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έκαναν από μία φοβερή χρονιά με μεγάλη προσπάθεια από τις διοικήσεις τους. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αλλάξει".

το αν μπορεί ο Άρης να έχει παράπονα από την διαιτησία όπως είχε ο ίδιος μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς: "Έπαιξα με τον Παναθηναϊκό και δεν σφυριζόταν φάουλ σε πολύ πιο απλές φάσεις. Πείτε μου τι να πω στους παίκτες μου".

Δέδας: "Φινάλε με ιδανικό τρόπο"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδας πρόσθεσε: "Για μας τελειώνει μια μεγάλη σεζόν με τον ιδανικό τρόπο. Με το ταβάνι μας στον μικρόκοσμο των υπολοίπων εκτός των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είμαστε η καλύτερη ομάδα. Την κερδίσαμε στην κανονική διάρκεια και την διατηρήσαμε και μετά τα playoffs. Θέλω να αφιερώσω αυτήν την χρονιά στους Κώστα Χαραλαμπίδη και Κώστα Κακαρούδη και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω αντικαθιστώντας τον Χαραλαμπίδη ως αρχηγός ήταν να λέω 1-2-3 πριν από την προπόνηση. Δείγμα ηρεμίας και το πόσο σημαντικό ήταν. Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι σε όλους".

Για την εξέλιξη του παιχνιδιού: "Ήταν ένα παιχνίδι όπου περιμέναμε την αντίδραση του Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί στην άμυνα. Το καλό είναι ότι τα παιχνίδια της σειράς που κρίθηκαν στην λεπτομέρεια τα κερδίσαμε".

Για το κίνητρο της σειράς των μικρών τελικών είπε: "Η 3η θέση δίνει παρουσία στους ομίλους του Eurocup και αυτό ήταν το ομαδικό κίνητρο. Κι όσο για το ατομικό ήταν να φύγουνε όλοι σπίτια τους ευχαριστημένοι και να πάμε στις οικογένειές μας που αυτήν την χρονιά μας λείψανε".

Για το αν βλέπει να μικραίνει η ψαλίδα με τους δύο αιώνιους της Αθήνας τόνισε: "Ο Άρης κέρδισε το Ολυμπιακό στα playoffs και εμείς τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο. Οπότε το θεωρώ δύσκολο. Να τους κοντράρουμε όμως είμαστε σε καλό δρόμο".

Πρίφτης: "Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη"

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης επισήμανε: "Είναι οξύμωρα τα συναισθήματα μετά από μία ήττα στο τέλος μίας υπέροχης χρονιάς για μένα αλλά και για τον Άρη συνολικά με αγάπη και σύμπνοια μεταξύ μας. Σε μία πολυμέτωπη προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά από καρδιάς τους παίκτες μου για τα όμορφα συναισθήματα που μοιραστήκαμε φέτος με πολύ έντονες στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση Αρβανίτη που μου έδωσε την δυνατότητα να βρεθώ στον Άρη και να ηγηθώ της προσπάθειας. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στους κ.κ. Πλιάκη και Παπαϊωάννου για την οικονομική τους προσφορά. Ο Νίκος Γκάλης ήταν πάντα στο πλευρό και η έλευση του Νίκου Λάσκαρη στο τέλος της σεζόν έσωσε άλλη πνοή και σε εμένα και στους παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Ο κόσμος είναι ο λόγος που έιμαστε εδώ και υπάρχει αυτή η ομάδα. Ήταν στο πλευρό μας όλη την χρονιά και κρίμα που δεν ήταν εδώ στο τέλος και υπήρξαν στιγμές που γίναμε ένα μέσα στο γήπεδο. Να συγχαρώ τον ΠΑΟΚ για την 3η θέση και τον κόουτς Μαρκόπουλο για την πολύ καλή του δουλειά όλα αυτά τα χρόνια".

Για την παραμονή του στον Άρη είπε: "Υπάρχει ένα συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά αφού ενεργοποιήθηκε αυτομάτως με την είσοδός μας στην πρώτη τετράδα. Είναι σε εκκρεμότητα και το ιδιοκτησιακό με επιθυμία μου να παραμείνω αφού πίστευα πάντα ότι ο Άρης είναι μία ομάδα προορισμός για τον κάθε προπονητή. Αγαπώ την ομάδα. Θα είναι η τρίτη μου χρονιά αν συνεχίσω. Υπάρχει ένα συμβόλαιο αλλά θα πρέπει να συζητηθούν και κάποια άλλα δεδομένα με τις συνθήκες να τις δημιουργούν οι άνθρωποι".

Για το αν θεωρεί ότι ο Άρης αδικήθηκε από την διαιτησία υποστήριξε: "Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που το χάσαμε και από δικά μας λάθη. Έχω όμως παράπονα".

Για το αν είναι πρόκληση η παραμονή του έχοντας μεγαλύτερο μπάτζετ να διαχειριστεί βάσει των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό δήλωσε: "Είχαμε να διαχειριστούμε ένα μικρό μπάτζετ και το κάναμε με σωστό τρόπο. Είχαμε επιμονή στις επιλογές μας και κρατήσαμε τις ισορροπίες. Για το αν το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο δεν το γνωρίζω. Για μένα είναι πάντα πρόκληση η κάθε χρονιά που ξεκινάει και θα κάνω όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά με διάθεση συνεργασίας σε ότι κάνω".

Για το αν θέλει να παίξει ο Άρης στην Ευρώπη ήταν ξεκάθαρος ότι: "Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη".

Με πόσους παίκτες θεωρεί ότι θα πήγαινε ο Άρης να παίξει στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών αν γινόταν τόνισε: "Δεν ξέρω με πόσους θα παίζαμε το Σάββατο αφού θα ήμασταν πολύ λίγοι και θα ήταν δύσκολο το έργο μας και για αυτό παλέψαμε για την νίκη", κι όσον αφορά την παραμονή του Βεζένκοφ: "Στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα όσον αφορά το θέμα του".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ