STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Η άμυνα το μυστικό για τη νίκη..."

Μαρκόπουλος: "Η άμυνα το μυστικό για τη νίκη..."

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και στάθηκε στις αμυντικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ σχετικά με την νίκη κόντρα στον Αρη.

Ευχαριστημένος από την συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες του στο ματς με τον Αρη εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα ο έμπειρος κόουτς είπε:

" Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ηταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε άμυνα για 40 λεπτά. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και αυτό ήταν το μυστικό για την νίκη. Στην επίθεση είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αλλο στο πρώτο και άλλο στο δεύτερο... Βέβαια και στο πρώτο μέρος δεν είχαμε κάποιες καλές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να κρατήσουμε την διαφορά και αυτό μείωσε την παραγωγικότητά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί στο επόμενο ματς. Ελπίζουμε να είμαστε δυνατοί όπως και σήμερα".

Για τι αν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς αφού ο ΠΑΟΚ δεν άφησε στον Αρη να ξεφύγει στο σκορ: " Τα ματς όλα ήταν διαφορετικά στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες. Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στα ματς που γίνονται".

Για τον περιορισμό του Βεζένκοφ: " Είναι μια άμυνα που παίζουμε κάτι, δεν διέθετε κάτι".

Για το τέταρτο ματς: "Σίγουρα είναι δύσκολο να πεις κάτι αυτή την στιγμή. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι, ειδικά πνευματικά. Το θέμα είναι πώς θα βρεθούν οι παίκτες και πώς θα πάει το ματς. Χρειάζεται ενέργεια, δύναμη και μυαλό".

Για την διαφορά του ΠΑΟΚ στο επιθετικό κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο: " Οι επιλογές κάποιες φορές δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Στο πρώτο ημίχρονο τρέξαμε περισσότερο, στο δεύτερο δεν τρέξαμε τόσο πολύ".

Κάρτερ: "Παίξαμε καταπληκτικά στην άμυνα"

Ο Μαρκ Κάρτερ τόνισε: " Ηταν ένα δυνατό ματς. Παίξαμε καταπληκτικά στην άμυνα και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Ημασταν τυχεροί που προφυλάξαμε το γήπεδό μας".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα: " Στα δύο προηγούμενα δύο ματς ξεκινήσαμε άσχημα το τρίτο δεκάλεπτο. Σήμερα ήμασταν πιο συνεπείς αμυντικά και αυτό μας βοήθησε στην επίθεση. Χτυπήσαμε στα σημεία που έπρεπε επιθετικά. Η άμυνα ουσιαστικά μας βοήθησε για να έχουμε ρυθμό στον αγώνα".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόνο 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κέρδισε: " Πριν από το ματς ξέραμε πως θα κερδίζαμε, αν παίζαμε έξυπνα και δυνατά. Αυτό το κάναμε... Σε αυτό το σημείο της σεζόν υπάρχει κούραση και πνευματικά. Οποιος είχε το πνευματικό πλεονέκτημα, αυτός θα κέρδιζε. Υπάρχει κούραση, κυρίως στο μυαλό...".

Για το θέμα της κούρασης στην ομάδα, με αφορμή το γεγονός πως είναι επιβαρυμένος ο Λάνγκφορντ: " Δεν ξέρω τι νιώθει ο Λάνγκφορτ. Ολοι ήμασταν κουρασμένοι. Το στυλ μπάσκετ που παίζουνε φέρνει σωματική κούραση. Αυτή την στιγμή η κούραση είναι στο μυαλό. Μας επηρέασε που χάσαμε τον Βον αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Αρη που έχασε τον Αντεγκμπόγιε".

Για το τέταρτο ματς που θα γίνει στο Παλέ: "Για τον ΠΑΟΚ θα είναι κλειδί η άμυνα. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά και να κάνουμε προσαρμογές. Αυτή την στιγμή πρέπει να παίξουμε σαν να κρίνεται η ζωή μας. Η άμυνα πρέπει να είναι αυτή που θα μας καθοδηγήσει".

Πρίφτης: "Κατώτεροι των περιστάσεων..."

Ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια ενώ στάθηκε στην πνευματική κούραση που υπάρχει. Συγκεκριμένα είπε: " Ημασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο σοβαρά και κέρδισε δίκαια. Τον περιμένουμε πλέον στο γήπεδο μας, όπου πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς, δυστυχώς χωρίς τον κόσμο".

Για το αν αισθάνεται πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη στο πρώτο παιχνίδι: " Σίγουρα υπήρχε μία καλή ευκαιρία, αλλά δεν την διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε".

Για το τι έφταιξε στο σημερινό ματς: " Πρέπει να υπάρχει ενέργεια, σκληρότητα, να βάλουμε τα κορμιά μας στις επαφές. Δεν το κάναμε. Ισως στο δεύτερο μέρος".

Για το αν έπαιξαν ρόλο τα δύο γρήγορα φάουλ του Τόμας: " Σίγουρα τα δύο φάουλ του Τόμας, μας προβλημάτισαν. Δεν ήμασταν τόσο σκληροί όσο ο ΠΑΟΚ, ενώ και η κούραση παίζει τον δικό της ρόλο. Επίσης, δεν είχαμε συγκέντρωση. Στην αρχή χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι".

Για τον εκνευρισμό που έδειχνε να έχει ο Αρης: " Είναι μία συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Οταν κάποια πράγματα δεν σου βγαίνουν, εκφράζεσαι λίγο αρνητικά. Ο ΠΑΟΚ είχε σωστή προσέγγιση και αυτό φάνηκε στην άμυνα. Για αυτό και εμείς ήμασταν λιγότερο παραγωγικοί στην επίθεση".

Για το αν ο Αρης μπορεί να "στείλει" την σειρά σε πέμπτο ματς: " Αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες. Την έχουμε, δεν την έχουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε δυνατά την Τετάρτη και να έρθουμε ξανά εδώ το επόμενο Σάββατο. Αναμφίβολα υπάρχει κούραση, σωματική και πνευματική. Η τελευταία δεν παλεύεται με τίποτα".

Πουλιανίτης: "Υπήρχε κούραση και αυτό μας οδήγησε στα λάθη"

Ο Στέλιος Πουλιανίτης ανέφερε: " Αξιζε την νίκη ο ΠΑΟΚ, μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου (40-26). Εμείς στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί ενώ στη επίθεση κάναμε λάθη. Στο ίδιο τέμπο υπήρχε και στο δεύτερο ημίχρονο".

Για τον εκνευρισμό που "έβγαζε" o Aρης: " Υπήρχε κούραση, έπαιξαν ρόλο και τα δύο γρήγορα φάουλ του Τόμας ενώ είχαμε και κακά τελειώματα στην επίθεση. Υπήρχε κούραση και αυτό μας οδήγησε στα λάθη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ