STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Ελέγξαμε το ματς μέσω άμυνας"

Μαρκόπουλος: "Ελέγξαμε το ματς μέσω άμυνας"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στην καλή αμυντική παρουσία που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντνι στον Κολοσσό και τόνισε πως ο "Δικέφαλος" είναι... άλλη ομάδα με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Λυκογιάννης: "Να δω ξανά τα βήματα του Λίντεν".

Στην συγκέντρωση που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Κολοσσό "έμεινε" ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφορικά με την νίκη κόντρα στους Ροδίτες. Συγκεκριμένα είπε:

" Μπράβο στους παίκτες μου. Ξέραμε πως είναι πιεσμένοι αυτό το διάστημα για πολλούς λόγους, όπως λόγω τραυματισμών. Τους βλέπω στις προπονήσεις και αυτές δεν είναι στον ρυθμό που θέλουμε. Ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα, έχει καλούς χειριστές της μπάλας και δύναμη κοντά στο καλάθι. Μπορεί να τρέξει και έχει εύστοχους καλαθοσφαιριστές. Αρα εμείς έπρεπε να επικεντρωθούμε σε πολλά σημεία του αγώνα. Ξεφεύγαμε τις δικής μας άμυνας, της ομαδικής άμυνας για να σταματήσουμε τους αντιπάλους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε λάθη και ο Κολοσσός μπήκε στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας".

Για την αστοχία του ΠΑΟΚ: " Μας δώσανε τα ελεύθερα σουτ οι αντίπαλοι αλλά δεν τα βάλαμε. Έχουμε εύστοχους παίκτες. Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες μου είναι άστοχοι ανεξάρτητα τι λέει η στατιστική (σ.σ. στο σημερινό ματς). Τους βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις. Στο παιχνίδι τις Τετάρτης είχαμε 55% στα τρίποντα ενώ σήμερα 15%. Η άμυνα μας πάντως ήταν αυτή που δυνάμωσε περισσότερο στο τέλος του αγώνα έτσι ελέγξαμε το παιχνίδι".

Για τα χαμένα ριμπάουντ: " Σίγουρα είναι θέμα..."

Για το αν δεν έχει προσαρμοστεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Σχορτσανίτη και τον Μάρκοβιτς μαζί: " Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να συζητήσω αυτή την στιγμή. Αλλαξε τελείως η φιλοσοφία της ομάδας και αυτό είναι πρόβλημα. Μέσα σε 15 μέρες πρέπει να αλλάξουμε το σύστημά μας και αυτό είναι λίγο δύσκολο. Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα. Πάντως στο ματς με το Ρέθυμνο ο Σχορσανίτης με τον Μάρκοβιτς είχαν καλή συνεργασία. Είναι τελείως διαφορετική ομάδα ο ΠΑΟΚ με τον Σχορτσανίτη".

Χάτσερ: "Οι προσδοκίες για την συνέχεια είναι υψηλές"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Χάτσερ υπογράμμισε: " Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο ματς. Δεν θέλαμε να υποτιμήσαμε τον Κολοσσό. Μας κράτησε η άμυνα στο ματς, είδατε πως ήμασταν κακοί επιθετικά. Γενικά πήραμε ελεύθερα σουτ. Ηταν μια κακη βραδιά. Είναι σημαντικό να κερδίζεις, ακόμη κι αν δεν είσαι καλός επιθετικά. Χτίζεις αυτοπεποίθηση όταν έχεις σερί νικών ενώ υπάρχει και η προσθήκη του Σοφοκλή. Οι προσδοκίες για την συνέχεια είναι ψηλές".

Λυκογιάννης: "Να ξαναδώ τα βήματα του Λίντεν"

Μαρκόπουλος: "Ελέγξαμε το ματς μέσω άμυνας"
INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα είπε: " Ηταν δύσκολο εκτός έδρας ματς για εμάς. Με την έλευση του Σχορτσανίτη ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιες νίκες και είναι σε καλύτερο ρυθμό. Είχαμε καλή εικόνα σαν ομάδα, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή κυκλοφορία και στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε χαμηλά τον Σοφοκλή ενώ ρισκάραμε κάποια σουτ από τον Μάρκοβιτς, τον Ντούβνιακ και τον Τέπιτς. Πήγαμε καλά και με τον Βασιλειάδη πιου είχε χαμηλά ποσοστά. Επιθετικά δεν τα πήγαμε καλά και εκεί στα 38'' πριν το τέλος του αγώνα, υπήρξε ένα σφύριγμα που πρέπει να το ξαναδώ για το αν είναι πράγματι διπλή ντρίμπλα ή όχι. Σε εκείνο το σημείο είχαμε την δυνατότητα να πλησιάσουμε στο σκορ ή να ισοφαρίσουμε με τρίποντο".

Για το τι είπε στους παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα: " Τους είπα πως κάμανε μεγάλη προσπάθεια. Αλλά για να κάνεις μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, πρέπει να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες. Και αυτές δεν τις είχαμε σήμερα".

Για τους μόνο τέσσερις πόντους που πέτυχε η ομάδα του στο τέταρτο δεκάλεπτο και για τους 9 που δέχτηκε στην συγκεκριμένη περίοδο: " Κυριάρχησαν οι άμυνες, έπεσε ξύλο... Είναι ένα δεκάλεπτο που έληξε με 9-4 και οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στην άμυνα. Το τέταρτο δεκάλεπτο μας κόστισε για την νίκη. Υπήρχαν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες... Ο Βασιλειάδης πέτυχε καλάθι και φάουλ ενώ δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ και έτσι δόθηκε ένα ψυχολογικό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ. Δώσαμε πέντε καλάθι και φάουλ στον ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να πάρουμε την νίκη".

Λιούς: "Δεν κάναμε σωστά κάποια μικρά πράγματα"

O καλαθοσφαιριστής του Κολοσσού, Κέλβιν Λιούις, τόνισε: " Ξέραμε πως θα παίξουμε με μια δύσκολη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που βρήκε την φόρμα του. Δεν κάναμε τα μικρά πράγματα που έπρεπε να κάνουμε και χάσαμε. Στο τέλος του αγώνα δεν επικοινωνήσαμε καλά μεταξύ μας, κάναμε μικρά λάθη και αυτά μας κόστισαν".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ