STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Δεν έχουμε βρει ακόμη τις ισορροπίες"

Μαρκόπουλος: "Δεν έχουμε βρει ακόμη τις ισορροπίες"
Μαρκόπουλος-Γιατζόγλου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την νίκη απέναντι στην Καβάλα αλλά και για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ με τα προβλήματα τραυματισμών. Γιατζόγλου: "Πάλεψαν οι παίκτες μου"

Για την νίκη απέναντι στην Καβάλα, το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ, τον αποκλεισμό από τον Φάρο αλλά και τον Θωμά Κώττα μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Συγκεκριμένα είπε μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στους "Αργοναύτες": "Ηταν ένα περίεργο ματς. Παρ' όλα αυτά ξεκινήσαμε δνατά στην άμυνα αλλά αυτό που κερδίζαμε αμυντικά, δεν έβγαινε στην επίθεση. Δεν είχαμε καλές επιλογές και ήμασταν άστοχοι. Ετσι το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα άνοιξε στην επίθεση, διάβασε καλύτερα πως μας αντιμετώπιζε ο αντίπαλος και βρήκαμε εύστοχα σουτ και λύσεις. Βάλαμε καλάθια με τα οποία πήραμε την διαφορά και στο τέλος το ματς ήταν εύκολο. Καλή συνέχεια στον κόουτς (σ.σ. τον Γιατζόγλου). Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε στα ματς που έρχονται γιατί το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο"

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την συγκομιδή νικών του ΠΑΟΚ μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (0/4). " Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, δεν μπορούμε να πούμε όμως και πως δεν είμαστε μετά το άσχημο ξεκίκημα. Κάποια αποτελέσμα μας αδικούνε. Αλλες φορές βέβαια δεν ήμασταν εμείς καλοί. Οι ισορροπίες στην ομάδα δεν έχουν βρεθεί με τους τραυματισμούς που έχουμε. Δεν μπορούμε να βρούμε ακριβώς τους ρόλους και το πώς μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Με τον Σοφοκλή αλλάξαμε τον τροπο παιχνδιού μας. Αλλά οι τραυματισμοί του Σόφο και του Βασιλειαδη, μας άφησαν πίσω αρκετό χρονικό διάστημα. Είμαστε τώρα κουρασμένοι και αυτό φαίνεται επιθετικά. Οι κινήσεις δεν είναι αυτές που θέλουμε και υπάρχουν κινήσεις από παίκτες που απλώς βρίσκονται στο γήπεδο".

Για την εμφάνιση του Κώττα (15 πόντους): "Είναι φέρελπις παίκτης. Εχει καλά χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να βάλει δύναμη. Η θέση που παίζει χρειάζεται ένα δυνατό κορμί, πέγει πολύ ξύλο εκεί (σ.σ. στην ρακέτα). Επιθετικά έχει πλουραλισμό καλό και αν βελτιώσει τις ισορροπίες του, έχει μπροστά του μέλλον.

Για την ήττα από τον Φάρο και το τι έφταιξε: "Αυτός ήταν ένας στόχος που χάθηκε. Είχαμε μια κακή εμφάνιση, βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε. Πρέπει να το αφήσεις πίσω όμως αυτό και να συνεχίσεις. Οταν έχεις 4/27 τρίποντα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει κλειστά στην ρακέτα του και χάνεις καλάθια κάτω από το καλάθι, αυτά όλα δημιουργούν προβληματισμό για το γιατί έγινε αυτό. Θα μπορούσες να είχες κερδίσει. αλλά η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που έπρεπε να έχουμε".

Για την επέμβαση καρδιάς του φροντιστή του ΠΑΟΚ, Μανώλη Βαλλιάνου: "Ο Μανώλης είναι κομμάτι της ομάδας. Μας στενοχώρησε η όλη κατάσταση. Ο Μανώλης είναι μια χαρά τώρα και θα τον έχουμε κοντά μας και συνεχώς".

Δεν ανησυχούν για Σχορτσανίτη

Στον ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να ανησυχούν για την κατάσταση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στην Καβάλα. Τον "Σόφο" τον είδε ο γιατρός του ΠΑΟΚ και για την ώρα δεν μοιάζει να είναι μεγάλο το πρόβλημά του. Ετσι, εκτός απροόπτου, θα παίξει απέναντι στην Λιμόζ. Δεν έπαιξε στο ματς λόγω ενοχλήσεων στην μέση.

Κώττας: "Χαρούμενος για την εμφάνισή μου"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Θωμάς Κώττας (15 πόντους) δήλωσε: "Δεν βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση στο ξεκίνημα του ματς. Αυτό μας κράτησε πίσω. Μετά βρήκαμε ρυθμό και στο τέλος σχετικά εύκολα πήραμε την νίκη".

Για την εμφάνισή του: " Είμαι χαρούμενος για την εμφάνισή μου. Περιμένω τoν χρόνο μου και να κάνω ό,τι μπορώ και να βοηθήσω όσο μπορώ. Στις προπονήσεις με τον Σόφο και τον Λάζαρο (σ.σ. Παπαδόπουλο), έμαθα πολλα. Με βοήθησαν στον τρόπο παιχνιδιού μου".

Γιατζόγλου: "Πιο βελτιωμένοι στο εξής..."

Ο προπονητής της Καβάλας, Στηβ Γιατζόγλου τόνισε πως οι καλαθοσφαιριστές του "πάλεψαν" απέναντι στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα τόνισε: " Ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Εμείς προσπαθήσμε να διατηρήσουμε επαφή με το σκορ και πλησιάσαμε αλλά έχουμε κάνει ένα πλάνο για την σωτηρία. Προτιμήσαμε τους τρεις ξένους μας να τους φέρουμε πιο νωρίς για να τους έχουμε έτοιμους για την επόμενη εβδομάδα και για τις επόμενες αγωνιστικές. Ευχαριστημένος από την ήττα δεν είμαι ποτέ. Τα παιδιά όμως πάλεψαν. Ισως αν ο Ταπούτος ήταν καλύτερος επιθετικά, να είχαμε καλύτερη τύχη. Βγάλαμε συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα για το μέλλον".

Για το αν μετάνιωσε που δεν μπορούσε "γεμάτο το ρόστερ της Καβάλας κόντρα στον ΠΑΟΚ: " Λες να μην το έχω μετανιώνω από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν κουρασμένος; Ηταν πιο σοφό όμως να σκεφτούμε κάποια πράγματα που είναι πιο πραγματοποιήσιμα. Θα ήταν μια ευκαιρία για εμάς, αν ήμασταν κομπλέ".

Για το πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστούν τρεις νέοι παίκτες (Ουίλιαμς, Κρομά και ΜακΓκι οι οποίοι αποκτήθηκαν πρόσφατα) σε μια ομάδα: " Είναι εύκολο. Ο ψηλός είναι γνωστός μου από την Κορέα. Τον παρακάλεσα να έρθει να με βοηθήσει. Από τους άλλους δύο, ο ένας ήταν στο ίδιο πανεπιστήμιο με μένα. Ειναι από δυνατά πανεπιστήμια. Εγώ βλέπω έναν παίκτη απο που ξεκίνησε. Μπορεί να μην έχουν γενικώς εμπειρία από ομάδες, αλλά στα πανεπιστήμια που έπαιξαν έχουν εμπειρία από πίεση. Το να κερδίσεις το κολλεγιακό πρωτάθλημα στην Αμερική, είναι το πιο δύσκολο πράγμα για μένα. Θα παρουσιαστούμε αρκετά πιο βελτιωμένοι".

Βαν Ντερ Μαρς: "Χάσαμε ευκαιρία να κάνουμε την έκπληξη"

Ο καλαθοσφαιριστής της Καβάλας, Τόμας Βαν Ντερ Μαρς ανέφερε: "Ηταν τιμή να παίξουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ που έχει μεγάλη ιστορία, καλό κόσμο και κοουτσάρεται καλά. Χάσαμε μια ευκαιρία να κάνουμε την έκπληξη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ