STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μανωλόπουλος: “Ζήτησαν συγνώμη Ούκιτς-Ελόνου”

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, συνεχάρη τους παίκτες του για το επίπεδο της συγκέντρωσης που έδειξαν στον αγώνα με το Ρέθυμνο δεδομένου ότι είχαν να παίξουν επίσημο παιχνίδι 15 μέρες, ενώ τόνισε ότι το επεισόδιο Ούκιτς-Ελόνου θεωρείται λήξαν.

Η ΑΕΚ κέρδισε με 90-78 το Ρέθυμνο στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των playoffs της Stoiximan.gr Basket League, κάνοντας το 1-0 στην σειρά.

Μετά τον αγώνα ο τεχνικός της “Ένωσης”, Σωτήρης Μανωλόπουλος, συνεχάρη τους παίκτες του, τονίζοντας ότι τους σέβεται επειδή παρά το γεγονός ότι ήταν χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις για σχεδόν 20 ημέρες μπόρεσαν να μείνουν συγκεντρωμένοι.

Είχαμε να παίξουμε πολύ καιρό, το οποίο το θεωρω πρόβλημα. Μια ομαδα χάνει τον ρυθμο της όταν εχει να παίξει καιρό. Ουτε φιλικα δεν παίξαμε. Για αυτο τον λόγο σέβομαι τους παίκτες μου, αφού παρά την αγωνιστική απραξία ήταν έτοιμοι συγκεντρωμένοι και από το πρώτο δευτερόλεπτο τα έδωσαν όλα. Αυτό τους είχα ζητήσει και πριν το παιχνίδι: Να δωσουν ότι έχουν την καρδια, το πάθος και 100% προσπάθεια. Από αυτό το κομμάτι είμαι ευχαριστημένος” δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός για να συμπληρώσει στην συνέχεια σχετικά με το παιχνίδι: “ Καναμε λάθη στις λεπτομέρειες, που πρέπει οπωσδήποτε, αν θέλουμε να γίνουμε πιο ποιοτικη ομάδα, να της διορθώσουμε. Το Ρέθυμνο είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έχει δείξει ότι έχει ρυθμό και χημεία. Παίζει ένα μπάσκετ ιδιαίτερο. Ήμασταν προετοιμασμένοι και κάναμε αρκετά καλή δουλειά”.

Για το επεισόδιο ανάμεσα στον Ούκιτς και τον Ελόνου κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως “ τελείωσε εκείνη τη στιγμή. Απο την άλλη με ενδιαφέρει οι παίκτες να έχουν πάθος. Αυτά γίνονται αλλά πρέπει να τελειωσουν εκεί. Ζήτησαν συγνωμη και τέλος”.

Τέλος, σχετικά με την απουσία της τελευταίας στιγμής του Μάικλ Ντίξον και πόσο επηρέασε τα πλάνα του, τόνισε πως “ έχω εμπιστοσυνη στο ιατρικο τιμ, κάνουν καταπληκτική δουλειά. Δε μπορώ να ελέγξω κάποια πράγματα. Αν ένας παίκτης λέει ότι πονάει θέλω να το σεβαστώ . Δεν θέλω ο παίκτης να παίζει και να πονάει. Έπρεπε να τον προστατέψω. Σίγουρα έπρεπε να αλλάξω κάποια σχέδια, μας έλειψε πάρα πολύ σήμερα, αλλά θεωρώ ότι τα παιδιά τον καλύψανε με το παραπάνω”.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής δήλωσε από την πλευρά του: Σήμερα παίζαμε με μία ποιοτική ομάδα, με ποιοτικους παίκτες. Παίζουν ένα περίεργο στυλ παιχνιδιού για εμας με 5 περιφερειακους και πολύ τρίποντο. Παρά την απραξία μπήκαμε δυνατά και δείξαμε ποιος είναι το αφεντικό. Κάναμε χαζά λάθη και θα μπορούσε η διαφορά να είναι μεγαλυτερη, αλλά αυτό οφείλεται και στην πολυήμερη απραξία. Νομίζω ότι αν περιορίσουμε τα λάθη στο δεύτερο παιχνίδι θα κερδισουμε. Η διακοπή μας βοήθησε ώστε κάποιοι τραυματίες να συνέλθουν, αλλά από πλευράς ρυθμού μας στοίχισε, αφού κάναμε πολλά λάθη”.

Βετούλας: “Τα ριμπάουντ έκριναν το παιχνίδι”

Στην τεράστια διαφορά των δύο ομάδων στον τομέα των ριμπάουντ (55-36 υπέρ της ΑΕΚ) στάθηκε ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Νίκος Βετούλας: “ Έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσουμε και αν θα έχουμε ενέργεια δεδομένου οτι δώσαμε 3 αγώνες σε 10 μέρες κόντρα στον Κολοσσό νωρίτερα. Θεωρώ ότι τα ριμπάυντ έκριναν το παιχνίδι, αφού έδωσαν πολλές δεύτερες επιθέσεις στην ΑΕΚ.

Εμείς δεν θελήσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι, αλλά να κερδίσουμε παίζοντας το δικό μας μπάσκετ, με πίεση στη μπάλα και βγάζοντας ενέργεια. Κρατάμε τα θετικά, όπως το γεγονός ότι είχαμε μόλις 3 λάθη, και κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν βελτιώσουμε κάποια πράγματα μπορούμε να στείλουμε την σειρά σε 3ο παιχνιδι”.

Με τον προπονητή του συμφώνησε και ο Ανδρέας Χριστοδούλου: “ Ξεραμε οτι ηταν πολυ δυσκολο παιχνιδι. Είχαμε προετοιμαστει παρα πολύ καλα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι καναμε μονο 3 λάθη. Το παιχνίδι κρίθηκε στα ριμπαουντ. Αφηνουμε όμως πισω τώρα αυτό το παιχνιδι και παμε σητν Κρήτη για να υπερασπιστούμε την έδρα μας, στοχεύοντας στο καλύτερο”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ