STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λυκογιάννης: "Το μεγαλύτερο μερίδιο οι παίκτες"

Λυκογιάννης: "Το μεγαλύτερο μερίδιο οι παίκτες"
Λυκογιάννης INTIME SPORTS

Ο Κολοσσός πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ, καθώς εξασφάλισε την παρουσία του στα πλέι οφ, ενώ ελπίζει και για την 6η θέση. Διαβάστε όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα

Ο τεχνικός των Ροδίων, Άρης Λυκογιάννης τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: " Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς γιατί ήταν ο τελευταίος εντός έδρας, για την κανονική περίοδο, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Ήταν ένα ματς για το οποίο ασχοληθήκαμε αρκετά και θέλαμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο, ώστε να κατοχυρώσουμε την έβδομη θέση. Για 30 λεπτά ήμασταν καλοί. Από ‘κει και πέρα, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και κάναμε πολλά αδικαιολόγητα λάθη. Αλλά, νομίζω ότι είναι δύσκολο σε μία σεζόν που έχει κυριολεκτικά… ξεχειλώσει, να κρατάς σε εγρήγορση τους παίκτες σου και να τους δίνεις συνέχεια κίνητρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Έχουμε ένα ματς και θα δούμε τις πιθανότητές μας για την έκτη θέση. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στην ομάδα. Το είχα πει και στον πρώτο γύρο, ότι ο ΚΑΟΔ δεν θα είχε πρόβλημα".

Οι Χάγκινς και Ουότερς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ο Έλληνας τεχνικός αναλύοντας την κατάσταση τους δήλωσε πως: " Του Ουότερς είναι πιο σοβαρός ο τραυματισμός, γιατί έχει ένα τράβηγμα στην πλάτη. Θα δούμε την κατάστασή του. Του Χάγκινς είναι πιο επιπόλαιος γιατί είναι από χτύπημα. Έχουμε και το πρόβλημα του Μανωλόπουλου, ο οποίος έχει έναν μυϊκό σπασμό στη μέση, με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί όλη την εβδομάδα και να κάνει ένεση σήμερα για να είναι στο ζέσταμα. Είναι φυσιολογικά αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, γιατί η ομάδα έχει κουραστεί και έχει πάει πάνω από τις δυνατότητές της. Όμως, είμαστε όλοι εδώ μέχρι το τέλος".

Οι παίκτες αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους με τον ίδιο να υποστηρίζει πως " Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες. Ο Λυκογιάννης αυτός ήταν και αυτές τις απόψεις είχε για το μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια και δεν άλλαξε όταν ήρθε στον Κολοσσό. Όλες οι επιτυχίες που έχουν γίνει, έγιναν γιατί οι παίκτες στήριξαν αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά. Φέτος, δούλεψα με παιδιά που είχαν τρομερή διάθεση να ακούσουν, δεν αμφισβητούσαν και δεν είχαν δεύτερες σκέψεις. Και είχαν έναν στόχο, τον Κολοσσό. Αυτοί κάνουν έναν προπονητή να φαίνεται καλός ή κακός".

"Μας κάνει όλους καλύτερους"

Από την πλευρά των παικτών ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε: " Συγχαρητήρια στη Δράμα και στον κόουτς Μέξα που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Όπως και εμείς, ήταν στην αρχή μία ομάδα που θα πάλευε για τη σωτηρία της, αλλά έχει κάνει καταπληκτικό δεύτερο γύρο και είναι ένα πολύ σοβαρό σύνολο, το οποίο ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Όσο για τη δική μας ομάδα, στο σημερινό παιχνίδι και μετά την κακή εμφάνιση στον ΠΑΟΚ, ο προπονητής μας πίεσε όλη την εβδομάδα γιατί περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Γι’ αυτό ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε κοντά στους 50 πόντους, αλλά αυτό ήρθε από την άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη στο τέλος με την πίεση της Δράμας, αλλά ευτυχώς νικήσαμε. Πάμε για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στην Αμαλιάδα, η οποία θέλει και αυτή τη νίκη. Εμείς έχουμε σιγουρέψει τα πλέι οφ και την έβδομη θέση, αλλά αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους για το παιχνίδι. Αφιερώνω τη νίκη στον κόουτς, για τη δουλειά, την πίεση και τα κίνητρα που μας δίνει στις προπονήσεις. Αυτό μας κάνει όλους καλύτερους και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα πάει τόσο καλά και τόσο ψηλά".

Από την πλευρά των ηττημένων ο προπονητής των Δραμινών, Κώστας Μέξας, υποστήριξε: " Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία παίζει με σωστό τρόπο το μπάσκετ. Γι’ αυτό, θα έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί για 40 λεπτά. Δυστυχώς, εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν καλός ο Κολοσσός. Ήταν ένας εκπληκτικός Ουότερς που έδωσε ρυθμό και αυτοπεποίθηση στην υπόλοιπη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα αμυντικά και επιθετικά. Φτάσαμε κοντά στο σκορ, αλλά οι επιλογές μας δεν ήταν οι κατάλληλες και έτσι ήταν απόλυτα δίκαιη η νίκη του Κολοσσού. Εμείς δεν αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη σήμερα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό ή μπορεί να μην είχαμε και κίνητρο. Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε η ευθύνη είναι δική μου. Έχουμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν αξίζουμε να μπούμε στα πλέι οφ, τότε θα μπούμε, αν δεν αξίζουμε, τότε όχι. Είναι δίκαιο το άθλημα. Συγχαρητήρια στον κόουτς για τις εμφανίσεις του Κολοσσού, γιατί είναι πανάξια εκεί που είναι και επίσης θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ