STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λυκογιάννης: "Είχαμε μία σωστή αντίδραση"

Λυκογιάννης: "Είχαμε μία σωστή αντίδραση"
Λυκογιάννης-Μέξας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη σωστή αμυντική αντίδραση των παικτών του μετά το παιχνίδι στο Ρέθυμνο αναφέρθηκε ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου Άρης Λυκογιάννης στη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών, με τον Κώστα Μέξα να στάθηκε στην απουσία του Ντίλαρντ και στα προβλήματα που προέκυψαν με τους Λαμπρόπουλο και Πάλμπλαντ.

Ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου Άρης Λυκογιάννης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών αναφέρθηκε στο ότι η ομάδα του ξεκόλλησε από τις έξι νίκες που είχε, με τον Κώστα Μέξα να στάθηκε στην απουσία του Ντίλαρντ και στα προβλήματα που προέκυψαν με τους Λαμπρόπουλο και Πάλμπλαντ.

"Θεωρώ ότι είχαμε μία σωστή αντίδραση ερχόμενοι από ένα κακό αμυντικό παιχνίδι στο Ρέθυμνο. Όλη την εβδομάδα είχαμε αρκετή ενέργεια και ρυθμό στο αμυντικό κομμάτι. Με αυτό ασχοληθήκαμε εξ ολοκλήρου, γιατί προετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε την Πάτρα με τον Ντίλαρντ. Αυτό δούλεψε και ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι. Κρατήσαμε τον αντίπαλο χαμηλά και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Το πρόβλημα ήταν πως όταν δεν τα βάλαμε, επιμέναμε και το παρακάναμε. Έτσι δεν ξεφύγαμε και είχαμε άγχος.

Συνεχίζουμε, ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί ξεκολλάμε από τις έξι νίκες. Βλέπουμε και τ’ άλλα αποτελέσματα και προσωπικά θεωρώ πως είναι καλύτερα να μην ξεκαθαρίζει η κατάσταση προς τα κάτω, για να συνεχίζουν να δουλεύουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες και να έχουν κίνητρο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και εμείς θα συνεχίσουμε με στόχο να πετύχουμε κι άλλες νίκες. Καλή συνέχεια στον κόουτς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος", τόνισε στην τοποθέτησή του ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου Άρης Λυκογιάννης.

Για το ντισκαλιφιέ στο τέλος σχολίασε: "Θεωρώ πως μία πιο λογική απόφαση θα ήταν από ένα φάουλ στον καθένα. Από ‘κει και πέρα, ο κύριος Γκόντας είναι έμπειρος και ήταν πιο κοντά στη φάση. Έτσι, για να πάρει αυτή την απόφαση θα είδε εκείνος καλύτερα. Όσο αυτό επηρέασε την Πάτρα άλλο τόσο επηρέασε και εμάς".

Κι όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Γεωργαλλή είπε: "Προερχόταν από μία ίωση την περασμένη εβδομάδα, που τον κράτησε εκτός για τέσσερις ημέρες που ήταν και ο λόγος που αποκλείστηκε από την αποστολή στο Ρέθυμνο. Και όλη αυτή την εβδομάδα ήταν επηρεασμένος αρνητικά και χωρίς ενέργεια".

Ο φόργουορντ της ομάδας της Ρόδου Σωτήρης Μπιλλήςδήλωσε: "Σήμερα αντιμετωπίζαμε μία δύσκολη και σκληρή ομάδα. Όλη την εβδομάδα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και περιμέναμε αυτό το ματς. Επιθετικά δεν ήμασταν εύστοχοι, αλλά πήραμε το ματς μέσω της άμυνας και αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη".

Μέξας: "Να μάθουμε να παίζουμε χωρίς τον Ντίλαρντ"

Από την πλευρά του ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών Κώστας Μέξας σχολίασε: "Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ειδικά εδώ στην Ρόδο παίζει πολύ καλά, εκτός από το ματς με το Λαύριο. Έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι για να ρίξουμε το σκορ του Κολοσσού και να του μειώσουμε τα τρίποντα που είναι η δύναμή τους. Πολλές φορές τα καταφέραμε και ήμασταν τυχεροί που έχασαν ελεύθερα σουτ. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την αμυντική εικόνα και προσπάθεια, παρ’ όλα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Λαμπρόπουλο και τον Πάλμπλαντ. Τώρα, στην επίθεση έπρεπε να αλλάξουμε σε μισή προπόνηση τρόπο λειτουργίας και να έχουμε αποτελεσματικότητα ύστερα από αυτό που συνέβη με τον Ντίλαρντ. Τα παιδιά προσπάθησαν να κάνουν κάποια πράγματα στο γήπεδο αλλά κάποια δεν βγήκαν και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο η καλή άμυνα του Κολοσσού, αλλά και η δική μας κούραση.

Πρέπει να κρατήσουμε την καλή αμυντική προσπάθεια για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, να μάθουμε να παίζουμε χωρίς τον Ντίλαρντ και να ετοιμαστούμε κατάλληλα για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Καβάλα στην έδρα μας. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό και στον κόουτς για τη νίκη, την πορεία στο πρωτάθλημα και το μπάσκετ που παίζει".

Τέλος ο αρχηγός του Απόλλωνα Νίκος Αργυρόπουλος επισήμανε: "Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη δίκαιη νίκη του. Ξέραμε ότι θα συναντούσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Κολοσσός ερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες και ήμασταν σίγουροι ότι θα αντιδράσει. Περιμέναμε ότι θα παίξουν σκληρή άμυνα, αλλά και εμείς είχαμε προετοιμαστεί καλά για το ματς. Στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν καλοί, αλλά το πρόβλημα ήταν στο ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση καμιά φορά. Θα αναλύσουμε τι έγινε σήμερα και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο σημαντικό παιχνίδι που μας περιμένει. Η ομάδα μπορεί να επηρεάστηκε ψυχολογικά και σωματικά από την υπόθεση με τον Ντίλαρντ, ενώ ίσως να έπαιξε και ρόλο η αποβολή του Μάρτιν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτά είναι στη ζωή. Το αφήνουμε στην άκρη και κοιτάμε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ