STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λάσκαρης: "Το Champions League εξασφαλίζει το συμφέρον του μπάσκετ"

Λάσκαρης: "Το Champions League εξασφαλίζει το συμφέρον του μπάσκετ"

Ο Νίκος Λάσκαρης βρέθηκε στο Παρίσι στην παρουσίαση του Champions League και μιλώντας προς τους υπόλοιπους εκπροσώπους των ομάδων ανέλυσε τους λόγους που ο Άρης επέλεξε να αγωνίζεται στη διοργάνωση της Fiba

Ο Άρης επέλεξε να συμμετάσχει στο Champions League και στην παρουσίαση της νέας διοργάνωσης που έγινε την Δευτέρα (21/3) στο Παρίσι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, εξήγησε τους λόγους που οι "κιτρινόμαυροι" επέλεξαν τη Fiba.

Αναλυτικά ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Άρης ανέφερε: " Πιστεύω πραγματικά πως είναι ώρα για μια σημαντική αλλαγή. Τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους. Μία κλειστή λίγκα (βλ. Euroleague) πρέπει να είναι κλειστή και μια ευρωπαϊκή διοργάνωση πρέπει να έχει το όνομά της. Ας πάμε πίσω στα βασικά, κι ας είμαστε απλοί: αν τα πας καλά στο εγχώριο πρωτάθλημα, τότε παίζεις στην Ευρώπη. Αν όχι, πρέπει να προσπαθήσεις ξανά. Έτσι έχουμε αξία τα εθνικά πρωταθλήματα", ήταν τα πρώτα λόγια του Λάσκαρη που συνέχισε: " Παίζεις για να γίνεις καλύτερος, για να μπορείς να πας όσο το δυνατόν πιο μακριά, πιο ψηλά στο πρωτάθλημά σου. Αν είμαστε καλοί στο πρωτάθλημα, τότε θα πάρουμε την πρόκριση και θα παίξουμε εναντίον άλλων ομάδων που είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς. Η ομάδα μας θέλει να είναι μέρος του Basketball Champions League γι αυτόν τον λόγο".

Αναφορικά με το όραμα που υπάρχει ο μεγαλομέτοχος του Άρη τόνισε " Θέλω να δω νέους παίκτες, νεαρούς να εξελίσσονται και να φτάνουν στο σημείο να παίζουν στην εθνική ομάδα και να τα πηγαίνουν καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πως θα γίνει αυτό αν μειώσουμε την αξία των εθνικών λιγκών σε συμπληρωματικό επίπεδο; Ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χρειάζεται διαφάνεια. Δεν είναι μόνο αναγκαίο να γνωρίζεις το πως προκρίνεσαι στην επόμενη φάση και ποιον θα αντιμετωπίσεις. Πρέπει να ξέρεις και το πως μοιράζονται τα χρήματα. Εδώ μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε τα εισοδήματα που θα έχει η κάθε ομάδα στην διοργάνωση. Το Champions League δίνει εγγυήσεις σε αυτόν τον τομέα και αυτό είναι κάτι σημαντικό".

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με το Champions League ο Λάσκαρης δήλωσε: " Το ελάχιστο ποσό που θα μπορεί να λάβει μία ομάδα μέσα στην σεζόν είναι οι 100.000 ευρώ, ενώ ο νικητής θα πάρει 500.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι μία καλή αρχή για αυτό το νέο ξεκίνημα και πολλά περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με αυτά που προσφέρει η άλλη πλευρά, ακόμη και αν αγωνιζόμασταν εκεί για κάποια χρόνια.

Πάρα πολλές ομάδες είχαν εκφράσει τα παράπονα τους για την οικονομική κατάσταση που υπήρχε στην άλλη διοργάνωση. Νιώθω πεπεισμένος πως το Champions League θα πετύχει αλλά και πως με τα χρόνια θα ενσωματώσει όλο και περισσότερες ομάδες".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ