STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι 2.002 πόντοι του Σπανούλη και τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ

Οι 2.002 πόντοι του Σπανούλη και τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που έσπασε το "φράγμα" των 2.000 πόντων στην Basket League μετά τους Τόμιτς, Τάρλατς και Πρίντεζη! Δείτε τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς της Basket League μετά το 93-58 επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι όπου ο Χακίμ Ουόρικ πρόσφερε ένα απίστευτο highlight !

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν βάσει του ranking ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο βήμα προς τους τελικούς των playoffs με 18 βαθμούς. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι με τους 15 πόντους που σημείωσε, έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία των "ερυθρόλευκων" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ που έσπασε το "φράγμα" των 2.000 πόντων μετά τους Μίλαν Τόμιτς, Ντράγκαν Τάρλατς και Γιώργο Πρίντεζη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πλέον 2.002 πόντους με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

- Τα 128 κλεψίματα με τον Ολυμπιακό έφτασε ο Κώστας Παπανικολάου και έτσι έφτασε στην 8ηθέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

- Τα 400 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας ξεπέρασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τα πέντε που είχε σήμερα (4/5).

- Τα 100 εύστοχα δίποντα ξεπέρασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχοντας 3/4 κόντρα στην ΑΕΚ. Συνολικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει πλέον 102/173 (58.95%).

- Τις δημιουργικές του ικανότητες υπενθύμισε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι μοιράζοντας πέντε ασίστ και ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ του αφού τόσες είχε εκτός έδρας με την Καβάλα και εντός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries.

Οι 2.002 πόντοι του Σπανούλη και τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ

- Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κοουτσάρισε για 225φορά στην κατηγορία και έτσι έγινε ο 19της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής καθώς ξεπέρασε τον Κώστα Φλεβαράκη.

ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

- Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης επί της ΑΕΚ και έφτασε παράλληλα τις 26 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες για τα ημιτελικά των playoffs. Τελευταία ήττα του ήταν εκείνη του πρώτου αγώνα της σειράς του 2000 από τον ΠΑΟΚ με 66-69 (Τάρλατς 16, Θ.Εντουαρντς 13 - Μ.Εντουαρντς 25, Αλεξάντερ 15).

- Επέκτεινε μάλιστα αυτό το σερί του με ένα αποτέλεσμα που συνιστά ρεκόρ αφού το σημερινό +35 (93-58) είναι η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία νίκησαν οι ερυθρόλευκοι την "Ένωση" καθώς μέχρι σήμερα ρεκόρ ήταν το +32 με το οποίο είχαν επικρατήσει στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου στη σεζόν 2010-11 (82-50).

- Όσο για την προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ για τα playoffs ήταν εκείνη των 30 που εμφανίστηκε δύο φορές, στους μικρούς τελικούς του 1998 (90-60) και στους προημιτελικούς του 2008 (92-60).

- Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στον σημερινό αγώνα ήταν εμφανής σε πολλά επίπεδα του παιχνιδιού όμως η πιο χαρακτηριστική ήταν εκείνη των λαθών καθώς οι νικητές έκαναν πέντε και οι ηττημένοι 22. Ο Ολυμπιακός μάλιστα ισοφάρισε το ρεκόρ περιόδου με αυτά τα πέντε λάθη επίδοση που είχε απέναντι του το Ρέθυμνο Cretan Kings στην Κρήτη για την κανονική περίοδο όπως και ο Αρκαδικός κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι 2.002 πόντοι του Σπανούλη και τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ

- Η χαμηλότερη επίδοση λαθών του Ολυμπιακού φέτος πριν τον σημερινό ημιτελικό, ήταν εκείνη των οχτώ που είχε στους εκτός έδρας αγώνες του με τα Τρίκαλα BC Aries και την Κηφισιά.

- Ο Ολυμπιακός είχε καλά ποσοστά στο σημερινό παιχνίδι. Έχοντας 18/21 βολές (85,71%) ισοφάρισε την καλύτερη εντός έδρας επίδοση του καθώς την ίδια είχε στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με το Ρέθυμνο Cretan Kings (12/14).

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

- Το 93-58 δεν συνιστά μόνο την ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ αλλά ταυτόχρονα την 7ηπιο "βαριά" στην ιστορία της "Ένωσης" από καταβολής Α1 Εθνικής κατηγορίας (από το 1986) και την πιο "βαριά" στην ιστορία της στα playoffs.

- Η μεγάλη έκταση της ήττας της ΑΕΚ εξηγείται από τα πέντε αρνητικά ρεκόρ περιόδου και από άλλα δύο που αφορούν στα εκτός έδρας παιχνίδια της.

- Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε αυτή τη "βαριά" ήττα σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τους 58 πόντους που σημείωσε στην επίθεση. Το προηγούμενο ήταν εκείνο του 3προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στον οποίο είχε 61.

- Αυτή η επίδοση εξηγείται κατά βάση από τα 3/17 τρίποντα που είχε η ΑΕΚ και που επίσης αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Αυτό το 17,64% είναι χαμηλότερο από το 20% που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά στο οποίο μέτρησε 4/20 τρίποντα.

- H AEK έφυγε από το ΣΕΦ με ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ περιόδου, τα 22 λάθη της. Είχε από 21 στα εκτός έδρας ματς με την Κηφισιά και τον Παναθηναϊκό.

- Αρνητικό ρεκόρ για τα 15 εκτός έδρας παιχνίδια της στο φετινό Πρωτάθλημα είναι για την ΑΕΚ το παθητικό των 93 πόντων. Είχε δεχτεί 85 στην παράταση από τον Κολοσσό H Hotels.

Οι 2.002 πόντοι του Σπανούλη και τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ

- Δεχόμενη 31 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή αμυντική της επίδοση αφού την ίδια είχε στο τέταρτο δεκάλεπτο του πρώτου προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ. Η προηγούμενη δε, χειρότερη εκτός έδρας, ήταν εκείνη των 28 πόντων που δέχτηκε στο τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού στη Ρόδο.

- Η ΑΕΚ ανανέωσε μόνο πέντε επιθέσεις της με ριμπάουντ επίδοση που επίσης είναι η χειρότερη της στη σεζόν για τα εκτός παιχνίδια της, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη που είχε κόντρα στον Απόλλωνα Carna με έξι ενώ αρνητικό ρεκόρ για τα εκτός έδρας ματς είναι και τα 27 ομαδικά ριμπάουντ, ένα λιγότερο από εκείνα που είχε κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

- Στατιστικά τουλάχιστον η σημερινή ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ όπως μαρτυρούν οι 50 βαθμοί της στο ranking, οχτώ λιγότεροι από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του 3προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ.

ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

- 23ος σκόρερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι από σήμερα ο Γιάννης Καλαμπόκης. Είχε επτά πόντους με τους οποίους έφτασε τους 3.046 και ξεπέρασε τον Μπάνε Πρέλεβιτς (3.042).

- Με τους 13 πόντους του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τους 2.600 στην κατηγορία.

- Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Τορίν Γκριν τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε σήμερα καθώς ο Αμερικανός είχε τέσσερις φορές από δύο.

ΠΗΓΗ: esake.gr

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ