STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ξεκίνημα με Βετούλα

Ξεκίνημα με Βετούλα

Με πολύ ενθουσιασμό και με περισσότερα από 120 παιδιά ξεκίνησε το "2o Sefa Basketball Camp". Το παρών την πρώτη ημέρα του καμπ έδωσε κι ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Νίκο Βετούλα

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 120 παιδιών (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 7-17 ετών ξεκίνησε απόψε το "2ο Sefa  Βasketball Camp" στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ο καταξιωμένος Έλληνας προπονητής Νίκος Βετούλας μαζί με τους προπονητές του Αρκαδικού ( Γιάννης Καστρίτης, Μπάμπης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Βελισσάριος Τσαμακλής, Φιλιώ Μιχαλοπούλου) εστίασαν πάνω στην ατομική τεχνική, την ντρίμπλα, το ξεμαρκάρισμα και στις συνεργασίες δύο παικτών στην επίθεση.

Αρχικά οι αθλητές - τριες που συμμετέχουν στο καμπ χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ανά ηλικία (7-11 ετών, 12-14 ετών, 15-17 ετών) και έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση και όρεξη ακολουθώντας πιστά τις εντολές των προπονητών.

Βετούλας: "Κίνητρο η άνοδος του Αρκαδικού"

Ο Νίκος Βετούλας μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το καμπ του Αρκαδικού, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: " Θεωρώ πώς είναι σημαντικό που το καμπ έχει και συνέχεια, αφού γίνεται για δεύτερο σειρά χρόνο. Από κει και πέρα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δουλέψουν σε κάποια πράγματα τη θερινή περίοδο, να γνωρίσουν ανθρώπους του μπάσκετ και να τους δώσει κίνητρο για τη συνέχεια.

Το πιο σημαντικό που έχει να κάνει, είναι με τη διάθεση των παιδιών, τα οποία βρίσκονται εδώ και θέλουν να δουλέψουν αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που γίνεται εδώ, έχει κοινοποιηθεί και έχει μεγαλώσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Θεωρώ πώς είναι μεγάλο κίνητρο για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το καμπ, την άνοδο του Αρκαδικού στην Α1 κατηγορία και ο ενθουσιασμός που θα έχει λογικά όλη η πόλη για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Τα παιδιά είναι σε μία ηλικία που μπορείς να τα πλάσεις και δέχονται κίνητρα. Κίνητρο είναι ότι ο Αρκαδικός θα παίξει στην Α1 κατηγορία και θα έρθουν στην Τρίπολη μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν και η συνέχεια που θα έχει η ομάδα θα κρίνει την πορεία τους.

Για τις ερωτήσεις που του έκαναν τα παιδιά γύρω από το μπάσκετ: "Για τις ερωτήσεις που του έκαναν τα παιδιά γύρω από το μπάσκετ: Τα παιδιά έχουν πολλές ερωτήσεις να κάνουν. Αν ρωτούν για το εξωτερικό, θα πρέπει να έχεις και την οικονομική δυνατότητα. Πιστεύω είναι τομείς που πρέπει να συνεννοηθείς στην καθημερινότητα. Άλλα παιδιά νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν σε μία επαγγελματική ομάδα. Σίγουρα οι ερωτήσεις ήταν να μεγαλώσουν γρήγορα σε αυτήν την ηλικία, ώστε να παίξουν αυτό που βλέπουν. Αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο παιχνίδι, σήμερα θα είναι προπόνηση-εξειδίκευση και αργότερα θα παίξουμε 5Χ5.

Σίγουρα εναρκτήριο λόγο για να ασχοληθεί κάποιο παιδί με το μπάσκετ είναι η θέληση. Θεωρώ ότι υπήρχαν ταλέντα, τα οποία σε υψηλό επίπεδο έμειναν ταλέντα και δεν έπαιξαν ποτέ μπάσκετ. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν ταλέντο, αλλά είχαν την θέληση, τις ώρες που οι συμμαθητές τους πήγαιναν στην παραλία ή να παίξουν playstation, αυτοί να κάνουν προπόνηση. Θεωρώ ότι αυτό έχει δείξει η δουλειά.

Για το καμπ και τη μαζική συμμετοχή που έχει : "Σίγουρα είναι επιτυχία της ομάδας που έχει μαζέψει παιδιά στο καμπ, είτε από άλλες ομάδες, είτε από τους προπονητές. Το σημαντικό είναι πώς έγινε το καμπ για δεύτερη χρονιά. Ο ενθουσιασμός που θα έχει η πόλη θα είναι το μεγάλο στοίχημα για να κρατήσει η ομάδα αυτά τα παιδιά και να τα πολλαπλασιάσει.

Ο Αρκαδικός με τον coach Καστρίτη ανέβηκε κατηγορία και κέρδισε παιχνίδια τα οποία ήταν ντέρμπι με ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία.

Για το γεγονός πως από την νέα χρονιά θα αγωνίζονται οκτώ ομάδες από την επαρχία στην Α1: Θεωρώ πώς γίνεται ένα βήμα, ότι μπάσκετ δεν είναι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά πάει και στην επαρχία. Είναι κάτι που το βλέπαμε από τότε που ήμουν παίκτης. Το μπάσκετ ήρθε στην επαρχία, ήρθε και στην Πελοπόννησο. Το θέμα είναι σε κάθε πόλη κατά κύριο λόγο να επικρατήσει και να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω, γιατί σίγουρα στους ανθρώπους της κάθε ομάδας, βρίσκεται και ένας κύριος μέτοχος και εξαρτώνται από τις χορηγίες, από τον κόσμο. Άρα, ο κόσμος και η πόλη είναι αυτοί που θα στηρίξουν την κάθε ομάδα".

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, η διοίκηση του Αρκαδικού δια του υπεύθυνου των ακαδημιών του συλλόγου Χάρη Μιαούλη τίμησε το Νίκο Βετούλα για τη συμμετοχή του στο «2ο SEFA Basketball Camp

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ