STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ξανθόπουλος: "Ευθύνομαι για την ήττα"

Ξανθόπουλος: "Ευθύνομαι για την ήττα"

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος σχολίασε την ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τι σχολίασαν οι δύο προπονητές.

Ο ΠΑΟΚ άλωσε το Nick Galis Hall, υποχρεώνοντας τον Άρη στη δεύτερη διαδοχική ήττα του . Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέλαβε μέρος της ευθύνης για την εντός έδρας ήττα, τονίζοντας:

" Ευθύνομαι σε μεγάλο βαθμό για την ήττα. Δεν το λέω για να το πω έτσι απλά, η ομάδα έβγαλε κάποια ελεύθερα σουτ, τα οποία δεν έβαλα. Αν έμπαιναν ένα ή δύο εξ αυτών των σουτ, η ιστορία του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Είμαστε σε δύσκολη θέση γενικά, όχι μόνο βαθμολογική αλλά και ψυχολογικά. Στεναχωριόμαστε για τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και χάσαμε".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε πως " αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Είχε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα κι έπαιξε πιο έξυπνα από εμάς. Είναι από τα δυσάρεστα βράδια και σπουδαίες εμπειρίες, ίσως πιο σημαντικές και από αυτές της νίκης. Είναι σαφές ότι στο μπροστινό μέρος του γηπέδου έχουμε κακή λειτουργία και εικόνα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε και να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Επιθετικά δεν υποστηρίζουμε την αμυντική προσπάθεια. Το κλίμα είναι δυσάρεστο, χρειάζεται σθένος από την πλευρά μας για να το ανατρέψουμε. Συγνώμη από τον κόσμο γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλη αγωνία και επιθυμία είχε γι’ αυτό το παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ, απάντησε πως " δεν είναι του παρόντος", για να συνεχίσει: " Η ικανότητα έχει δύο σκέλη. Το μπασκετικό κομμάτι κι αυτό της ψυχικής δύναμης. Να πάρεις ευθύνες, να μη φοβάσαι και να κάνεις ότι κάνεις με αυτοπεποίθηση. Σε αυτό σίγουρα δεν είμαστε καλοί. Πιστεύω ότι ο Ξανθόπουλος πολύ καλά έκανε και σούταρε. Γιατί όταν σου αφήνει το σουτ και δεν το σουτάρεις, ήδη κερδίζει. Πρέπει να σουτάρεις γιατί διαφορετικά κερδίζει στο μυαλό σου".

Για το πρόβλημα στη δημιουργία είπε πως " μετά την απώλεια του Σανικίτζε έχουμε σαφές πρόβλημα στην πάσα γι’ αυτό παρουσιάζουμε αυτή τη δυσλειτουργία. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε", ενώ έκλεισε μιλώντας για την κατάσταση του Βασίλη Καββαδά: " Θα δούμε αύριο. Έχει δεχθεί ένα χτύπημα στη μέση και φαίνεται σοβαρό. Δεν μπορούσε να συνεχίσει".

Μαρκόπουλος: "Αντέξαμε στην πίεση"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος επεσήμανε πως " θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι αυτή τη μεγάλη εμφάνιση. Δεν εννοώ μεγάλη από άποψη θεάματος, αλλά στο γεγονός πως άντεξαν στην πίεση που δημιούργησε η κερκίδα του Άρη, η οποία ήταν εξαιρετική. Ελπίζω όλα τα γήπεδα να γεμίζουν με αυτόν τον τρόπο. Η πίεση ήταν πάρα πολύ μεγάλη, απ όλες τις πλευρές. Οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει πάλι σε ντέρμπι. Είχαμε πολλά προβλήματα στο πως θα αντιμετωπίσουμε τον Άρη. Δεν θα έλεγα πως το παιχνίδι ήταν όμορφο, υπήρχε πολύ άγχος. Παρόλ' αυτά, οι μάχες σώμα με σώμα ήταν πάρα πολύ δυνατές, κι αυτό έδειχνε πόσο ήθελε κάθε παίκτης να συμμετάσχει στη νίκη της ομάδας του. Κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στις βολές. Δεν δικαιολογείται αυτό το ποσοστό".

Τέλος, ο Ντάριλ Μπράιαντ είπε: " Το παιχνίδι έγινε σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Όταν είσαι παίκτης σε τέτοια ατμόσφαιρα θες να παίζεις. Για εμάς είναι ακόμη καλύτερο το γεγονός πως όλο αυτό συνδυάστηκε με νίκη. Χρειαζόμουν ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν μιλάω μόνο για την επίθεση αλλά κυρίως για την άμυνα. Έτσι πρέπει να παίζω στη συνέχεια. Ήξερα γι αυτό το παιχνίδι, ήδη πριν έρθω εδώ. Η νίκη που πήραμε είναι πολύ χρήσιμη για εμάς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ