STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κρίνονται η παραμονή και τα πλέι οφ

Κρίνονται η παραμονή και τα πλέι οφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η προτελευταία αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα κρίνει την παραμονή και την είσοδο στα πλέι οφ για τις περισσότερες από τις ομάδες που εμπλέκονται σε σενάρια. Διαβάστε τι θα δούμε αυτό το τριήμερο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία.

Η προτελευταία αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενδεχομένως να καθορίσει την πρώτη ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία (βλ. Καβάλα), αλλά κι αυτές που θα εξασφαλίσουν μια ώρα αρχύτερα την είσοδό τους στα πλέι οφ. Λίγο πριν το τζάμπολ στα ελληνικά παρκέ, διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων.

Διαβάστε την υπερ-αναλυτική βαθμολογία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ

ΠΑΟΚ - Κόροιβος (2/4, 17:00 - PAOK Sports Arena): Ο μπαμπάς αντιμετωπίζει τον γιο, σε ένα παιχνίδι μείζονος σημασίας για τους δύο. Από τη μία, ο ΠΑΟΚ που παλεύει για μια θέση στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα, από την άλλη ο Κόροιβος που με ήττα φτάνει ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για άλλες εντός έδρας απώλειες αφού φέτος η Πυλαία έχει γίνει... πέρασμα για ουκ ολίγες ομάδες, την ώρα που η ομάδα της Αμαλιάδας ψάχνει μια μικρή υπέρβαση για να ελπίζει σε παραμονή, μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Φυσικά, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου θα έχει παράλληλα το μυαλό της στην Τρίπολη, εκεί όπου ο Αρκαδικός υποδέχεται την Καβάλα. Γιατί όλα παίζουν τον ρόλο τους πλέον...

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Ρέθυμνο - Άρης (2/4, 17:00 - "Μελίνα Μερκούρη"): Μονομαχία με φόντο τα πλέι οφ αφού σε περίπτωση νίκης, το Ρέθυμνο θα βρεθεί "αγκαλιά" με την πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι Κρητικοί έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα παιχνίδια που γίνονται στην έδρα τους, αφού μετρούν εννιά νίκες και μόλις τρεις ήττες, από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τους "κίτρινους", η ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, με τον αγώνα απέναντι στο Ρέθυμνο να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια νέα αρχή, εν όψει των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Κρίνονται η παραμονή και τα πλέι οφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λαύριο - Τρίκαλα (2/4, 17:00 - ΚΓ Λαυρίου) : Από τη στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή του, το Λαύριο έχει πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ. Αρκεί βέβαια να κάνει το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια της regular season, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, θέλοντας να ολοκληρώσουν τα εντός έδρας παιχνίδια για τη regular season με μία νίκη απέναντι στα Τρίκαλα που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη χρειάζεται την εκτός έδρας νίκη για να "αγκαλιάσει" την παραμονή της και να μην μπλέξει ακόμη περισσότερο με τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Κολοσσός - Κηφισιά (2/4, 17:00 - Βενετόκλειο): Είναι ίσως ο αγώνας που θα κρίνει την έκτη θέση της regular season, αφού οι δύο ομάδες έχουν βάλει αυτόν τον στόχο πλέον. Ο Κολοσσός υποδέχεται την Κηφισιά, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ουσιαστικό άγχος αφού θεωρούνται εν πολλοίς επιτυχημένες για φέτος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουν για το ροζ φύλλο αγώνα, με τους δύο προπονητές να μην έχουν προβλήματα απουσιών, όπερ και σημαίνει πως οι οιωνοί είναι οι καλύτεροι δυνατοί για να δούμε ωραίο παιχνίδι.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Αρκαδικός - Καβάλα (2/4, 17:00 - ΚΓ Τρίπολης): Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς για τις δύο ομάδες και δη για την Καβάλα. Ο λόγος είναι πολύ απλός αφού σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου αποχαιρετά την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την πλευρά του, ο Αρκαδικός έχει πολύ καλή ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου, με τον αγώνα κόντρα στους "Αργοναύτες" να συνοδεύεται από ένα πολύ μεγάλο "πρέπει". Η νίκη είναι μείζονος σημασίας για τους δύο αντιπάλους, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να γνωρίζει βέβαια πως ακόμη κι αν πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, δεν είναι εξασφαλισμένη για την παραμονή στην κατηγορία.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Κρίνονται η παραμονή και τα πλέι οφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός (4/4, 18:00 - Περιβόλα) : Μετά τη συντριβή από τη Χίμκι, ο Ολυμπιακός θέλει σιγά σιγά να φτιάξει την ψυχολογία του εν όψει των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν δίχως τους Ματ Λοτζέσκι και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από πρόβλημα τραυματισμού, με τον δεύτερο να χάνει τις επόμενες τρεις εβδομάδες λόγω πελαμτιαίας απονευρωσίτιδας. Σε ό,τι αφορά τους γηπεδούχους, το παιχνίδι δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα καλό τεστ, κυρίως για τον τελευταίο αγώνα της regular season την επόμενη αγωνιστική, όπου θα κριθεί η πρόκριση στα πλέι οφ.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (4/4, 20:00 - ΟΑΚΑ): Μετά την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει μία ακόμη νίκη σε ένα σημαντικό -περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους- παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Οι "πράσινοι" είχαν ζοριστεί πολύ στο παιχνίδι του α' γύρου, κάτι που θέλουν να αποφύγουν αυτή τη φορά. Με δεδομένο μάλιστα πως είναι αήττητοι εντός έδρας, ούτε που θέλουν να συζητήσουν ενδεχόμενο "στραβοπάτημα" στο παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους". Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς χρειάζεται το δίποντο για να ελπίζει πως μπορεί να προλάβει την τρίτη θέση. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η ήττα του Άρη στο Ρέθυμνο.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 3

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ