STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κουστένης: "Από αύριο σκεφτόμαστε τον επόμενο τελικό"

Κουστένης: "Από αύριο σκεφτόμαστε τον επόμενο τελικό"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Περιστερίου, Τζίμης Κουστένης τόνισε πώς όλοι στην είναι μία οικογένεια και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων. Διαβάστε τι δήλωσε και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Το Περιστέρι νίκησε την Καβάλα στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" και διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

" Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες και των δύο ομάδων για το πάθος τους. Όπως είχε πει και ο κόουτς, αυτό το ματς θα το έπαιρνε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο", είπε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

" Οι δικοί μας παίκτες πήγαν πρώτοι στις περισσότερες μπάλες. Γνωρίζαμε την κρισιμότητα του ματς και πως ο χαμένος θα είχε μεγάλο μειονέκτημα. Προερχόμασταν από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς νίκες και είχαμε ένα ψυχολογικό βάρος στις πλάτες μας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν πήγαμε καλά. Στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο τα παιδιά ανέβασαν ρυθμό και πίεση με αποτέλεσμα να ανατρέψουμε την κατάσταση και να καλύψουμε κιόλας τη διαφορά της ήττας μας στον πρώτο γύρο. Θεωρώ πως και στα υπόλοιπα ματς ο κόσμος μας θα είναι συγκλονιστικός, όπως σήμερα. Από αύριο ξεκινάμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο τελικό, αυτόν του Σαββάτου με τον Κολοσσό.

Θα σταθώ στην παρουσία όλων των παικτών χωρίς να ξεχωρίσω κάποιον και στο πόσο γρήγορα προσαρμόστηκαν τα τρία παιδιά. Αυτό οφείλεται στην οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα. Σέβομαι πολύ τον κόουτς Αλεξανδρή. Είναι 25 χρόνια στην Α1. Τον εκτιμώ απεριόριστα.

Ο κόουτς είναι 25 χρόνια στην Α1 και εγώ 5-6 μήνες. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Γνώριζα πως η Καβάλα θα έχει καλύτερη ψυχολογία, λόγω της παρουσίας του έμπειρου από τελικούς κ. Αλεξανδρή. Η ζώνη που έπαιξε μας δημιούργησε άγχος. Στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε κάτι αντίστοιχο για να ισοσκελίσουμε το βάρος. Χωρίς τον Μίτροβιτς είχαν ντεζαβαντάζ".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Μάνταζαρης είπε: " Σήμερα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία της ομάδας. Ξέραμε πως ίσως με ήττα θα ήταν στην Α2. Είναι μια ομάδα με κόσμο, ρυθμό, ιστορία και μέλλον. Είχαμε πει πως από εδώ θα φύγουμε ή νικητές ή νεκροί. Βάλαμε κάποια τεράστια σουτ και πήραμε μια τεράστια νίκη. Δεν έγινε ακόμη κάτι. Έχουμε τέσσερις τελικούς μπροστά μας. Χρειαζόμαστε 2 με3 νίκες ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Αν σωθούμε θα είναι σα να πήραμε το πρωτάθλημα. Ένα ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και ένα εμείς".

Αλεξανδρής: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Ο προπονητής της Καβάλας από την πλευρά του, Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε: " Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη του. Στο τέλος ήταν ψύχραιμο και πήρε και τη διαφορά. Είχαμε την ατυχία ο Μίτροβιτς να μην αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Έπρεπε οι υπόλοιποι να δουλέψουν ομαδικά. Σε αυτές τις τρεις μέρες που είμαι στην ομάδα προσπάθησα να αλλάξω την ψυχολογία και την άμυνα. Βάλαμε και κάποια νέα συστήματα στην επίθεση.

Για τρία δεκάλεπτα ήμασταν εξαιρετικοί. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη, χρεωθήκαν και κάποιοι παίκτες με φάουλ. Δεχόμενοι 50 πόντους στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη. Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Όλα είναι δύσκολα. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους".

Ο Στηβ Πάνος τόνισε: " Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Χάσαμε και είμαστε απογοητευμένοι. Έχουμε ακόμη τέσσερις εβδομάδες να δουλέψουμε σκληρά".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ