STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κορωνιός: "Κάποιοι παίκτες αποσυντονίστηκαν"

Κορωνιός: "Κάποιοι παίκτες αποσυντονίστηκαν"

Ο Άγγελος Κορωνιός εξήγησε πως οι συνεχόμενες διακοπές στο πρωτάθλημα έκαναν κακό στην ΑΕΚ ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ περιόρισε τα λάθη του κι έφυγε με το "διπλό" από το ΟΑΚΑ.

Ο Άγγελος Κορωνιός εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ αντί του Ντράγκαν Σάκοτα (σ.σ. έκλεισε η φωνή του Σερβοέλληνα κόουτς) κι εξήγησε πως οι συνεχόμενες διακοπές στο πρωτάθλημα έβγαλαν την ΑΕΚ εκτός ρυθμού.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς Μαρκόπουλο. Γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει και θα παίξει σκληρά και συγκεντρωμένα όπως κάνει σε κάθε αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο παρκέ. Εμείς είχαμε δουλέψει για να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να έχουμε επιθετική άμυνα στον αντίπαλο, κάτι που δεν έγινε σήμερα. Δεχτήκαμε 93 πόντους που είναι πάρα πολλοί σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι έπαιξαν ρόλο οι συνεχόμενες διακοπές στο πρωτάθλημα, καθώς είχαμε βρει ρυθμό ως ομάδα και αποσυντονιστήκαμε. Κάποιοι παίκτες που είχαν βρει ρυθμό πριν τις διακοπές αποσυντονίστηκαν. Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα, κάτι που φάνηκε σήμερα. Όμως το πρωτάθλημα δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να κερδίσουμε τον ΚΑΟΔ και παράλληλα να περιμένουμε το αποτέλεσμα του Άρη για να δούμε αν θα καταλάβουμε την τέταρτη θέση. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε σήμερα και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ".

Ο Κορωνιός κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση του Ποπς Μενσά-Μπονσού ενώ ρωτήθηκε αν ο Βρετανός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού: "Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον Μενσά, αν υπήρχε θα το γνωρίζατε όλοι. Σήμερα έκανε ένα κακό παιχνίδι, αλλά γενικά ήμασταν κακοί ως ομάδα. Δεν έχει να κάνει με την απόδοση κάποιου συγκεκριμένου παίκτη".

"Μάθημα αυτή η ήττα"

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την εμφάνιση και τη νίκη. Εμείς δεν ακολουθήσαμε το πλάνο πάνω στο οποίο δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη υπομονή στην επίθεση και πάντα ψάχνει τον ελεύθερο παίκτη. Θεωρώ ότι ακόμα και όταν βγάζαμε την άμυνα, χάναμε τα ριμπάουντ. Γενικά χάσαμε πολλά κρίσιμα ριμπάουντ τα οποία θεωρώ ότι μας «σκότωσαν» γιατί δώσαμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε 93 πόντους, ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε. Πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτή η ήττα, γιατί από εδώ και πέρα θα παίζουμε παιχνίδι κάθε τρεις μέρες. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τον χαρακτήρα και το ταλέντο για να το κάνουμε Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και μακάρι να τον αντιμετωπίσουμε ξανά".

"Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ"

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος επισήμανε μετά τη νίκη των "ασπρόμαυρων" στο ΟΑΚΑ: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντρωση που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι. Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που διαθέτει στο ρόστερ της ποιοτικούς παίκτες. Μάλιστα, κάποιοι από τους σουτέρ που έχει είναι από τους καλύτερους των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε πολλά λάθη και πράγματι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μόλις 4 λάθη. Καταφέραμε να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ, δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και έτσι κερδίσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ".

"Χτυπήσαμε στις αδυναμίες της ΑΕΚ"

Από την πλευρά του, ο Τζούλιαν Βον ανέφερε: "Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το παιχνίδι που έκανε σήμερα. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες, τους προπονητές και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό τον αγώνα, κάτι που καταφέραμε. Θέλαμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της ΑΕΚ, αυτό κάναμε και έτσι κερδίσαμε".

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το αν ανησύχησε για το γεγονός ότι το σκορ πήρε ψηλά: "Σίγουρα έχουμε αμυντικούς στόχους σε κάθε παιχνίδι. Αλλά με τη ροή που πήγε το ματς σήμερα, φαινόταν ότι θα πάει σε ψηλό σκορ. Βάζαμε εύκολα τη μπάλα στο καλάθι και έτσι καταλαβαίναμε ότι θα κέρδιζε αυτός που θα έβαζε τα μεγάλα καλάθια και θα κατάφερνε να σταματήσει όσες περισσότερες φορές τον αντίπαλο του στην άμυνα. Σε κάθε αγώνα δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο ως προς το πόσο ψηλά θα πάει το σκορ. Σήμερα είχαμε μεγάλη ενέργεια και αρκετά γρήγορο τρανζίσιον, στοιχεία που μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ